PETA Alarma Geçti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Uluslararası hayvan hakları kuruluşu PETA, birçok ülkeyi alarma geçirerek hayvanların tahliyesini sağladı. Ukrayna’daki savaştan etkilenen kedi ve köpekler için mama yardımında bulundu

Rusya’nın Ukrayna’da yönelik askeri harekatı 11. gününde. Savaşta 1.5 milyondan fazla insan mülteci konumuna düştü. Bir yandan sivil kayıplar yer yer artarken, bir yandan da tahliyelerin yeniden başlatılması için müzakereler devam ediyor. Savaşın ortasında kalan insanlar toplu halde güvenli bir yere gitmeye çalışıyor. Bu zorlu süreçte evcil dostlarını terk etmek zorunda kalanların yanı sıra onları güvenli bir bölgeye ulaştırmak için çaba sarf edenlerin çektiği kareler savaşın hayvanları da etkileyen bir diğer yüzünü tüm acısıyla gözler önüne seriyor. Savaşın ortasında kalan evcil dostların üzücü fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor.

AVRUPALI HAYVANSEVERLER 20 TON MAMA GÖNDERDİ

İmkan bulanlar, evcil hayvanlarıyla birlikte sığınaklara taşınmak zorunda kaldı. Yaşanan gerginliğin farkında olan köpekler, sahiplerine bir yandan zor bir sorumluluk getirirken, diğer taraftan önemli bir manevi destek anlamına geliyor. Savaştan etkilenen sivillere yapılan yardımların yanında, sokak hayvanları için de harekete geçildi. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde organize olan PETA üyeleri, toplamda 20 ton kadar mamayı Ukrayna’ya gönderdi.

SOKAKTAKİ KEDİ VE KÖPEKLERİ KURTARDILAR

Bunun yanında Lviv kentindeki sokak hayvanları, Almanya’dan gelen PETA gönüllüleri tarafından alınarak güvenli gölgelere götürüldü. Bölgede kalan bazı insanların, barınak hayvanlarını ve sokaktaki hayvanları güvenli tutmak için çalıştığı belirtiliyor. Her ülke evcil hayvanları kabul etmiyor. Bazı evraklar, mikroçip, sağlık karnesi ve hatta pasaport gerekli olabiliyor. PETA Kuruluşları, İnsanlar ve Refakatçi Hayvanlar için AB’ye Güvenli Geçiş Çağrısı Yapıyor. AB’ye ve Birleşik Krallık’a refakatçi hayvanların getirilmesine ilişkin mevcut düzenlemeleri mültecilerin bir savaş durumunda takip etmesi imkansız. Bu nedenle , dünya çapındaki PETA kuruluşları , yasal giriş şartlarını geçici olarak askıya alması için AB’ye başvurdu.

PETA, ALARMA GEÇTİ

Çek Cumhuriyeti, Macaristan,  Litvanya , Polonya, Romanya, Slovenya, insanlar ve evcil hayvanları için giriş düzenlemelerini kolaylaştırmayı kabul ediyor. Uygulama sahada karmaşık olsa da PETA Almanya, refakatçi hayvanların AB’ye hareketini mümkün olduğunca güvenli hale getirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. PETA UK yetkilileri, Ukraynalı mültecilerin hayvan dostlarıyla birlikte Birleşik Krallık’a girebilmeleri için giriş kısıtlamalarını hafifletmeye çağırıyor. Asya’da, PETA Hindistan’ın çağrısının ardından Hindistan hükümeti, Ukrayna’dan gelen hayvan dostları için şartlarını gevşeterek onların koruyucularıyla birlikte Hindistan’a seyahat etmelerini sağladı. PETA Latino, Meksika’nın vatandaşlarını savaştan zarar gören Ukrayna’dan tahliye etme planının evcil hayvanları içermeyeceğine dair haberlerin ardından grup, Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard Casaubon’a acele bir mektup göndererek onu yeniden düşünüp izin vermeye çağırdı; ve işe yaradı! Ukrayna’daki savaştan kaçan Meksika vatandaşlarının evcil hayvanlarıyla birlikte tahliyesine izin verdi.

 

Kaynak: PETA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − nineteen =

Yeniler

Köşe Yazıları