Irmak Uğurlu’dan Hayvan Sevgisi Adına Ders

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

ırmak uğurluKısaca hikâyemizden bahsedeyim, sık sık sokak hayvanlarını beslerim. Bir gün besleme dönüşü çocuklar haber verdi araba çarptığını, bağırmalarına rağmen üzerinden ölsün diye bir daha arabayla geçip kaçtığını söylediler. Koşarak sokağa indim bacak kemikleri fırlamış, kuyruğu tutuşmuş, makatı yırtılmış halde inlerken buldum onu. Hemen kucaklayıp erkek arkadaşımla fakülteye götürdük. Nöbetçi bir hekim olduğundan dikiş atılırken yardım edilmesi gerekiyordu bizi de ameliyata aldılar iki defa bayıldım.

19 yaşındaydım Yamuk’u bulduğumda tek hissettiğim onu yaşatmam gerektiğiydi. Çünkü sokakta yaşadığı süreçte hep hastalandı hepte ben iyileştirdim.

Yamuk’u bebekken yan apartmandaki bayan evine getirmişti kızına oyuncak olsun diye. Yaz dönemiydi kediyi balkonda bırakıyorlardı sürekli. Birgün bir miyavlama sesi duyduk, kedi balkondan aşağı atlayacaktı aileyi pek tanımadığım için ulaşamadım onu öyle bırakamazdım yoldan gecen kamyonu cevirdik ve kamyonun üzerine çıkıp balkondan aldım, aile eve gelince kapılarını çaldım ve sokağa salmalarına ikna ettim ve sokakta beslediğim kedilerden oldu. Her IMG_45347151562296gün besleme sonrası sokakta oynar olduk inanılmaz çirkindi. Sürekli hasta oluyordu adını da sokakta yaşadığı dönemde Yamuk koymuştum. Kaza geçirdikten sonra tedavi dönemi çok uzun sürdü 4 ayrı veteriner dolaştım yaşamayacağını söylediler uyutmayı teklif edenler bile oldu. Pes etmedim Yamuk da pes etmedi öğrenci olduğum için bir gelirim yoktu boyumdan büyük masrafları oldu internette ilan açtım çaresizdim, tedavi masraflarında o kadar çok destek gördüm ki mükemmel insanlarla tanıştım hala da görüşmekteyim.

Çok zor zamanlar geçirdim evimizde benden başka onunla ilgilenebilecek kimse yoktu çünkü aile bireylerimin hepsi çalışıyordu. 4 ay boyunca operasyon geçirdi kalça ve bacak kırığından ameliyat oldu kuyruğu yandığı için iyileşmedi, kuyruğu kesildi ve makata boylu boyunca dikiş atıldı bu dönemde okuldaki hocalarımdan da destek gördüm Yamuk’u çoğu kez okulda boxla derse soktum. Bana alışması uzun sürmedi çünkü beni sokakta yaşadığı dönemlerde benimsemişti. Yamuk’u kaybetmedim hala benimle yaşamakta.

Hayvan sevgisi ülkemizde yeterince aşılanmıyor bence her şey ailede bitiyor. Ailelerin çocuklarını kendinden başka canlıya zarar vermemesi konusunda bilinçlendirmesi gerekiyor.  Ama ne yazık ki insanların çoğu hayvanları görmezden geldiği için bu duygudan yoksun nesil yetişiyor.

IMG_45535688554593Ailemde benim kadar hayvanları çok seviyor, kendimi bildim bileli hep evcil bir hayvanımız var. Şu an Yamuk’la birlikte üç kedim 5 yaşında da kangal kopeğim var.

Şunu da eklemek isterim, başta erkek arkadaşım olmak üzere, ailem, dostlarım olmasaydı Yamuk’u kurtarmaya gücüm yetmezdi. Herkesten ayrı olarak yamuk sayesinde tanıdığım maddi manevi desteğini esirgemeyen sevgili Tuğba ablam “Tuğba Tunalı Dökmeciye” sonsuz teşekkür ederim. Keyifli sohbet için de çok teşekkür ediyorum.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları