Sponsorlu Reklamspot_imgspot_img

Kedileri Koruyan Adam: Sakae Kato

Tarih:

Nükleer Felaket Sonrası Kedileri Koruyan Adam: Sakae Kato

Sakae Kato, on yıl önce Fukushima Nükleer Santrali’nden yayılan radyasyondan kaçan komşuları tarafından terk edilen kedileri kurtarmak için bölgede kaldı. Pek çok kişi kedileri çok sevdiğini söylese de kediler için yapabileceklerinin bir sınırı vardır. Japonyalı Sakae Kato’nun yaptığı şey ise herkesin saygısını hak edecek cinsten.

Kedilere adanmış bir ömür

11 Mart 2011’de gerçekleşen büyük deprem ve sonrasında Fukushima santralinde yaşanan nükleer sızıntı felaketinden öncesinde Kato, küçük bir inşaat firmasını işleten biriydi. Aslında hayvanlarla ilgilenmek için geri dönmesinin nedeni de zarar görmüş evleri yıkmak için harekete geçtiklerinde gördüğü terk edilmiş ve hayatını kaybetmiş evcil hayvanlar oldu. Aradan geçen zamanda Kato, Fukushima’da yaşamını devam ettirdi. Bugün 57 yaşına gelen adamın evinde tam 41 kedi ve 1 de köpek yaşıyor.

Kato, kedilerinin barındığı evleri ve yapıları ısıtmak için parafin ocakları kullanıyor. Ayrıca hayvanların barınabilmesi için kullanılan binaların da bakım ve onarımını tek başına gerçekleştiriyor. Bölgede herhangi bir altyapı hizmeti bulunmuyor.

Şehir su şebekesi de çalışmadığı için hayvanların ihtiyacı olan suyu bulmak üzere Kato’nun her gün yakınlardaki bir dağda bulunan kaynağa gitmesi gerekiyor.

Aylık masrafı 7 bin dolar

Kato, üç nesildir ailesine ait olan arazisinde bulunan evinde ve binalarda kedilere baktığını belirtiyor. Cefakar adam, aylık giderinin ise 7 bin doları bulduğunu belirtiyor. Bu giderin en önemli kalemleri arasında ise hayvanları ve etrafta dolanan yaban domuzları için aldığı yemler yer alıyor.

Kato, son hayvanın da kurtulduğunu görene kadar mücadelesine devam edeceğini söylüyor.

Kaynak: South China Morning Post

 

Pet Haber Gazetesi
Pet Haber Gazetesihttps://petgazete.com
Pet Haber Gazetesi 2012 yılından itibaren pet sektörünün ilk ve tek profesyonel yayını olmuştur. O tarihten itibaren de dijital ortamda değerli okuyuculara ulaşabilmek adına petgazete.com adresinden yayına başlamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

E-Bülten

spot_imgspot_img

Popüler

İlginizi Çekebilir
İlgili Haberler

WHM Pet, “Honeyfields” Yaban Kuşu Yemi Markasını Yenilediğini Duyurdu

Evcil hayvan ve yaban hayatı besleme sektörünün lider üreticilerinden...

Yaban Hayatını Destekleyen Yeni Marka “Wild Nibbles” Pazara Sunuldu

İngiltere genelindeki doğaseverlerin yaban hayatını daha bilinçli ve sorumlu...

İngiltere’nin En Büyük Guinea Pig Festivali “Piggy Fest 2026” Temmuz Ayında Başlıyor

İngiltere'nin guinea pig (kavyalar) severlere yönelik en neşeli kutlaması...