Kedi ve Köpeklerde Aşılamanın Önemi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kedi ve köpeklerde aşılamanın önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldız, “Çok sevdiğimiz can dostlarımızın kendi özel hastalıklardan ve de zoonoz hayvanlardan insanlara geçen hastalıklardan korunmak için aşıları mutlaka zamanında yapılmalıdır. Köpek ve de kedilerin gerek ortak aynı zamanda zoonoz kuduz hastalığı gerekse farklı olarak köpeklerde gençlik hastalığı ,kanlı ishal ,corona v.b. kedilerde ise , fip (feline enfeksiyöz peritonit),panleukopeni v.b birçok hastalık mevcuttur.Bu hastalıkların etkeni virüs olup ilgili can dostları için son derece öldürücüdür. Bu hastalıklardan tek korunma yolu aşılamadır. Dünyada ve de ülkemizde insanlar için Coronadan korunmanın en etkili yöntemi aşılamadır.İnsanımızın çoğu aşılarını olmuştur.Tekrar bu günlerde hatırlatma Corona aşılarını olmaya başladık. Bu arada kendim corona hatırlatma dozunu oldum. Sosyal medyada ne olduğu bilinmeyen corona aşılama hakkında asılsız haberlere inanmayınız.

Can dostlarımızı kendi özel hastalıklardan korumak için düzenli aşılarını takip edip serbest veteriner hekimlere yaptıralım. Aşılar can dostlarımızın hastalanmasını engellediği gibi onların çağdaşlarına göre daha uzun süre sağlıklı yaşamalarına vesile olursunuz. Bir sokakta yaşayan can dostunun ortalama ömrü üç yıldır. Evimizde yada bahçemizde beslediğimiz can dostumuzun ortalama ömrü 10-12 yıldır. Aşılamalar düzenli yapıldığında kaliteli besleme sağlandığında rutin sağlık kontrollerini vaktinde yapıldığında yaşam süreleri 15-20 yıla kadar uzayabilir.Siz değerli can dostu sahiplerine ve can dostlarınızla birlikte sağlıklı ,mutlu ,huzurlu uzun yıllar dilerim.” dedi.

Kaynak: Halk 54

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 1 =

Yeniler

Köşe Yazıları