Pets Kuaför’ün Sahibi Sedat İpek ile Pet Kuaförlüğü Hakkında Konuştuk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

– Pet Kuaförlüğü hizmetini ne kadardır sunuyorsunuz, kuaförünüzden biraz bahseder misiniz?

20 yıldan daha uzun bir süredir pet kuaförlüğü hizmeti veriyorum. Pet kuaför salonumuzda kedi, köpek tıraşı ve banyosu ile birlikte; tarama, tırnak kesimi, kulak temizliği hizmetlerini veriyoruz. Her ırka özel, tıraş modeli ve ilaçlı banyo hizmeti de veriyoruz.

Endişeler genellikle davranışlar ve tıraşın sonucu nasıl olacağı şeklinde

– İnsanların evcil hayvanlarını kuaföre bıraktıklarında herhangi bir endişe yaşıyorlar mı, varsa bu endişeler nelerdir?

Evcil hayvanlarımız bizim evlatlarımız gibidir, bu konuda kuaföre güven son derece önemlidir. İnsanlar evcil hayvanlarını tıraş ya da banyo için bıraktıklarında bazı endişeler duyuyorlar. Bu genellikle ilk defa getirdiklerinde yaşanıyor. Endişeleri; hayvanıma nasıl davranacaklar, tıraşı nasıl olacak gibi endişeler oluyor genellikle.

Anestezi işlemi uygulanmamalı

– Bir pet kuaföründe evcil hayvanlar için hayati tehlike yaratabilecek herhangi bir durum olur mu?

Kediler ve köpekler tıraş olurken azda olsa korkabiliyorlar heyecanlanmaları normal karşılanabilir. Kuaför ilgili, işini bilen biri olursa kedilere ve köpeklere sevgiyle yaklaşarak tıraş, banyo yaptırılırsa daha az korkarlar. En büyük tehlike anestezili kedi ve köpek tıraşları diyebiliriz. Tıraş işlemi anestezi uygulanmadan yapılmalı.

Hijyen çok önemli

– Bir pet kuaföründe olmazsa olmaz özellikler nelerdir? Pet kuaförlüğü hizmeti verebilmek için ne gibi kriterler standart olmalı?

Bir pet kuaförü kesinlikle hayvan sevmeli, sabırlı olmalı ve sakin davranmalıdır. Tıraş esnasında kedi ya da köpeklerle çok iyi kontak kurmalı ve pet kuaför mesleğine eli yatkın olmalı. Çalışma ortamının hijyen kurallarına uygun olması çok önemlidir ve buna çok dikkat edilmelidir.

Ülkemizde bu konuda eğitim veren bir kurum yok

– Pet kuaförü hizmetinde ne gibi gelişmeler, ilerlemeler yaşanıyor?

Son yıllarda kullanılan makas, makine, kurutma fönleri vs. pet kuaför malzemeleri Avrupa standartlarında araçlar kullanmaya başladık. Ayrıca özel ırk köpek tıraşı ve özel banyolar yapmaya devam ediyoruz.

– Ülkemizde bulunan pet kuaförlerini düşündüğünüzde durumları için genel olarak neler söyleyebilirsiniz, sizce dünya standartlarına yakın mıyız?

Pet kuaför sektörüne bayan kuaför adayları da son yıllarda ilgi gösteriyor. Pet kuaförler her model tıraşı yapabilmeli maalesef eksik olan meslektaşlarımız var ülkemizde bir okul ya da bir kurs yok sadece bakarak alaylı olarak öğrenmeye çalışıyorlar şu an başkan yardımcısı olduğum Çağdaş Pet Kuaför adı altında dernek kurduk, bu konuda ülkemiz şu an olmasa da ileri ki yıllarda standardı yakalayacaktır.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları