Pet Yuva Butik’in Kurucusu Sn. Zeynep Ceren Oktay ile Sohbetimiz…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

“Yenilikler yeni ufuklara götürür insanları…”

Çocukluğumdan beri hayvanlarla iç içe olan biriyim ve neden onları iyi tanıyan biri olarak onlara hizmet sağlamayayım diye düşünmeye başladım yaklaşık 1 buçuk sene önce. İşe küçük bir dikiş makinesi ve dostlarımın modelliğiyle başladım. İlk ürünlerim bandana ve yatak oldu.

Müşterilerin talepleri doğrultusunda kendimi daha fazla geliştirmek için yurtdışındaki ilerlemeleri göz önüne aldım. Toptan ürünler de yaparak daha fazla insana ulaşmaya başladım. Müşterilerin beğenisi ve ilgisi heyecanımı arttırdı ve neden kediler için aylık abonelik kutusu yapmıyorum ki dedim kendime.

Maalesef yenilikleri zor kabul eden bir ülkeyiz, bunun farkındayım ama yenilikler yeni ufuklara götürür insanları bu nedenle cesaretimi toplayıp abonelik sistemini başlattım. Kutuların içine her ay bir ödül maması, bir yaş mama, oyuncak ve başka sürprizler koymaya başladım. Her ay nasıl geliştirebileceğime dair araştırmalar yaptım. Kutulara dışarıda bulunması zor elde yapılmış oyuncak veya kedi dostlarına özel ürünler koymaya başladım bu da müşterilerin ulaşılması zor olan bu ürünler üzerinden daha fazla mutlu olmalarını
sağladı. Her ay kedileri ve sahiplerini ilgilendiren yazılar da koymaya başladık.

“Eksikliklerimizi gidererek farklılık yaratmanın üzerinde duruyoruz.”

Kutular için kriter dostlarımızın en iyi/kaliteli ürünlere en uygun fiyata ulaşması. Başta kutuya özel ve farklı fikirler doğrultusunda ortaya çıkan ürünlerin yapımı çok önemli. Bu şekilde müşterilerin beğenisi ve hoşnutluğu artıyor bizler de güzel geri dönüşler alarak
mutlu oluyoruz. Eksikliklerimizi gidererek farklılık yaratmanın üzerinde duruyoruz. Mırnav kedi kutularımızın içeriği tamamen sürpriz oluyor burada müşteriye ve minik dostumuza heyecanlı bir bekleyiş sağlıyoruz. Kutu içeriğinde tüketilebilir ve kalıcı ürünlerle
beraber geliyor. O ayki içeriğe göre hızlı tüketilebilir veya 1 ay kullanılabilir ürünler oluyor.

“Sosyal projemizin amacı engelli dostlarımızın sevgi ile kurduğumuz gönül bağında engellerinin düşüncede görece olduğunu göstermek.”

Mırnav kedi kutusunun yeri bende çok ayrı. Çünkü bu kutu ile sosyal bir proje de başlattım. Engelli bir can sahibi olarak engelli dostlarımızın yardımımıza ne kadar ihtiyacı olduğunu, eksiklik olarak görülen şeylerinin aslında onları bir bütün yaptığını ve diğer canlardan ayrılmasına neden olan şeyler olmadığını biliyorum.

Sosyal projemizin amacı engelli dostlarımızın sevgi ile kurduğumuz gönül bağında engellerinin düşüncede görece olduğunu göstermek. Bu nedenle her ay bir mırnav kutu hediye ediyorum engelli bir cana. Onların kutu ile olan fotoğraflarını da her ay sosyal medya üzerinden hikayeleri ile paylaşarak engelli canlar adına farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Ayrıca her kutumuza sokak canları için ekstradan kuru mama da koyuyorum. Amacım projemizin daha da ileri taşımak.

Mırnav kedi kutumuzun yanında bir de organik paketlerimiz mevcut. Maxi ve Mini olarak ayırdığımız bu paketlerin içi tamamen organik. 4 yaş mama 1 konserve mama ile beraber toprak ve organik tohum ile elde yapılmış kedi otlu oyuncak veriyoruz. Kutularımız bahsettiğim gibi abonelik sistemi ile çalışmakta. Mırnav kedi kutusuna abone olmak isteyen müşterilerimiz sitemize girerek dostlarının
bilgilerini dolduruyor ve seçtikleri aylık abonelik paketine göre kutuya abone olmuş oluyor. Organik paketlerimizde abonelik sistemi olmadığı için her zaman satın alınabilir durumdadır.

Hedefimi yapacağım ve yapabileceğim yenilikler doğrultusunda evriltmeye çalışıyorum. Aktif sosyal medya kullanımı sayesinde müşterilerin taleplerini ve isteklerini gözlemliyorum bunun üzerine değişimler yapıyorum ve yenilikler koyuyorum ortaya.

Müşteriler reklamlar veya sosyal medya aracılığı ile bana ulaşıyor. (petyuvabutik.com) Hem çalışmalarımı hem de projemi ileride daha farklı bir boyuta getirmeyi istiyorum.

Zeynep Ceren Oktay

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six − five =

Yeniler

Köşe Yazıları