Kedileri Koruyan Adam: Sakae Kato

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Nükleer Felaket Sonrası Kedileri Koruyan Adam: Sakae Kato

Sakae Kato, on yıl önce Fukushima Nükleer Santrali’nden yayılan radyasyondan kaçan komşuları tarafından terk edilen kedileri kurtarmak için bölgede kaldı. Pek çok kişi kedileri çok sevdiğini söylese de kediler için yapabileceklerinin bir sınırı vardır. Japonyalı Sakae Kato’nun yaptığı şey ise herkesin saygısını hak edecek cinsten.

Kedilere adanmış bir ömür

11 Mart 2011’de gerçekleşen büyük deprem ve sonrasında Fukushima santralinde yaşanan nükleer sızıntı felaketinden öncesinde Kato, küçük bir inşaat firmasını işleten biriydi. Aslında hayvanlarla ilgilenmek için geri dönmesinin nedeni de zarar görmüş evleri yıkmak için harekete geçtiklerinde gördüğü terk edilmiş ve hayatını kaybetmiş evcil hayvanlar oldu. Aradan geçen zamanda Kato, Fukushima’da yaşamını devam ettirdi. Bugün 57 yaşına gelen adamın evinde tam 41 kedi ve 1 de köpek yaşıyor.

Kato, kedilerinin barındığı evleri ve yapıları ısıtmak için parafin ocakları kullanıyor. Ayrıca hayvanların barınabilmesi için kullanılan binaların da bakım ve onarımını tek başına gerçekleştiriyor. Bölgede herhangi bir altyapı hizmeti bulunmuyor.

Şehir su şebekesi de çalışmadığı için hayvanların ihtiyacı olan suyu bulmak üzere Kato’nun her gün yakınlardaki bir dağda bulunan kaynağa gitmesi gerekiyor.

Aylık masrafı 7 bin dolar

Kato, üç nesildir ailesine ait olan arazisinde bulunan evinde ve binalarda kedilere baktığını belirtiyor. Cefakar adam, aylık giderinin ise 7 bin doları bulduğunu belirtiyor. Bu giderin en önemli kalemleri arasında ise hayvanları ve etrafta dolanan yaban domuzları için aldığı yemler yer alıyor.

Kato, son hayvanın da kurtulduğunu görene kadar mücadelesine devam edeceğini söylüyor.

Kaynak: South China Morning Post

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları