Kurtarılmış Kediler Günü: 2 Mart

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Uluslararası Kedi Kurtarma Günü, bir kediyi sahiplenerek ailenize yeni bir üye katma günüdür!

Dünya genelinde hayvan haklarını savunma amacıyla bir araya gelen human society temelinde oluşturulmuş uluslararası girişimlerin hayvanlar için belirlediği özel günlerden biri de International Rescue Cat Day, ‘kuratılmış kediler günü’.

Uluslararası çapta hayvan hakları kuruluşları, tüm hayvanların nazik ve saygılı muamele görme hakkına sahip olduğu ve yasalarca korunması gerektiğine dair inanç üzerine oluşturulur. Genel olarak; hayvanların kurtarılması ve hayvan refahına yönelik yasaların tasarlanmasında önemli rol oynarlar.  Bağımsız olarak çalışır ve hayvan refahı için kampanya yürütürler, zulmün önlenmesine yardımcı olurlar, kötü muamele görmüş ve istenmeyen hayvanlar için rehabilitasyon sağlar ve yeni evlere yeniden yerleştirilmesi için yuvalar bulurlar. Bu prensiple çalışan kuruluşları ayakta tutmak, hayvan refahı konusunda farkındalık yaratmak ve daha büyük bir fikir birliği oluşturmak için de böyle günlere ihtiyaç var. Hayvanlar için tasarlanmış özel günler aynı zamanda evlat edinmeleri teşvik etmek için de ortak bir girişim ruhu doğuruyor.

Hayvan Kurtarma/Barınakların Önemli Olmasının Nedenleri

Hayvan kurtarma ekipleri, evcil hayvanları sahipleriyle yeniden bir araya getirmek, ihtiyacı olanları barındırmak ve kalıcı bir yuva bulmak gibi faaliyetleri gerçekleştiriyor. Kaybolan hayvanlar veya sokakta güvenli olmayan yardıma muhtaç hayvanların da barınmasına destek olduklarından hayati bir rol oynuyorlar. Barınakların oluşturulmasında ise toplumdaki hayvanların genel sağlık ve esenliğini daha iyi hale getirmek ve çoğalmalarını kontrollü bir şekilde geliştirmek amaçlanmıştır. Hayvan barınakları aynı zamanda hayvan dostlarımıza ulaşabilmek için bir mecra oluyor. Hayvan sahiplenme çoğunlukla bu ekipler ve barınaklar aracılığıyla gerçekleşiyor.

Evlat Edinme/Kurtarma Nasıl Bir Etki Yaratır?

Kedileri sahiplenerek veya kurtararak çeşitli faydalar sağlarsınız. İşte hayvanları kurtarmanız için en önemli nedenleri sizin için derledik:

  1. Bir hayat kurtarırsınız.

Sahiplenilmemiş tüm evcil hayvanların ikinci bir şansa ihtiyacı var. Birçoğu kaybolmuş, vazgeçilmiş veya terk edilmiş hayvanlar. Sevgi dolu bir evde yeni bir hayata sahip olmaları için onlara bu şansı siz vermiş oluyorsunuz.

 

  1. Kontrolsüz çoğalmayı engellemeye ve nüfus döngüsünün kırılmasına yardımcı oluyorsunuz.

Her yıl doğan hayvanlar için yeterli ev yok. Bir barınaktan veya sokaktan evlat edinmek, evcil hayvanların kısırlaştırılmasına, kontrollü üremelerine ve nüfus döngüsünün zayıflamasına yardımcı olur. Bazı ülkelerde hayvanlar aşırı nüfus nedeniyle ötenazi ediliyor.

 

  1. Toplu üreme tesislerinde zulmü durdurmaya yardımcı oluyorsunuz

Milyonlarca hayvan üreten binlerce ticari evcil hayvan yetiştirme tesisi ve arka bahçe yetiştiricisi var. İzni olmayan, koşulları insani koşullara uymayan bu tesisler, tüm yaşamlarını bir kafeste geçiren dişi hayvanları tekrar tekrar hamile bırakır. Bir barınak hayvanı sahiplenmek, bu zalim uygulamaları desteklemediğiniz anlamına gelir.

 

  1. Yetişkin bir hayvanı evlat edinmenin avantajını kullanıyorsunuz.

Dışarıda her zaman yavru hayvanlar yok bazen de yetişkin, evde eğitim görmüş veya veterinerde bir süre bakılmış tüm sağlık taramaları yapılmış hayvanlar da var. Eğer böyle bir hayvan evlat edinmek isterseniz; ısırma, çiğneme, pençeleme gibi gençlik enerjisinin daha az olduğu anlamına gelen “yavru kedi aşaması” ile uğraşmanıza gerek OLMUYOR.

 

  1. Barınak çalışanları, veterinerler ve gönüllülerle ömür boyu bir kaynak elde edersiniz.

Hayvan sahiplendirme için çalışan kişiler, evcil hayvanınız için bilgi veya başka kaynaklar bulmanıza yardımcı olacak harika bir kaynaktır.

 

  1. Her hayvanın iyi bakılmaya hakkı olduğunu desteklemiş oluyorsunuz.

Her ilde belediyeler veya benzeri kurumlar tarafından denetlenen bir hayvan barınağı olması gerekir. Barınağa gelen tüm hayvanlar deneyimli personeller tarafından bakılmalı. Ülkemizde son yıllarda evcil hayvanlar için yapılan çalışmalar ve ayrılan ödenekler arttıkça onlar için daha temiz alanlar oluşturulmaya başlandı. Hayvan sahiplenmek, yöneticilerin barınaklarda ve sokaklarda yaşayan hayvanların sorunlarına daha çok eğilmeleri için de bir neden oluşturuyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 15 =

Yeniler

Köşe Yazıları