“Pet sektöründe oldukça hacimli bir ekonomi oluşacağına inanıyoruz.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Değerli sektör temsilcilerimiz,

2019 yılını çoğu sektörde olduğu gibi pet sektöründe de oldukça verimli bir şekilde geride bıraktık.

Birçok yeni üretici, ithalatçı sektör firmalarının yenilikçi ve katma değerli ürünleriyle sektöre dahil olması, satış noktalarındaki çeşitliliğe, ürün yelpazesinde derinliğe direkt yansımakla beraber, satış noktalarının sayısının da hem pet shop hem de klinikler anlamında her şehirde ciddi bir artış kat ettiğini görüyoruz. Pet kuaförlerinin, pet otellerin de artık yadsınamaz bir hizmet seçeneği olduğunu, verilen kaliteli hizmetlerle hayvan sahiplerine kendisini kabul ettirdiğini mutlulukla takip ediyoruz.

Üretici firmalarımızın kabına sığmadığı, iç pazarla yetinmeyip yabancı pazarlarda da paylarını ciddi oranda artırmak için çalışmalarını iyice hızlandırdığını hem onların yurtdışı fuar katılımlarından, ziyaretlerinden hem de ihracat satış ve operasyonlarından takdir ederek gözlemliyoruz.
Ulusal Fuarcılık olarak PETZOO fuarlarımızda ilk fuarlarımızdan itibaren hem ulusal hem global pazarlar için sektörümüzü ivmelendirdiğimiz çalışmalarımızın özellikle son senelerde yapılandırdığımız global partnerliklerimiz, işbirliklerimiz, global reklam mecralarının etkin kullanılması, yurtdışı fuar katılımlarımız ve ziyaretçi çalışmalarımız ile özellikle son 2019 İstanbul fuarımızda katılımcılarımızın fuarcılığın profesyonel ziyaretçi başta olmak üzere her yönünü en güzel şekilde tecrübe etmelerini, fuarın 4 gününde de hem ulusal pazardan hem global pazarlardan satın almacılar ve profesyonel noktaların ziyaretleri, TV, Radyo, Outdoor, Basılı Yayın, Internet ve Sosyal Medya mecralarının etkin kullanılması ile son tüketicinin de büyük ilgisi ile oldukça başarılı ve yoğun geçirmelerini sağladık.

2020 yılı 18-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek PETZOO Antalya fuarımız ile yine sektör firmalarımızın öncelikli olarak ticari salonda profesyonel ziyaretçiler ile bir araya gelmelerini, komşu ve bölgesel ülkeler öncelikli olarak yabancı pazarların da Akdeniz Evcil Hayvan Ürünleri unvanı ile vurguladığımız Akdeniz’ in en güzel ve en yoğun havayolu trafiğine sahip yerlerinden biri olan Antalya’ da ticari bir platformda buluşturmayı hedefledik. Antalya ve yaz dönemi tercihimiz ile yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin fuar ve fuar haftasınca bayi toplantıları ve kısa bir tatil keyfi imkanı veren seçenekleri değerlendirmelerine vesile olmak istedik.

Bu sene özellikle Mart sonuna doğru ülkemizin gündemine ve yaşamına daha fazla giren dünya geneli virüs salgınına rağmen Haziran ayındaki fuarımız normal sürecinde ilerlemekte, çalışmalarımız tüm hızıyla yerli ve yabancı ziyaretçi kayıtlarımızdan da gördüğümüz üzere sağlıklı devam etmektedir.

Süreci devamlı takip edip, katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin en uygun şartlarda fuarı geçirmeleri ve hiçbir şekilde mağduriyet yaşamamaları için en sağlıklı planlamamızı yapıyoruz.

Ne ülke genelinde ne de dünya genelinde olumsuz gelişmeleri arzu etmesek de, firmalarımızın bu geçici süreçten daha güçlü çıkmalarını sağlayacak basılı ya da dijital reklam, tanıtım fırsatlarını kesinlikle kaçırmamaları gerektiğini özellikle vurgulamak isteriz. Finansal planlamalarını iyi yapan, bunu yaparken de piyasada bir ve birkaç adım daha da öne geçmelerini sağlayacak hem prestijli hem de makul bütçelerle tanıtımını ihmal etmeyen firmaların geçmişte her dönemde oluşmuş ve gelecekte her zaman oluşma ihtimali olan olumsuz süreçlerden nasıl güçlü çıktıklarını, çıkacaklarını her zaman gördük ve göreceğiz.

Bahar döneminde ertelenen global fuarların, yaz dönemi ve sonrası için büyük bir satın alma iştahı oluşturacağını, bu süreçte 2020 ikinci yarısına denk gelen, ülkemizde gerçekleşen PETZOO Antalya 2020 ve PETZOO Eurasia 2021 fuar katılımcılarımıza global pazarların satın alma tarafında ilgisinin daha da artarak ilerleyeceğini ön görüyor, buna iç piyasanın da iştahı ve normale dönecek olan motivasyonunu eklediğimizde pet sektöründe oldukça hacimli bir ekonomi oluşacağına inanıyoruz.

Bu sene PETZOO fuarları ile beraber PET HABER Gazetesi yayınımız, temsil ettiğimiz global PETS International yayını, CIPS, Animals Days fuarları ve gündemimizdeki alternatif mecralar ile firmalarımıza birçok seçenek ile pazarlara ulaşmanın en kolay yollarını yine sunup, onların her süreçte yanlarında olduğumuzu el birliği ile başarılı çalışmalar gerçekleştirerek göstermek istiyoruz.

Sağlıklı, mutluluk ve başarı dolu bir yıl geçirmenizi içten temenni ederiz.

Ulusal Fuarcılık Satış Koordinatörü

Cengiz GÜMÜŞ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − eight =

Yeniler

Köşe Yazıları