İki Yeni Köpek Irkı Tanındı: Mudi Ve Russian Toy

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Dünya’nın en büyük safkan köpek kayıt defteri olan The American Kennel Club (AKC), iki yeni köpek ırkı tanıdı. Bu ikilinin eklenmesiyle, AKC resmi olarak 199 köpek ırkını kabul etmiş oldu

AKC’nin genel sekreteri Gina Dinardo yaptığı açıklamada “kayıt defterine iki benzersiz ırkın katılmasından yana heyecanlıyız ” dedi.

Orta büyüklükte bir sürü köpeği olan Mudi, Macaristan’da ortaya çıkan bir çiftlik köpeği. AKC’ye göre Mudi ; sahibini ve yaşadığı ortamı koruma içgüdüsüyle hareket eden sevecen bir köpek. Cins, minimum bakım gerektiriyor, sadece ara sıra banyoya ve fırçalanmaya ihtiyaç duyuyor.

İlk bakışta Chihuahua  ile karıştırılan Russian Toy’un  varlığı aslında Rus aristokrasisine kadar uzanıyor.  Cins yabancılarla uzak ancak ailesiyle iç içe olmayı seven bir ruha sahip. Mudi’nin aksine Russian Toy  düzenli bakım gerektiriyor.

Cinslerin tanınması demek AKC’nin  prestijli  organizasyonlarından Westminster Kennel Club şovu  dahil olmak üzere birçok ABD köpek şovunda  yarışmaya hak kazandıkları anlamına geliyor. Hayvanseverler artık AKC onaylı etkinliklerde bu ırklarla tanışabilecek. AKC, üremenin sorumlu bir şekilde yapılabileceğini söyleyen ayrıca insanların kendileri için doğru köpeği bulmasına ve taahhüt etmesine yardımcı olan bir kuruluş olarak biliniyor.

Kaynak:The American Kennel Club (AKC®)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + six =

Yeniler

Köşe Yazıları