PETZOO Antalya Fuarı Katılımcısı SFS Kardeşler Gıda’dan Sn. Servet FURAT ile Fuar Hakkında Konuştuk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

2018 Yılında kurulan ve faaliyetlerine başlayan SFS KARDEŞLER TARIM GIDA İNŞ.CANLI HAYVAN İTH. İHR.SAN.TİC.LTD. ŞTİ. olarak sakatat ürünlerini yurt dışına kaliteli, hijyenik
ve sağlıklı bir şekilde ihracatını yapan bir firmayız. Uluslararası standartlara uyumunu kalitesini ve tecrübesini birleştirerek sektörde hızlı büyüyen kurumsal firma haline çok kısa bir zamanda gelmeyi başardık. Hayvan dostu ve kuruluş amaçlarımız içinde patili dostlarımıza hizmette bulunan bir firma olarak gıda sektöründe yakaladığımız ibreyi ödül maması sektöründe de yakalayabileceğimize inandık hedeflediğimiz kaliteye ulaştık.

Ödül maması olarak çeşitlilik bağlamında üretim yapan ender firmalardan biriyiz. Ürün çeşit sayımız fazla olduğundan hedef kitlenin tüketicilerin arzuladığı seviyede, kaliteli ürünlerimizle pazar için de bizde varız.

SFS ve BLACK PAW Markalarıyla pazara giriş yapan SFS KARDEŞLER LTD. ŞTİ. olarak hem iç pazarda hem dış pazarda ülke ekonomisine ihracat ağımızla katkıda bulunacağız.

Sloganımız KALİTELİ YAŞAM, KALİTELİ BESLENME İLE BAŞLAR… Dış pazarda da kalitemizle ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi biliyoruz, inanıyoruz.

Tamamen natürel kurutulmuş, köpek çiğnemelik ödül maması üretimine yeni ürünler ile sektörde iz bırakarak devam etmeyi hedefliyoruz.

PETZOO Antalya’nın Ekdeniz Bölgesine ve sektöre ne gibi katkıları olacağını düşünüyorsunuz?
PETZOO Antalya’nın patili dostlarımız ve diğer evcil dostlarımızın kaliteli yaşam felsefesi ile yola çıkan bizim gibi bu ülkeye gönül vermiş birçok firmayı ve ziyaretçileri bir araya getirerek sektörün gelişimi ile bu gönüldaşlığın bağlayıcı gücünü ortaya çıkaracağına inanıyoruz. Zaten PETZOO ANTALYA FUARINA katılımcı kalitesini ön planda olması da
bunu doğrular liste değerine ve unvana sahip olduğunu göstermektedir. Ayrıca gelişen dünyada sektörün nerede olduğunu gösteren olgunlaşmış bir çalışmasıdır.

-Fuarların firmanıza katkıları nelerdir? Fuarda hedefleriniz nelerdir?
SFS KARDEŞLER LTD. ŞTİ olarak fuarın tecrübemize yenilikleri görerek tecrübe katacağına inanıyoruz kazandığımız yeni tecrübeler ve tanışacağımız diğer katılımcı firmalar ile sektörün nerde olduğunu göreceğiz. Bu tanışma ve beraberlikler ile pazardaki yerimizin
buna bağlı olarak hedeflerimize ulaşma gayretimize de katkı sağlayacağını umuyoruz.
Ziyaretçilerden alacağımız olumlu olumsuz eleştirilerin bunun yanında duygu ve düşüncelerinin bize yol gösterecek pusulanın kendisi olduğunun da fakındayız.

– Fuara özel herhangi bir kampanya veya özel bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?
Fuara özel kampanya olarak görev yapacak arkadaşlarımız ile beraber ürünlerimizin tanıtımını tek tek her ziyaretçiye anlatacak iyi bir ekip oluşturduk. Katılım esnasında ziyaretçilere ürün fiyatlarını maliyet değerinde tutarak, böylelikle kampanya düzenleyip her
bütçedeki ziyaretçilerin ürünler ile bir araya gelmesini sağlamayı hedefliyoruz.

– Daha önce herhangi bir PETZOO fuarına katıldıysanız bizimle fuar tecrübenizi paylaşır mısınız?
Daha önce PETZOO fuarına katılımcı değil ziyaretçi olarak katıldık bu katılım ile sektörün büyüklüğünü ve çok geliştiğini bir kez daha teyit etmiş olduk.

Almanya Tarım Bakanı Julia Klöckner, köpeklerin günde iki defa yürüyüşe çıkarılmasını zorunlu hale getirecek yeni bir yasa çıkaracaklarını açıkladı. “Köpekler tüylü oyuncak değlidir. Onların da ihtiyaçları vardır ve dikkate alınmalıdır” diye konuşan Alman bakan bu yasanın bilimsel bulgular sebebiyle hazırlandığını söyledi.

Bakanlığın esas aldığı araştırmalara göre köpeklerin yeterli egzersiz yapmaya ve başka hayvanlar, insanlar ve doğa gibi çevresel uyarıcılarla temas halinde olmaya ihtiyaç duyduğunu ortaya koyuyor.

Köpek yasası neleri öngörüyor?

Hundeverordnung (Köpek Yasası) ile köpek sahiplerinin sadık dostlarını günde iki kez en az bir saat yürüyüşe çıkarmalarını öngörüyor. Yasa ile köpeklerin bütün gün evde yalnız başına bırakılması da yasaklanıyor. Buna göre en az bir kişinin evde bırakılan köpeklerle günde birkaç kez ilgilenmesi gerekiyor.

Yeni düzenleme ayrıca köpeklerin bir tasma ya da zincir ile uzun süre bağlı tutulmasına da yasak getiriyor.

Köpek yasası tartışma yarattı

Önümüzdeki yıl yürürlüğe girmesi beklenen yasa şimdiden Alman kamuoyunda tartışma yarattı. Tartışılan konuların başında yasanın nasıl uygulanacağı geliyor. Tarım Bakanlığı yasanın uygulanması konusunda yerel yönetimlerin yetkili olacağını duyurdu.

Ancak birçok kişi sosyal medyadan konuyla ilgili yorum yaparak yeni yasayı eleştirdi.

Klöckner ile aynı parti mensubu milletvekili Saskia Ludwig, sosyal medya paylaşımında ülkedeki aşırı sıcaklara dikkat çekerek “Rhodesian Ridgeback türü köpeğimi 32 derecede iki saat yürüyüşe çıkaracağıma Havel’de yüzdürerek serinletirim” diye yazdı.

Almanya Tarım Bakanı Julia Klöckner, değlidir. Onların da ihtiyaçları vardır ve dikkate alınmalıdır” diye konuşan Alman bakan bu yasanın bilimsel bulgular sebebiyle hazırlandığını söyledi.

“Köpeğim kanser”, “Ya köpeğim istemezse”, “Yasayı kim uygulayacak, komşular mı denetleyecek?”, “Yakında kedilerin kumunun günde kaç kez değiştirileceğini de söylerler” gibi yorumlarla yoğun eleştiri ve alay konusu olan yasayı savunmak bakanlık sözcüsüne kaldı. Sözcü yaptığı açıklamada bu yasanın özellikle profesyonel köpek bakıcıları için hazırlandığına vurgu yaptı. Köpekler, Almanya’nın en çok tercih edilen evcil hayvanı kedilerin ardından ikinci sırada yer alıyor. Almanların yüzde 19’u, ülkedeki 9 buçuk milyona yakın köpeği evcil hayvan olarak sahipleniyor.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × three =

Yeniler

Köşe Yazıları