Mercan Pet Kurucusu Sn.Serkan KARADOĞAN ile Sohbetimiz…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

1. Mercan Pet’ten biraz bahseder misiniz?

Mercan Pet Antalya’da 2011 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bugüne sürekli gelişen, değişen ve ilerleyen bir işletme oldu. Bugün hem Akdeniz bölgesinde hem de tüm Türkiyede akvaryum ve pet aksesuarları denince ilk akla gelen firmalardan biri. Farklı özelliklerde ithalatcı ve yerli üretici ürünleri de olmak üzere toplamda 3000 çeşitten fazla ürünle sektörde hizmet veriyor. 16 kişiden oluşan personeli  5 araçlık filosu ve B2B tipi toptan e-ticaret sitesiyle müşterilerine en hızlı ve güvenilir hizmeti vermeye odaklı ilerlemeye, büyümeye devam ediyor.

2. Evcil dostlarımız için Mercan Pet’te neler var? Piyasada hangi ürünleri bulabiliyoruz?

Evcil dostlarımız için birçok yeni ürün ve aksesuarlarımız var. Yakın zamanda KEYF isimli markamızı oluşturduk ve stoklarımıza hayvan dostlarımız için çok çeşitli, sağlıklı ve keyifli ürünler ekledik. Kedi ve köpekler için bakım ürünleri, kedi kumları, şampuanlar, ve çeşitli yeni aksesuarlar ürettik. Kediler için özel tırmalama tahtaları ve evler, yine hem kediler hem de köpekler için modern taşıma çantaları, tasmalar ve benzeri daha bir çok aksesuarla KEYF markası sektörde kendine hızla güzel bir yer ediniyor.

3. Önümüzdeki süreçte Mercan Pet’in planları neler? Gelecek planlarında biraz bahseder misiniz?

Mercan Pet genç ve dinamik bir firma. Önümüzdeki süreçte Keyf markası çatısı altında evcil dostlarımızın keyiflerini yerine getirecek çok sayıda özel ürünü daha ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimize paralel bir diğer önemli şey de ihracat. İhracat konusuna çok önem veriyor ve planlamalarımızı bu yönde yapıyoruz.

4. Türkiye’nin pet sektörünün ihracat potansiyeli hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Mercan Pet bu konuda neler yapıyor ve planlıyor?

Türkiye Pet sektöründe son yıllarda atağa geçti. Potansiyelimiz ülke olarak çok yüksek. İhracatta güçlü olabilmek için en önemli ve vazgeçilmez kural rekabet gücü yüksek, kaliteli ürünler üretebilmek. Türkiye’deki üretici firmalar yurt dışında rekabet edebilecek özellikte ürünler üretebiliyorlar. Birlikkte çalıştığımız partnerlerimize güveniyoruz ve onlarla birlikte çok daha başarılı ürünler ortaya koyup ihracatta önemli bir yol katedeceğimize inanıyoruz.

5. Son zamanlarda öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Evcil hayvan sahiplerinin en çok tercih ettiği ürününüzden biraz bahseder misiniz?

Özellikle şampuanlarımız ve parfümlerimiz çok beğeniliyor. Tabi ki evcil hayvan dostlarımız da tıpkı bizler gibi ve temiz ve bakımlı olmayı hakediyorlar. Bakım ürünleri özellikle bu anlamda çok daha hassas ve önemli bir konu ve hayvanseverler de artık çok daha bilinçliler bu konuda.

6. Yeni ürün planlarınız veya yeni bir ürününüz var mı? Ürünü biraz anlatır mısınız?

Biz KEYF markamızı daha cok bakım ürünleri üzerine geliştirmeyi düşünüyoruz.  Bundan sonraki süreçte özellikle yerli üreticilerimiz ile birlikte neler yapabiliriz ona bakacağız . Bahsettiğimiz gibi, bakım ürünleri daha fazla dikkat ve özen gösterilmesi gereken bir konu diye düşünüyoruz ve bu bağlamda “ırklara özel” ürünlere yoğunlaşmak ve bazı farklı ürünler üretmeyi planlıyoruz. Yine aynı şekilde sadece kedi ve köpekler için değil, kuş ve balıklar için de benzer ürünler üretmeyi hedefliyoruz.

7. Ürünlerinizi hangi mecralardan inceleyebilir veya tedarik edebiliriz?

Ürünlerimize veteriner klinikleri, petshoplar ve yerel marketlerden ya da e-ticaret ile internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

8. Bayi ve son tüketiciye ulaşma konusunda ne gibi çalışmalarınız var, biraz bahseder misiniz?

Şu an için Akdeniz bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’ye dağıtımı firma olarak biz kendimiz yapıyoruz. Ankara ve İzmir’de iki bayimiz var. Yeni bayilikler için de görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki dönemde yeni bayilerimizle birlikte Marmara ve İç Anadolu bölgesinde de evcil hayvan dostlarımıza ulaşmış olacağız.

9.Mercan Pet, Keyf markasıyla piyasada tanınıyor, bu sürece kadar markanızın tanıtımı için ne gibi çalışmalarınız oldu?

Mercan Pet bizim için çok değerli. Çünkü sadece ticari bir işletme olmaktan çok ötede. Bizler öncelikle sevgi bağı ile kurulmuş ilişkilerin söz konusu olduğu; özellikle de dostluğun belki de en güzelinin olduğu bir alanda hizmet veriyoruz. Bu bilinç ve gösterdiğimiz hassasiyet zaten en doğal referans ve tanıtımdır bizim için diye düşünüyoruz. Ama tabi ki hem işimize hem de ürettiğimiz ürünlere bu doğal süreci aktarmak, ürettiğimiz ürünleri en güzel şekilde müşterilerimize sunmak en büyük arzumuz. Bu bağlamda profesyonel destek almadan asla yola çıkamazdık diye düşünüyorum. Reklam ajansımızı çok seviyoruz. Birlikte çok güzel şeyler yaptık ve çok daha güzellerini yapacağımızdan şüphem yok.

10. Sizin okurlarımıza iletmek istedikleriniz nelerdir?

Bizi takip etsinler. Özellikle sosyal medya ve e-ticaret alanında gerçekleştirmek istediğimiz güzel fikirlerimiz var.  Bu süreçte müşterilerimizden, müşterimiz olmasa da hayvansever dostlarımızdan alacağımız her türlü istek ve önerilere ihtiyacımız var. Tekrar tekrar ifade ediyorum ki çok güzel, çok hassas ve özel bir sektördeyiz biz. Sevgi olmadan, paylaşım olmadan, daha da güzelini daha iyisini hedeflemeden ilerlemenin, büyümenin ne imkanı ne de bir anlamı var.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + ten =

Yeniler

Köşe Yazıları