Öğrenciler evcil hayvanlar ile motive oluyor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un barınaktan sahiplendiği, bakanlık bahçesinde bakılan Pergel’den sonra okullardaki evcil hayvan sayısı arttı. Hayvan bakılan okul sayısı 9 bine yaklaştı. Ankara’daki iki okulda da dersler hayvanlarla iç içe işleniyor.

Ördekler, kazlar, tavuklar ve daha pek çok kümes hayvanı… Burası bir çiftlik değil, Ankara Hasan Polatkan Ortaokulu’ndaki “Yaşayan Sınıf”.

(Video trthaber.com’da barınmaktadır.)

Hasan Polatkan Ortaokulu’ndaki “Yaşayan Sıfın” bilinen tüm sınıflardan çok farklı. Sınıfta işlenen derslere birbirinden farklı hayvanlar da eşlik ediyor.

Doğayla iç içe olan sınıfta bazen resim dersi, bazen de okuma saati yapılıyor. Öğrenciler teneffüslerde de yaşayan sınıfta vakit geçiriyor.

Okuldaki hayvan sesleri hem öğrencileri mutlu ediyor hem de öğrencilerin motivasyonlarını diri tutmalarını sağlıyor.

Hasan Polatkan Ortaokulu Müdürü Cenk Çakır, “Evlerinden getirdikleri beslenmeleri, kantinden aldıkları tostların bir parçasını hayvanlarla paylaşır oldular. Çocuklar doğayı ve hayvanı öğreniyorlar.” dedi.

Ayrancı Anadolu Lisesi “Tarçın” ve “Gofret”le neşelendi

Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi öğrencileri de barınaktan aldıkları iki köpeği okula getirdi. Öğrenciler, artık teneffüslerde cep telefonu yerine “Tarçın” ve “Gofret” ismini verdikleri köpeklerle ilgileniyor.

Hayvan korkusu olan öğrenciler bu sayede korkularını da yeniyor.

Evcil hayvan bakılan okul sayısı 9 bine yaklaştı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un barınaktan sahiplendiği, bakanlık bahçesinde yaşayan Pergel’den sonra okullarda bakılan evcil hayvan sayısı da arttı. Türkiye’de evcil hayvan bakılan okul sayısı 9 bine yaklaştı.

Haber: Züleyha Cebeci
Kamera: Ata Çalapkulu

Kaynak: trthaber.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları