“Lolidogs Benim En Büyük Hayalimdi…”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Lolidogs’tan Sn. Tuğçe Melis Selçuk ile Butiği Hakkında Konuştuk…

– Kendinizden biraz bahseder misiniz?
Tabii ki her şey köpeklerime olan aşkımla başladı. Köpeklerin dünyasını merak edip araştırıp yazdığım bir blog ile başladı. “www.kopekhakkindahersey.net” sitenin adı köpekler hakkındaher şey olunca onlar için her şey bu sitede olsun istedim. Sahiplenmiş olduğum iki köpeğim de sokaktan kurtarılmış köpeklerdi. Sokaktaki köpekler ne yazık ki daha az sahiplenilme oranına sahipler…

Ben de hem insanlar kendi köpeklerine alışveriş yaparlar hem de her satışın belli bir kısmını sokaktaki dostlarımıza yardım için ayırır onlar içinde fayda sağlarım diye yola çıktım. İlk başta butiği blogun bir bağlantısı olarak açmayı düşündüm. Sonrasında blog ve satışı daha erişilebilir olması için birbirinden ayrı 2 oluşum yapmaya karar verdim. Lolidogs fikri böyle gelişti. 1 Temmuz 2014’te “www.lolidogs.com” açıldı.

Satışa başladığımız ilk 2 yıl sadece köpek sahiplerine yönelik ürünler tasarlayıp satıyor, diğer ürünleri (kıyafet, mama vs..) başka markalardan tedarik ediyorduk, petshoplar gibi başladık. Sonrasında artık kendi ürünlerimi üretmek istediğime karar verdim.
Piyasada köpeklerime istediğim gibi ürün bulmakta zorlanıyordum ve pek fazla seçenek yoktu. “Neden ben yapmayım?” dedim ve iyi ki de yapmışım, ürünler o kadar beğeniliyor o kadar güzel yorumlar alıyor ki işime daha çok motive oluyorum.

– Lolidogs’tan bahseder misiniz?
Lolidogs ihtiyaca yönelik, modaya uygun, kaliteli ve eğlenceli ürünler üretmeyi hedefleyen bir firma. Ürünleri tamamen ihtiyaçlara ve uç noktada ki zevklere göre göre üretiyoruz. Ürünlerimizde tasarım ve kalite olduğu kadar fiyat erişilebilirliği de önemli, her bütçeye hitap eden ürünümüz var.

– Ürün çeşitlerinizi anlatır mısınız?
Küçük – büyük ırk tüm patili dostlarımız için modaya uygun kıyafetler, yataklar, oyuncaklar, köpek kolyeleri, tasma aksesuarları ve köpek sahiplerine hitap eden ürünler üretiyoruz.

– Lolidogs ürünleriyle tüketiciye neler sunuyor?
Ürünlerimizle tüketiciye öncelikle uzun yıllar kullanabilecekleri kaliteli ürünler sunuyoruz. Kıyafetlerimizde kullandığımız kumaşları özenle seçiyoruz. Her senenin modasına uygun kıyafetler çalışıyoruz. Yani geçen sezonun modası bir kıyafet modelini bizde bulmanız mümkün olmuyor. Koleksiyonumuz her yıl modaya uygun olarak yenileniyor.

Kullandığımız kumaşları köpeklerimizi rahatsız etmeyecek, aynı zamanda tüy tutma oranını minimuma yakın kumaşlardan tercih ediyoruz. Yataklarımız gerçekten uzun ömürlü ve çok kullanışlı. Yataklarımızın dış kılıflarında tüy tutmayan, su itici özelliğe sahip ve inanılmaz kolay temizlenen kumaşlar kullanıyoruz.

Müşterilerimiz tercih ederlerse yataklarına yedek dış kılıf alabiliyorlar, yatak kılıfı kirlenince kolayca çıkarıp makinada yıkayabiliyor kurumasını beklemek yerine yedek kılıfını kullanabiliyor. Yaşlı ve engelli köpeği olanlarda su geçirmez iç kılıflarımızı severek kullanıyorlar. Yataklarımızın her parçası ayrı ayrı satın alınabiliyor. Dış kılıfı zarar görürse komple bir yatak almak yerine sadece yeni kılıf alabiliyor ya da renginden sıkılırsa komple bir yatak parası ödemektense sadece beğendiği bir dış kılıfı alıp ekonomik ve uzun süreli kullanıma uygun bir yatağa sahip oluyor.

– Üretimini planladığınız yeni bir ürün ya da ürün grubu var mı?
Yeni üretmeyi planladığımız ürünler için upuzun bir listem var 🙂

– Önümüzdeki yıllarda pet sektörü için yeni yatırımlar planlıyor musunuz? Bahsedebilir misiniz?
Önümüzdeki yıllar için tabii ki farklı düşüncelerimiz var, bir süredir yurt dışından talep geliyor. Görüşmelerimiz sürüyor. Umarız ürünlerimiz ile ülkemizi yurt dışında temsil edebilme mutluluğuna erişiriz.

– Ürünleriniz hangi mecralardan satışa sunuluyor? Tüketiciler size hangi kanallardan ulaşabiliyor?
Ürünlerimize web sitemiz lolidogs.com’dan ve çalıştığımız petshoplardan ulaşabiliyor tüketici. Şuan için 5’i İstanbul’da, 1 İzmir ve 1 Ankara’da olmak üzere toplam 7 satış noktamız mevcut.

– Lolidogs bayilik veriyor mu? Bu konudaki düşünceleriniz ve planlarınız nelerdir?
Petshop, petkuaför ve petbutiklere toptan satışımız mevcut.

– Türk Pet Sektörü’nün gelişimi hakkında neler düşünüyorsunuz?
Pet sektörünün sosyal medyanın hayatımızda daha aktif bir rol almaya başladığı özellikle son 2-3 yılda daha çok geliştiğini düşünüyorum. Sektörde ki üretimin ve çeşidin artması firmaların birbiriyle girdiği rekabet ürün kalitelerini daha üst düzeye taşıdı ve tüketici artık yabancı markalardan çok yerli üretime yöneldi. Bu gerçekten mutluluk verici.

– Sizin söylemek ya da eklemek istedikleriniz nelerdir?
Lolidogs benim en büyük hayalimdi ve şu an hayalimi yaşadığım için çok mutluyum.

Tuğçe Melis Selçuk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları