‘Kısırlaştır, Aşıla, Yaşat’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği, sokaklardan kurtardığı köpekleri kendi imkanlarıyla tedavi ettirerek kısırlaştırıyor. Hayvanlar, kuduz aşıları yapıldıktan sonra bölgelerine geri bırakılıyor.

 

Nazilli ve çevresinde sokak hayvanları için birçok projeye imza atan Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği sokak hayvanları için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak sokak hayvanlarının aşılanmasıyla ilgili duyuruda bulunan Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu, ‘Kısırlaştır, aşıla, yaşat’ köpeklerin bulundukları bölgelere bırakılması gerektiğini açıkladı.

‘ARTIK KÖPEKLER ALINMASIN’

Başkan Tığoğlu yaptığı açıklamada, “Lütfen her yere haber salın, paylaşın. Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Korunma Derneği, sokaklardan kurtardığı köpekleri, kendi zor imkan ve şartlar altında tedavisini yaptıktan sonra üstüne bir de özel klinikte kısırlaştırma ve kuduz aşılarını da yapıp bölgesine geri bırakıyor. 5199 gereği, rehabilite edilen köpek bölgesinden alınamaz. Alındığı bölgesine geri bırakılmak zorundadır. Artık köpekler alınmasın diye bulduğumuz çözüm. Belediyenin yapamadığı (yapmadığı) işi de biz yapmaya başladık. Kısırlaştır, aşıla, yaşat” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Ses Gazetesi

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları