Otizmli Miniklere Evcil Hayvan Bakım Atölyesi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Düzce/Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulunda görevli öğretmenler, otizmli öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak için Evcil Hayvan Bakım Atölyesi kurdu.

Düzce’de okul bahçesinde yetiştirilen kaz ve tavşanlar, otizmli çocukların sosyal duygusal gelişimlerine katkıda bulunuyor.Sınıfta hayvanlarla neşeli ortam oluşturan öğretmenler, bu sayede ailesi ve arkadaşlarıyla iletişim kuramayan, evcil hayvana dahi dokunamayan bazı öğrencilerde değişim yarattı.

“Hayvanlarla sosyal duygusal gelişimlerini tamamlıyorlar”

Okul Öncesi Öğretmeni Hatice Yılmaz, otizmli öğrencilerin tüm gelişim alanlarını destekleyecek etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalıştıklarını anlatan Yılmaz, “Normalde otizmli öğrencilerimiz akranları ve aileleriyle bile göz teması kurmazken, evcil hayvanlarla göz teması kurup etkileşime geçiyor. Hayvanlarla sosyal duygusal gelişimlerini tamamlıyorlar.” dedi.

Yılmaz, “Ailelere eğer uygun imkanları varsa evlerine evcil hayvan almalarını ve onunla vakit geçirmelerini sağlamalarını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak:AA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + one =

Yeniler

Köşe Yazıları