Kediyle Yolculuk Nasıl Yapılır?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Dünyada en çok evcil olarak beslenen hayvanlar arasında kediler bulunuyor. Sokaklarda da sıkça karşılaştığımız minik dostlarımızla birçok evde de karşılaşmak mümkün. Tıpkı çocuklar gibi olan kedilerin sahiplerinin merak ettiği konulardan biri ise kedilerl…

Dünyada en çok evcil olarak beslenen hayvanlar arasında kediler bulunuyor. Sokaklarda da sıkça karşılaştığımız minik dostlarımızla birçok evde de karşılaşmak mümkün. Tıpkı çocuklar gibi olan kedilerin sahiplerinin merak ettiği konulardan biri ise kedilerle seyahate çıkmak oluyor. Bebekler gibi kedilerde arabada huysuzlaşabileceğinden yolculuğa çıkmadan önce bazı önlemler almak gerekebiliyor. Peki, kediyle yolculuğa nasıl çıkılır? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik…

Hayvan sahiplenmek hayvan severlerin de bildiği gibi çocuk bakmakla eşdeğerdir. Tıpkı çocuklarda olduğu gibi hayvanlarında yemesini, içmesini, tuvaletini, huzursuzluğunu ve hastalığını düşünmek gerekiyor. En çok beslenen evcil hayvanlar arasında kediler bulunuyor. Oldukça zeki olan kedilerin özellikle yolculuklarda huzursuz olduğunu birçok yerde duymuşsunuzdur. Bu gibi durumlarda alabileceğiniz bazı önlemler bulunuyor. Kedilerle yolculuk yapmak için gereken tüm detayları içeriğimizde bulabilirsiniz…

Kediyle Nasıl Yolculuk Yapılır?

Dünyada birçok insan evcil hayvan olarak minik dostlarımız kedileri tercih ediyor. Zaman zaman çeşitli seyahatlere çıkan insanlar dostlarını da yanında götürmek isteyebiliyor. Fakat kedilerle yolculuk yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Öncelikle kediler dolaşmayı sevse de sevmese de yolculuklarda kendilerini stres altında hissederler. Bu yüzden yolculuğa çıkmadan bir kaç gün önceden kedinizle yolculuğa çıkacakmış gibi kısa seyahatler yaparak onu yolculuğa alıştırabilirsiniz.

Bunun haricinde kedinizin taşıma kafesine koyacağınız havluyu bir kaç gün önceden kedinizin sürekli yattığı yere koyarak onun kokusunun havluya sinmesini sağlayın. Sonrasında bu havluyu kafesin zeminine yerleştirerek onu kendi yerindeymiş gibi hissettirebilirsiniz. Ayrıca kedinizin sizin kokunuzla sakinleşmesi için kendi kıyafetinizi de yine kafesin içine koyabilirsiniz.

Kediniz yol boyunca stresli olduğu için yemek yemek, su içmek veya tuvaletini yapmak istemeyebilir. Bu yüzden kedinizin yola çıkmadan önce bu tür ihtiyaçlarını yaptığına emin olun.

 

Sonrasında kafesi eğer genişse onun için biraz mama ve su da koyabilirsiniz. Ayrıca eğer uzun bir yol gidecekseniz kediniz uzun bir süre kafesin içinde kalmak isteyebilir. Bunun için şahsi aracınızdaysanız kedinizi aracınızda arada bir dışarı çıkabilirsiniz. Fakat bu işlemi yaparken kedinizi boynundan ve gövdesinden saran bir tasması olmasına dikkat edin. Çünkü kediniz stres altında olduğu için kaçmak isteyebilir.

Stres altında olan bir kedi sürekli miyavlayacaktır. Bu yüzden onun sevdiği oyuncaklarını dikkatini dağıtmak için yolculuk esnasında yanınızda taşıyabilir kafesine koyabilirsiniz. Bunun haricinde yaptığınız denemelerde kedinizi araba tuttuğunu düşünüyorsanız yola çıkmadan önce veterinere giderek mide bulantısını önleyici bir ilaç isteyebilirsiniz.

Tüm bunların yanında yaptığınız yolculuk denemelerinde kedinizin yolculukta sakin kalamayacağını düşüyorsanız yine durumu veterinerinize anlatarak kediniz için bir sakinleştirici ilaç vermesini isteyebilirsiniz.

Kaynak: https://www.habertuar.com/

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 18 =

Yeniler

Köşe Yazıları