Olimpos ve çıralı’da köpek katliamı!..

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

 

300320131509153268775Olimpos ve Çıralı’da köpek katliamı Köpek katliamının önlenmesi için imza kampanyası başlatılmıştı. Katliama karşı yarın ise 14.00’te Olimpos’ta eylem yapılacak.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil beldelerinde köpek katliamı da başladı.
Çıralı ve Olimpos’ta köpekler zehirlendi. 
İSTANBUL / RADİKAL Tatil beldelerinde yaz aylarının gelmesiyle birlikte son yıllarda yaşanan hayvan katliamı yeniden hortladı. 
Çıralı ve Olimpos’ta günlerdir hayvan katliamı dehşeti yaşanıyor. Ormanlık alana bırakılan zehirli balıkları yiyen çok sayıda köpek ve tavuğun ölmesi üzerine Çıralı’ya gelen yetkililer, inceleme başlattı. Hayvan sahipleri, önlem alınmasını istiyor. 
Olimpos ve Çıralı’da son beş ayda üç toplu zehirleme olayı yaşandı. En son 27 Mart’ta ormanlık alana bırakılan zehirli yiyecekleri yiyen çok sayıda köpek öldü. 
Zeus ya da Garip gibi bir evi olan köpekler de zehirlendi. Köpek sahipleri işin peşini bırakmadı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Jandarma olay yerinde inceleme yaptı ve zehir kalıntılı kâğıtlardan parmak izi alındı. 
Savcılık soruşturma başlattı. 
Toplu katliamın iki nedeni Hayvan severler son 10 yılda mutat hale gelen bu toplu hayvan zehirleme olaylarının ardında iki gerçek yattığını dile getiriyor ve şöyle açıklıyor: “Birincisi, yaz tatili için çocuklarına köpek satın alıp, hep birlikte çıktıkları tatilden dönerken de hayvanı orada bırakan ailelerin varlığı. Bu, kış mevsiminde insan nüfusu azalan tatil yöresinde, köpek nüfusunun birden artması anlamına geliyor. 
İkincisi de, kimi turizm işletmelerinin gelecek turistleri rahatsız edeceği endişesiyle ‘temizliğe’ girişmiş olma ihtimali.” Hayvanseverler yarın eylem yapacak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + 14 =

Yeniler

Köşe Yazıları