“Bizler beslenmemizde neyi önemsiyorsak evcil hayvanlar için de aynı önemi gösteriyoruz.” Bil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İbrahim Öztürk ile Sohbetimiz

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

“Bilmama olarak pazarın dinamik firmalarından biri olmayı hedeflemekteyiz. Üretim yanında, pazarı yönlendirecek güce sahip bir firma olmayı hedefliyoruz. Ürettiğimiz mamaların kaltesini sürekli hale getirerek, kaliteden ödün vermiyoruz. Bu konuda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Bizler kalitenin abartılı fiyatlar ile ifade edilmediğine inanıyoruz. Uzman ekibimiz ile satış öncesi be sonrası destek ve çözüm odaklı yaklaşım ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

 

  •  Bilyem’den biraz bahseder misiniz?
  • 1993 yılında Ankara’da kurulan fabrikamızda kanatlı hayvan yemi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemleri, yumurta ve etlik tavuklar için konsantre yemler, kedi ve köpek maması üretimi gerçekleştirmekteyiz. Üretimlerimizde; biri Doç. Dr. olmak üzere üç veteriner hekim ve iki ziraat mühendisi ile üniversitelerle iş birliği içerisinde AR-GE çalışmalarını gerçekleştirmekteyiz. Türkiye’de bir ilk olarak 2002 yılında köpek maması üretimini gerçekleştiren firmamız, yeni makine ve teçhizat yardımı ile kedi maması üretimine de başlamıştır. Konusunda uzman kadromuz ile küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği (Ankara ve çevresinde 700.000 broiler etlik tavuk) yapmasının yanı sıra, deney hayvanları yemleri ile Türkiye’deki araştırma hastanelerinin ve kabul görmüş laboratuvarların yem ihtiyaçlarını karşılamaktayız.
  • Bilyem ve Bilmama’da hangi hayvanlar için üretim yapılıyor?
  • Fabrikalarımızda; civciv yemi, tavuk yemi, güvercin yemi, tavşan yemi, keklik yemi, bıldırcın yemi, deve yemi, at yemi, deney hayvanları yemleri, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yemleri, kedi mamaları ve köpek mamalarının üretimlerini yapmaktayız.
  •  Bilmama’da hangi tür mama çeşitleri üretilmektedir ve fason dolum yapılmakta mıdır?
  • Fabrikamızda ekonomik, premium, süper premium ve ultra premium mama çeşitleri üretilmektedir. Fason dolumlarda; 27 protein 16 yağlı süper premium yavru ve yetişkin köpek maması, 30 protein 20 yağlı ultra premium yavru ve yetişkin köpek maması üretimi yapmaktayız.

   Konusunda Uzman Kadro

  • Bilmama’yı diğer mamalardan ayıran en önemli özellikler nelerdir?
  • Konusunda uzman kadromuz; üretimlerimizde; biri Doç. Dr. olmak üzere üç veteriner hekim ve iki ziraat mühendisi ile üniversitelerle işbirliği içerisinde olup tam ve dengeli mama üretimini gerçekleştirmektedir. 100% Doğal Evcil hayvanlarınızın gelişmesi ve sağlıklı beslenmesi için; üretimlerimizde analizi yapılmış birinci kalite hammadde ile mama üretimi yapılmaktadır. AR-GE Yeni ürünlerin geliştirilmesi, mevcut ürünlerin yenilenmesi için sürekli gelişen ekibimiz ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Araştırmalarımızdaki en önemli referans müşterilerimizin tercihleridir. Tercihlerinize göre; ürün portföyümüzü en maksimum seviyede karşılayacak şekilde dizayn etmekteyiz.
  •  Yurtiçi tanıtımlarınızda ne tür çalışmalarınız bulunmaktadır?
  • İhracat yapmış olduğunuz ülkeler var mı? Yurt içinde; İki adet WEB Sitemiz, dergi, gazete ve sosyal medya reklamları ile tanıtımlarımıza devam etmekteyiz. Ayrıca Bilmama olarak bu yıl mart ayında Pet İzmir Fuarında stand açarak tanıtım faaliyetlerinde bulunduk. Yurtdışında aktif olarak 15 ülkeye ihracatlarımız devam etmektedir. Hedefimiz 2020 yılı sonunda 20 ülkeye ulaşabilmektir.
  • Bilmama’ya hangi mecralardan ulaşabiliriz, nereden bayilik talep edebilir veya alışveriş yapabiliriz?
  • Bilmama’ nın avantajlı hizmetlerine, 3. şahıslara kapalı, toptan satış sitemiz bilmamab2b.com internet sitesinden ulaşabilir, üye olabilir ve avantajlı fiyatlar ile ihtiyacınız olan ürünleri tek bir yerden alabilirsiniz. –
  • Önümüzdeki yıllar için neler düşünüyorsunuz?
  • İthal etmiş olduğunuz ürünler var mı? Önümüzdeki yıllarda, Pet Food pazarında söz sahibi bir firma olma yolunda; bu yıl büyük yatırımlar yapmış bulunmaktayız. Avrupa’da bulunan kedi ve köpek konservesi üretimini yapan bir fabrikanın Türkiye distribütörlüğünü yapmaktayız. Tercih eden müşterilerimizin, kendilerine ait markalarının ekonomik veya premium konservelerin dolumunu yaptırmaktayız. Müşterilerimizin adreslerine teslim aşamasına kadar tüm işlemlerini biz gerçekleştirmekteyiz.
  • Türk Pet Sektörü’nün geleceği hakkında görüşlerinizi almak isteriz.
  • Neler düşünüyorsunuz? Türkiye pet pazarı her sene büyüyen ve global ölçekte ürün üreten bir hale geldi. Ürün kalitesi her sene artarak devam eden bu sektörde, önemli olan ürün kalitesinin yanında kalitenin sürekliliğidir. Üretim merkezlerinde dönemsel ve günlük üretim stratejilerinin karşısına uzun vadeli pazar belirleyici üretim stratejileri ile yer almaya inanıyoruz. Türkiye bugün kedi ve köpek maması üretiminde kullandığı hammaddenin büyük bölümünü hala ithalat yolu ile karşılamaktadır. Fabrika açmanın yanında bu fabrikalara hammadde ve yarı mamül tedarik eden firmalarında artmasının gerekli olduğunu düşünmekteyiz.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları