Kriz Evcil Hayvanları Vurdu…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

fft31_mf1247860EKONOMİK kriz içindeki İspanya’da, emekçiler evcil hayvanlarının bakımını sürdürmekte zorlanıyor. Yıllık 500 avro dahi bulmakta zorlanan İspanyollar binlerce evcil hayvanı terk etmek zorunda kaldı. 
İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen “100X100 Evcil Hayvan” adlı fuarda köpek kuaförleri ile oyun ve kıyafet stantları en fazla dikkat çeken mekanlar olsa da fuara ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle terk edilen evcil hayvanlar sorunu damgasını vurdu. Ülkedeki terk edilen evcil hayvan sayısının giderek arttığı bildiriliyor. 

400 binden fazla kişinin evcil hayvanının olduğu Madrid’de terk edilen kedi ve köpek sayısının 2012’de 8 bin 209’u bulduğu, bu sayının 2011’de 5 bin 198’i köpek, 2 bin 310’u kedi toplam 7 bin 508 olduğu kayıtlara geçti. 
Konuyla ilgili konuşan Madrid Bakıma Muhtaç Evcil Hayvanlar Derneği Sözcüsü Nacho Paunero, ekonomik sıkıntılar sonucu terk edilen evcil hayvanların sayısında son 5 yılda sürekli artış yaşandığını vurguladı. Paunero, “Toplumda hayvan sevgisi aslında çok fazla. İşini kaybeden veya maaşı kesilen birçok ailenin evcil hayvanına bakabilmek için çok fedakarlık gösterdiğini biliyoruz. 
Ama buna rağmen terk edilen evcil hayvan sayısı artıyor” dedi. (MADRİD)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − six =

Yeniler

Köşe Yazıları