PETZOO Türkiye 2019 – Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
PETZOO Türkiye 2019 Fuarı

Türkiye’nin alanıda tek uluslararası fuarı, Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı PETZOO Türkiye 31 Ekim 2019 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 3 Kasım’a kadar süren fuar ziyaretçi akınına uğradı.

9 farklı ülkeden 17 standlı katılımcıyla birlikte toplamda 126 firmanın katıldığı fuarı yerli ve yabancı 34.772 kişi ziyaret etti. Fuarda en yeni ürün ve hizmetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

PETZOO Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı, 31 Ekim 2019 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 7. kez kapılarını ziyarete açtı. Ulusal Fuarcılık tarafından organize edilen 109 firma ve 17 derneğin katıldığı fuarı 4 gün boyunca 34.772 kişi ziyaret etti. Evcil hayvanlar için tasarlanan yeni ürün ve hizmetler büyük bir ilgiyle karşılandı.

Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı PETZOO, bu yıl 7. kez İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Türkiye’nin tek uluslararası evcil hayvan ürünleri fuarında 9 ülkeden 16 standlı katılımcı ile birlikte toplamda 109 firma ve 17 derneğin evcil hayvanlar için hazırladığı ürün ve hizmetler ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Her yaştan ziyaretçinin katıldığı fuarda evcil hayvanlar için mama, yem, oyuncak, kozmetik ve bakım ürünleri, kum, destekleyici sağlık ürünleri, akvaryum, temizlik ürünleri ve evcil hayvanlar için özel kıyafetler gibi birçok alanda kullanılan ürünler beğeniye sunuldu.

ETKİNLİKLERLE DOLU 4 GÜN

31 Ekim – 3 Kasım 2019 tarihleri arasında açık kalan PETZOO Fuarı’nda bu yıl da birçok etkinlik düzenlendi. Kedi güzellik yarışmaları, köpek itaat gösterileri, ırk yarışmaları, pet kuaförleri yarışması ve derneklerle federasyonların düzenlediği etkinlikler fuara renk kattı.
Bazı hayvanseverler besledikleri kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlarını getirerek fuara neşe kattılar.

PETZOO Türkiye 2019 – TÜRK PET SEKTÖRÜNÜ TEMSİL ETTİK

Uluslararası fuar ve yayın şirketleri ile yaptığı iş birlikleriyle, 9 ülkeden 16 standlı katılımcı firma ve 44 ülkeden profesyonel ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten PETZOO Türkiye Fuarı organizatörü Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin; “Ülkemizde artan evcil hayvan, ürün, malzeme ve aksesuar tedarikçilerinin iç piyasadaki gelişimlerini arttırıp yurt dışı pazarlara ulaşmaları adına PETZOO Fuarı’nın çok önemli bir platform olmasını sağlamaya çalıştık. İlk düzenlediğimiz 2012 fuarından bugüne dünyanın önemli fuar ve yayın organizasyonlarıyla iş birliği yaptık ve önemli bazı fuarlara katılım göstererek Türk pet sektörünü temsil etmeye çalıştık. Uluslararası organizasyon ve yayın şirketleriyle fuar temsil ve acenteliği anlaşmaları imzaladık. Önümüzdeki yıllarda Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren İstanbul’da, Avrasya Bölgesinin en önemli fuarı olma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Ülkemizdeki yerli firmaların yurt dışı pazarlarda daha kolay müşteri edinmesini ve yabancı şirketlerin iç pazardaki satış noktalarıyla buluşmasına imkân sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

PETZOO SEKTÖRÜN BULUŞMA NOKTASI

Türkiye’nin tek uluslararası evcil hayvan ürünleri fuarı olan PETZOO, en yeni ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı, ulusal ve uluslararası şirketlerin katıldığı, yurtiçi ve yurtdışından toplamda 200 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayarak Türk pet sektörünün buluşma noktası oldu. 12 bin metre kareye yakın bir alanda 2 salonda gerçekleşen fuarda yüzlerce farklı marka ürün yer aldı. Fuarda profesyonel firmaların görüşmelerini yapabilmesi adına alıcı-satıcı görüşme alanları oluşturuldu ve eğitici çeşitli seminerler düzenlendi.
Türk pet pazarının dünyayla buluşma noktası haline gelen PETZOO Türkiye Fuarı, yurt dışı iş birlikleri ile sektör firmalarının ihracatını ve dünya pet pazarındaki payı arttırmayı hedefliyor.
Sektörün her alanında üretim, toptancılık yapan dev firmalar; 4 gün boyunca bayileriyle, bayi olmak isteyenlerle görüşerek, sektöre giriş yapmak isteyenlerin sorularını cevapladı. En yeni ürünleri ilk ağızdan tanıma, bu ürünler için bayilik almak ve satışını yapmak için birçok profesyonel ziyaretçi fuarda hazır bulundu.

PET SEKTÖRÜNDE YÜKSELİŞ

PETZOO fuarını düzenleyen Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, sektörün her yıl büyüyen pazar hacmine dikkat çekti. 7. kez yapılan fuarda ziyaretçi rekoru kırdıklarını belirten Selçuk Çetin “Türkiye’den ve dünyadan birçok firmanın katıldığı bir fuar gerçekleştirdik. Evcil hayvan sahipleri, evcil hayvan mağazaları, veteriner klinikleri, bu konuda çalışan şirketler birbiriyle tanışarak işbirliği yaptı. 9 ülkeden 16 standlı, Türkiye’den 93 firma ve 17 derneğin ürün ve hizmetleriyle yer aldığı PETZOO Fuarı’nı bu yıl 34 bin 772 kişi ziyaret etti” dedi.

MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Türkiye’de 10 evden birinde kedi, köpek, kuş, balık ve buna benzer hayvan beslendiğini belirten Çetin, “Evdeki dostlarımız ailenin bir parçası gibi, dolayısıyla onlar için de çeşitli ürün ve hizmetler mutlak bir ihtiyaç haline geliyor. Sürekli büyüme eğiliminde olan bu pazar artık milyarlar dolarlarla ifade edilen büyük bir sektör haline geldi. Türkiye’nin evcil hayvan ürünleri sektörünün gelişimi yabancı şirketlerin de ilgisini çekmeye başladı. Türk firmalarının da bunu fark ederek güçlenmesiyle bir rekabet ortamı oluştu.” diye konuştu.

40 ÜLKEYE İHRACAAT

Yerli firmaların gelişimini değerlendiren Genel Müdür Selçuk Çetin,  “Türk firmalarının her geçen yıl pazar paylarını arttırdığını görmek bizi mutlu ediyor. Yerli ürün ve hizmetler sürekli
gelişerek yurt dışında da söz sahibi olmaya başladı. Türk firmaları Asya ve Avrupa’da yaklaşık 40 ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye bu alanda son zamanlarda dizlerinin üzerine kalktı, tamamen ayağa kalktığında ise büyük mesafe kat edecek. Biz de Ulusal Fuarcılık olarak sektöre değer katmak ve ülkemizin ihracat rakamlarını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diyerek Türkiye’nin bu sektörde de söz sahibi olacağını ifade etti.

4 Kıta ve 44 ülkeden yabancı ziyaretçi

Yurt Dışı fuar ziyaretçilerinin geldiği ülkeler: İran, Yunanistan, Ukrayna, Lübnan, Bulgaristan, Kıbrıs, İtalya, Kuveyt, Irak, Libya, İsrail, Macaristan, Cezayir, Çin, Azerbaycan , Arnavutluk, Polonya, Sudan, Bahreyn, Almanya, Fransa, Angola, Kenya, İspanya, Moldova, Suudi Arabistan, Endonezya, Arjantin, Anguilla, Mısır, Suriye, Rusya, Gürcistan, Afganistan, Kanada, Filistin, Nijerya, Makedonya, Belçika, Andorra, Kosova, Birleşik Arap Emirlikleri, Bolivya, Aruba.

Yılın En’leri PETZOO Türkiye 2019 Fuarı’nda Ödüllerini Aldı

Pet sektöründe hizmet veren Türkiye’nin pek çok firması PETZOO Türkiye’de buluştu. Fuarın organizatörü Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Sn. Selçuk ÇETİN farklı kategori ve alanlarda Yılın En’leri Ödüllerini ve plaketleri sahiplerine takdim etti.

Ana Sponsor Purina Pro Plan: 2019 fuarının ana sponsoru Nestle Purina, Pro Plan markasıyla sponsorluk gerçekleştirdi. Plaketi fuar açılış seromonisi öncesinde takdim edildi.

Co-Sponsor Kocaman Pet: Kocaman Pet, 2019 fuarında ziyaretçi, petshop, veteriner hekimler için özel olarak tasarlanan yaka ipi ve kartlar için sponsor oldu. Plaketi fuar açılış seromonisi öncesinde takdim edildi.

En iyi Stand Tasarımı: Kocaman Pet, aynı zamanda fuarın co-sponsoru da olan firma 2019 fuarında en iyi stand tasarımını yaparak bu ödülü almaya hak kazandı.

Yılın İhracat Ödülü: 2019 yılında en çok ihracat (ülke) yapan Bentaş Bentonit ile Lider Pet’e ödülleri törende takdim edildi.

Sektörün Duayeni Ödülü: Fatih Pet’ten Serhat Fatih ÖZKAN yaklaşık 50 yıldır sektöre hizmet veriyor.

En İyi Ambalaj Tasarımı: Petsiva – My Cat ve My Dog markaları ile en iyi ambalaj tasarımı ödülünü almaya hak kazandı.

En Yeni Marka: Pet Sektörüne kazandırılan en yeni marka ödülünü Tropik Evcil firması Natura markasıyla almaya hak kazandı. Firma sahibi Selim KINSUN’a ödülü takdim edildi.

En Eski Pet Firması: Tisert firması pet sektörünün Türkiye’deki bilinen ilk profesyonel temsilcisi. Kurucusu İbrahim SERT adına oğlu Selçuk SERT’e ödül takdimi yapıldı.

Muhteşem Fuar Katılımcısı: 2012’den bu yana yurt çapında gerçekleştirilen PETZOO fuarlarının tamamına katılan Ree Flowers (RFL) firma sahibi Muharrem ÇERİBAŞ’a ödülü takdim edildi.

Yılın En İyi Ajansı: Pet sektöründe ambalaj ve ilan çalışmaları gibi pek çok çalışma yapan Özgün Ajans yılın en iyi ajansı ödülünü almaya hak kazandı.

7. Kez İstanbul’da Düzenlenen PETZOO Türkiye 2019 Fuarı’na Firmalardan Sponsorluk Desteği

PETZOO Türkiye 2019 için fuar öncesi birçok tanıtım çalışması yapılarak yüzlerce firmaya ve on binlerce son tüketiciye ulaşıldı. KOSGEB, İBB, İFM, KIF, Türkiye Kedi Federasyonu, Pet-Der ve birçok STK’nın destek verdiği fuara Purina Pro Plan ana sponsor, Kocaman Pet yaka ipi sponsoru, Best FM’de medya sponsoru olarak büyük katkı verdi. Fuar öncesi veteriner hekimler ve pet mağazası sahiplerine özel davetiyeler dağıtılırken, yaklaşık 150 bin insert hazırlanarak hayvanseverlere dağıtıldı.

Fuar için 24 organizasyon ve yayın ile (yurt dışı) karşılıklı tanıtım iş birliği anlaşması yapıldı. Ayrıca yurt dışı sektörel fuarlarda stand açarak ülkemizin fuarı sektör profesyonellerine birebir tanıtıldı. 2 salonda gerçekleşen fuarın 1 salonu etkinlikler için ayrıldı. Salonda pek çok dernek stand açtı ve faaliyetlerini ziyaretçilerine aktardı.

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu fuar boyunca yarışmalar düzenledi. Türkiye Kedi Federasyonu tarafından Kedi Güzellik Yarışması düzenlendi. Ayrıca fuar boyunca ünlü isimler ziyaretçilere köpekleriyle gösteriler yaptı. AFAD tarafından eğitilen arama kurtarma köpekleri de fuar alanında gösteriler düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de fuara destek verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan standta ziyaretçilere evcil hayvanlarla ilgili ve belediyenin yaptığı çalışmalarla, barınaklarla, sokak hayvanlarıyla ilgili yeni dönemlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Fuar alanında yapılan röportajlarda firmaların özellikle profesyonel ziyaretçi ve yabancı ziyaretçilerin yoğun olmasından memnun oldukları gözlendi. Fuara 44 ülkeden yabancı ziyaretçi giriş yaptı.

PETZOO Türkiye 2019 Fuarı

Fuarın internet sitesine: www.petfuari.com adresinden ulaşılabilir.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + three =

Yeniler

Köşe Yazıları