Kedilere Dokunma!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Kerim Aygün emekli maaşından elinde kalan parayla kediler için ‘Darü­laceze içinde bir Darülaceze’ oluşturdu. Ancak yönetimle başı dertte.

Kerim Aygün 1938 doğumlu. Anadolu yakasında Kayışdağı Darülaceze’de kalıyor. Yıllarca garson olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı. Maaşının yüzde 80’i Darülaceze’nin. Geriye 160 lirası kalıyor. Onu da kedilere harcıyor. En büyük dostu kedileri. Ancak beslediği kedi sayısı 70’i bulunca sıkıntılar da başladı.

Aygün için 26 Temmuz dönüm noktası, çünkü, ‘yemekleri küflen­diği’ gerekçesiyle kedi kulübesi yık­tırıldı: “Kediler bahçede kaldı, daha da çoğaldı. Sonra toplayıp hepsini bir yere kapattılar. Kedilerin yaşam alanlarını daralttılar. Beni de buradan atmaya çalıştıklarını talimin edi­yorum. Atılmaktan korkmuyorum ancak hayvanları atacaklar…”

8 yıldır Darülaceze’de kalan Aygün hakkında 29 ve 30 Ağustqs’ta 2 per­sonele ‘yüksek sesle bağırıp hakaret ettiği’ gerekçesiyle 2 soruşturma açıldı, “iftira” dediyse de uyarı aldı. Aygün, baskıların 13 ay önce yeni yönetimle başladığını söylüyor.

Yönetime göre ise basla yok, kedi kulübesi ise ‘pis’ olduğu için yıkıldı. Açıklamada “Kurum 150 dönüm içinde. Hobi bahçesi ve hayvan ba­rınakları, köpek, kaz, ördek ve keçi gibi çok sayıda hayvan var. Kedi­leri de buraya yerleştirdik. Ancak İBB Veteriner İşleri ‘kedi barınağı’ • yapmak için çalışma yapıyor. Kerim Amca’yla sorunumuz yok. Kediler odalara giriyor, pire basıyor, yoksa başka sıkıntımız yok denildi.

‘Kediler hayata bağlar’

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mu­rat Arslan’a göre ise kedilerin varlığı sorun değil, şans: “Ası ve bakımları yapıldığında kediler farklı yaşam alanlarında sağlıklı şekilde yaşaya­bilirler. Ama hareket ihtiyaçları fgzla olduğundan yeterli alan bulunmalı. Fotoğraftaki alan, fiziki şartlar düzel­tilip hijyene dikkat edilirse kulla­nılabilir. Ayrıca önemli bir yatırım yapılmadan kedievleri yapılabilir. Özellikle yalnız yaşayanlar ve yaşlı­lar için hayata bağlanmada hayvan­ların büyük fayda sağladığı bilimsel gerçek. Barınağın iyileştirilmesi ve hayvan sağlığı konusunda bölge belediyelerinin yardım edeceğini düşünüyorum” eliyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − eighteen =

Yeniler

Köşe Yazıları