Patiland’ten Sn. Ayşe YILDIRIM ile Sohbetimiz…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

– Firmanızdan biraz bahseder misiniz?

Patiland, ilk olarak kendi kedilerimizin ihtiyaçlarını temin ederken, Türkiye’de ki pet shop mantığını anlamamızla ve tabi ki eksikleri bulmamızla başladı. Biz biraz farkındalık yaratıp bunun dışına çıkmak istedik. Bu düşünceyle 2010 yılında ilk etapta kafessiz kedi pansiyonu daha sonrada e-ticaret sitemizi ve mağazamızı açarak yolumuza devam ettik ve ediyoruz.

– Dünyanın geneline baktığınızda Türkiye’deki pet sektörü hakkında ne söylemek istersiniz?

Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye bu sektörün çok gerisindeydi diyebilirim. Özellikle bizim şu an ağırlık verdiğimiz butik bölümümüz için tedariklerimizi yurtdışından sağlarken bugün artık aynı standartlarda hatta daha kaliteli ürünleri ülkemizde de temin edebiliyoruz. Çok farklı çok kaliteli kıyafetler, yataklar, tasmalar üretilmeye başlandı. Bunun yanı sıra yerli mama üretimleri de arttı. Yıllardır sektörde çok bilindik kendini kanıtlamış ürünlerin yanında illaki kabul edilmek biraz daha zaman alacak ama birkaç yıl sonra aynı standartlarda hatta belki daha iyi mamalar üretileceğinden eminim.

– Bulunduğunuz konumda evcil hayvan sahipliği işletmenizin varlığından bu yana artış gösterdi mi? Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Tabi ki gösterdi. Zaten sokak hayvanlarını sahiplendirmeye de destek verdiğimiz için bunu kendimiz bire bir görebiliyoruz. Türkiye genelinde de son yıllarda hayvanların farkındalığının arttığını ve insanların daha fazla evcil hayvan sahiplendiğini, beslemeler yaptığını, tedavilere destek olunduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

– Hangi evcil hayvanlara yönelik satışlarınız var? Ürün skalanızdan bahseder misiniz?

Biz ağırlıklı olarak kedi ve köpeklere yönelik ürünler satmayı tercih ediyoruz. Sektör çok büyük, ürün çeşitliliği çok fazla. Dolayısıyla her
şeyi satalım mantığıyla değil, belli bir kitleye, en iyisini ve en sağlıklısını satalım mantığıyla hareket ediyoruz. Bunun yanı sıra evcil dostumuzun sahiplerini de düşündük. Kedi köpek temalı saat, takı, giysi, çanta, mutfak eşyaları vs. gibi ürünleri de satıyoruz. İnternet sitemizde sadece 3 kategorimiz var. Kediniz için, Köpeğini için, Sizin için.

– Ürün tedarik ederken nelere dikkat ediyorsunuz? Bir ürünün işletmeniz üzerinden satılabilmesi için ne gibi şartlarınız var?

Ürün tedarik ederken çok seçici davranıyoruz. Mantık olarak bizim kendi köpeğimizde ve kedilerimizde kullanamayacağımız hiçbir ürünü satmaktan yana değiliz. Birçok ürünü deneyip gönül rahatlığıyla tavsiye ediyoruz. Bu yüzden çok olumlu geri dönüşlerimiz oluyor. Aynı şekilde ürünleri alırken ince eleyip sık dokuyoruz. Kalitesi, işlevi, dayanıklılığı bizim için çok önemli. Özellikle butik tarafında farklı ürünler seçmeye çalışıyoruz. Örneğin bir köpek kıyafetinin dikişi, kumaşı, dayanıklılığı, rengi kaliteyi yansıtmalı.

– Ürünlerinizi internet üzerinden satıyor musunuz? Bu konuda planlarınız var mı?

İnternet üzerinden satış yapıyoruz. Şu an ağırlıklı olarak pazaryerleri ile çalışmaktayız. Ama hedefimiz kendi sitemiz olan www.patiland.net’i daha geliştirip istediğimiz standartlara ulaştırmaktır. Bu sayede müşteriler ile birebir iletişim sağlayarak işlerini kolaylaştırmayı, güvenle alışveriş yapmalarını ve memnuniyetlerini arttırmayı hedeflemekteyiz.

– Sizin söylemek veya eklemek istedikleriniz nelerdir?

Öncelikle bu sektörde işin neresinde olunursa olunsun, bu veteriner olabilir, bir pet shop sahibi olabilir, bir barınak çalışanı olabilir vs. hayvanları sevmesi gerekiyor. Sevmeyen ve merhamet göstermeyen veya tamamen ticari düşünen bu sektörün hiçbir yerinde bulunmasın istiyoruz. Biz hayvanları çok seviyoruz. Tüm ürün çeşitliğimizi onların ihtiyacına cevap verecek şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. İyi araştırıyoruz çok inceliyoruz. Sağlıklı, mutlu evcil hayvanlar ve yüzü gülen müşteriler bizim için gerçekten çok önemli.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − 6 =

Yeniler

Köşe Yazıları