Sponsorlu Reklamspot_imgspot_img

Kangal ve Akbaş’a yoğun ilgi…

Tarih:

1248963432Bursa Karacabey’de TİGEM’e ait Köpek Yetiştirme Merkezi’n de ırk özellikleri korunarak yetiştirilen Kangal ve Akbaş cinsi köpeklerden alabilmek için vatandaşlar sıra bekliyor. 
Merkezde 132’si Kangal, 78’i Akbaş olmak üzere toplam 210 köpek bulunuyor. Karacabey’deki Köpek-Yetiştirme Merkezi Şefi Vakkas Karaoğlan, merkezin amacını ülkenin değişik bölgelerinde bilinçsiz ve başıboş üreme ve yetiştirme neticesinde ırk özelikleri iyice yozlaşarak, nesli kaybolma tehlikesi yaşayan Türk çoban köpeklerinden olan Kangal ile Akbaş çoban köpeklerini kurtarmak olduğunu söyledi. Karaoğlan, bu köpeklerin ırk özelliklerini en iyi temsil eden materyalin, seleksiyonla çoğaltılarak, ırkın muhafazası ve ihtiyaç duyan üreticilere intikalini sağladıklarını açıkladı.

Pet Haber Gazetesi
Pet Haber Gazetesihttps://petgazete.com
Pet Haber Gazetesi 2012 yılından itibaren pet sektörünün ilk ve tek profesyonel yayını olmuştur. O tarihten itibaren de dijital ortamda değerli okuyuculara ulaşabilmek adına petgazete.com adresinden yayına başlamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

E-Bülten

spot_imgspot_img

Popüler

İlginizi Çekebilir
İlgili Haberler

Yaz Sıcaklarında Sevimli Dostlarımıza Deniz Sefası Sonrası Bakım Uyarısı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok evcil hayvan sahibi, serinlemek...

Evlerdeki Doğal Şifa: Evcil Hayvanlara Mutluluk ve Sağlık Veren 5 Güvenli Salon Bitkisi

Ev yaşamında bitkilere yer açmak sadece yaşam alanlarımızı güzelleştirmekle...

Evcil Hayvanları Parazitlerden Korumanın Yolları

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının artması, doğanın canlanmasını...

Rakamlarla Türkiye’deki Hayvan Çeşitliliği

Üç farklı bitki coğrafyasının kesişim noktasında yer alan ve...