KATILIMCI FİRMA RÖPORTAJLARI – BOSPHORUS (Handan Keçeci – Firma Yetkilisi)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

PETZOO Eurasia 2021 Fuarı’nda Pet Haber Gazetesi olarak bazı fuar katılımcılarıyla röportaj gerçekleştirdik. Genel itibarıyla yetkililere firmalarını, gelecek planlarını, yatırımlarını, fuarların sektörümüzdeki önemini ve Türk Pet Sektörünü sorduk.

Bosphorus Pet 2019 yılında kuruldu. Bu tarihten öncesinde evcil hayvan sektöründe birçok firmaya hem ithalat hem ihracat konusunda danışmanlık yapmış bir firma olduğumuz için markamızı doğrudan uluslararası pazara yönelik bir marka olarak oluşturduk.
Türkiye’de özellikle premium alandaki marka eksikliğini fark ettiğimiz için, premium bir marka olarak yola çıktık. Bu anlamda da 2019’dan beri kendi ürünlerimizi, portföyümüzü her geçen gün geliştirerek yolumuza devam ediyoruz. Markamızı oluştururken hep
ihracat odaklı oluşturduğumuz için bütün planlarımız ihracata yönelik ve uluslararası pazara yönelik. Bu anlamda ihracata şu anda başlamış durumdayız.
Irak, Libya ve Bulgaristan’da gerekli bütün izinlerimiz ve kayıtlarımız yapılmış durumda. Her geçen gün yurtiçinden yeni taleplerimiz geliyor. Bununla ilgili daha fazla ülkeye ihracat yapmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve markamızı da her geçen gün geliştiriyoruz. Örneğin; uluslararası alanda evcil hayvan sektöründe ilk kez kullanılan Braille alfabesini ürünlerimizde kullanmaya başladık.
Özellikle görme engelli hayvan severlerin ürünlerimizi aldıklarında başka birine ihtiyaç duymadan hangi ürün olduğunu, hangi markanın ürünü olduğunu anlayabilmeleri için Braille alfabesi kullanmaya başladık.
Yine yurtdışı pazarında bizi bir adım öne geçirecek uygulamaları her
geçen gün hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri konservelerde kullandığımız plastik kapaklar.
Özellikle kediler ürünü açtıktan sonra aynı gün tüketemiyorlar. İkinci güne de kalabiliyor. Bunu buzdolabında saklarken kullanım kolaylığı olması açısından kapak kullanımına geçtik. Yurtdışından bunlarla ilgili çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bizim önceliğimiz
ailemizin birer parçası olan evcil dostlarımızın sağlığı ve mutluluğudur. Bununla beraber evcil hayvanların sahiplerinin mutluluğudur.
Buna yönelik ürünler üretiyoruz. Markamızı her geçen gün bu doğrultuda geliştiriyoruz.
Evcil hayvan sektörünün hem dünya genelinde hem Türkiye genelinde, her geçen gün üzerine koyarak gelişen bir sektör olduğunu düşünüyorum. Fuar hem markalaşma hem de marka birlikteliğini sürdürme açısından olmazsa olmaz organizasyonlar arasında yer alıyor.
Özellikle Petzoo Eurasia gibi hem uluslararası olan ve ülkemizde, İstanbul gibi kritik bir şehirde düzenlenen bir fuarın firmamıza çok şey kattığını düşünüyorum.
En son 2019 Petzoo Eurasia’ya katılmıştık. Geçtiğimiz sene Petzoo Antalya’ya da katılmıştık. Her fuardan çok güzel geri dönüşler aldık.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 6 =

Yeniler

Köşe Yazıları