Ankara’nın ilk özel hayvan hastanesinden Vet. Hek. Aydın Aksu ile röportajımız

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

  – Pet Kuaförlüğü hizmetini ne kadardır sunuyorsunuz kliniğinizden/kuaförünüzden biraz bahseder misiniz?

Hastanemiz Ankara’nın 1994 yılında kurulmuş ilk özel hayvan hastanesidir ve  1994 bu yana hizmet vermektedir. Beysukent ve Gaziosmanpaşa’da olmak üzere iki şubemiz vardır ve Beysukent şubemiz şu an Türkiye’nin en büyük özel hayvan hastanesidir. Uzman hekim kadrosu ile 7/24 açık hastanemizde hayvan dostlarımızın sağlığı ile ilgili bütün ihtiyaçları karşılanmaktadır. Beysukent şubemize getirilen yeni refakatçı sistemi ile hasta sahiplerimiz petleri ile tedavi süreci boyunca kendilerine tahsil edilmiş özel odalarda birlikte kalma şansına sahip olabilmektedirler. Pet kuaförlüğü hizmetini de 1994 yılından beri sunmaktayız.

– İnsanların evcil hayvanlarını kuaföre bıraktıklarında herhangi bir endişe yaşıyorlar mı, varsa bu endişeler nelerdir?

Evet. Evcil hayvanlar insanların çocuklarından farksız. Haliyle bir anne/baba çocuğunu bir yere emanet ettiğinde ne kadar endişe duyuyorsa pet sahipleri de aynı endişeleri hissetmekteler. Evcil hayvan sahiplerinin petlerinin tüyleri ile ilgili taleplerinin karşılanamaması en büyük endişeleri arasında yer almaktadır.

Uzun süredir tecrübeli kuaförlerimizle hizmet verdiğimizden dolayı pet sahipleri güven duyarak kuaförümüzden hizmet almaktadırlar. Bu yüzden endişe yaşamamaktadırlar.

 – Bir pet kuaföründe evcil hayvanlar için hayati tehlike yaratabilecek herhangi bir durum olur mu?

Hayati tehlike yaratacak bir durumla karşılaşmamamıza karşın, yaşlı petlerde sağlık kontrolü Veteriner Hekimlerimizce yapılmaktadır.

  – Bir pet kuaföründe olmazsa olmaz özellikler nelerdir? Pet kuaförlüğü hizmeti verebilmek için ne gibi kriterler standart olmalı?

Bir pet kuförünün en önemli özelliği, hayvanlarla kolay iletişim kurması, kuaför hizmeti esnasında hayvana her türlü rahatlığı sağlaması gerekmektedir.

Bunun yanınfda kuaför ortamının ve kullanılan ekipmanın hijyenik olması en üst düzeyde dikkat edilmesi gereken konudur.

Kuaförlük hizmeti vereceklerin belirli bir eğitim sürecinden geçmesi ve deneyim kazanması ön koşul olmalıdır.

– Pet kuaförü hizmetinde ne gibi gelişmeler, ilerlemeler yaşanıyor?

Hastanemize bağlı Pet Kuaför departmanımızın kuaförleri, ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakından izleyerek, edindikleri tecrübeleri uygulamaktadırlar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları