Lübnan’da Kriz Evcil Hayvanları da Etkiledi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Lübnan`ın başkenti Beyrut`taki hayvanseverler, tamamı yurt dışından ithal edilen temel besin gıdaları ve ilaçların fiyatındaki ciddi artışlar nedeniyle yıllardır baktıkları kedi ve köpeklerini bakımevlerine vermek istiyor

Ancak bakımevleri de azalan maddi yardımlar, artan masraflar ve vatandaşların hayvanları sahiplenmemesi gibi nedenlerle benzer sıkıntıları yaşıyor.

Sokağa bırakılan hayvanların sayısında ciddi artış var

Hali hazırda birkaç krizle aynı anda mücadele ettiklerini belirten Hüseyni, şu ifadeleri kullandı: “Ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle yerel fon desteğimiz kesildi. Ülke içinde hayvan sahiplenme olayı da neredeyse bitti. Yıllar önce bizden köpek alan kişiler şimdi geri getirmek istiyor. Bazen de aileler bizden mama istiyor. Hayvanlarından kurtulmak isteyen insanlar sürekli merkezimizi arıyor. Günlük ortalama 50-60 çağrı geliyor. Genellikle acil duruma yetişebiliyoruz. Mesela bir köpeğe araç çarpmış veya bir şekilde yaralanmışsa gidip müdahale ediyoruz.”

Covid-19 nedeniyle uçak seferlerinin askıya alınmasının yurt dışından hayvan sahiplenmeyi de engellediğini belirten Hüseyni, “Kanada, ABD ve Avrupa`ya köpek gönderiyorduk. Oradaki merkezler üzerinden köpeği sahiplenmek isteyenlere uçakla ulaştırıyorduk. Ancak Covid-19 kısıtlamaları bunun da önünü kapattı. Krizden önce köpek sahiplenen çoktu şu anda hiç yok.” diye konuştu.

Hüseyni, merkezin aylık masrafına dair ise “Aylık yaklaşık 15 bin dolar sadece gıda masrafımız oluyor.” ifadelerini kullandı.

Çağrı merkezini arayanların çoğu hayvanlarını teslim etmek istiyor

Beyrut`ta 4 katlı bir binayı tamamen kedi evine dönüştüren “Lebanon`s Animal” adlı merkez de ekonomik krizden ciddi etkilenen bakımevleri arasında. Merkezlerinde yaklaşık 100 kedi bulunduğunu belirten bakımevi görevlisi Rim Sadık, dışarıda araba çarpan veya yaralanan kedileri burada tedavi ettiklerini söyledi.

Merkezin finansal işlerinden sorumlu Regina Seman da “Lübnan ve yurt dışından bizlere finansal destek sunan kişilerin parası elimize ulaşamıyor.

Seman, “Doların artması, finansal desteğin bitmesi ve mama fiyatlarındaki ciddi artış nedeniyle sıkıntılar içindeyiz. Aynı zamanda Lübnan`da bize destek veren birçok taraf ekonomik kriz nedeniyle artık bu desteği de kesti.” diye konuştu.

Kaynak: Trt Haber

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları