PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri, Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı PETZOO Türkiye 2019’a standlı katılım gerçekleştiren firma yetkilileri ile röportajlar gerçekleştirildi.

PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

AC GLOBAL – AHMET CÖMERT

AC global olarak Bursa merkezli ve Adana’da şubesi olan bir firma olduklarını söyleyen Ahmet Cömert, toplam 150 kişilik bir ekibe sahibiz ve Redbull, Erikli, Nestle, Waters gibi birçok uluslararası firmanın distribütörlüğünü yapmaktayız. Ayrıca iki yıldır Catwalk markasının üretimini yapıyoruz. PETZOO Türkiye ile ilk defa tüketicinin karşısına çıktık. Kediler için kedi kumu üretiyoruz. 3 çeşit kedi kumumuz, natürel kokusuz, bebe pudralı, bir de Marsilya sabunlusu var. Biz ürün portföyümüzü genişleterek sadece Türkiye değil yurt dışına da ihracat yapıp ülkemize döviz kazandıracak bir hale gelmek istiyoruz” diye konuştu.

TÜKETİCİLERİMİZLE BULUŞTUK

En kaliteli Bentonit’in Türkiye’de çıkarıldığını ifade eden Ahmet Cömert, “Ülke olarak daha iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Ciddi bir Ar-Ge ekibimiz var. Başta Amerika olmak üzere Avrupa ve Orta doğu pazarlarına girmek için gün sayıyoruz. PETZOO, son derece düzgün planlanmış, tüketicilerle ürünlerimizi buluşturduğumuz önemli bir platform. İlk defa katıldığımız fuara, yerli ve yabancı firmalar tarafından beklediğimizden de fazla ilgi gördük” diyerek son derece faydalı bir fuar süreci geçirdiklerini belirtti.

ALKAYA REKLAM, 1 CİCİ 1 BİCİ – PINAR ALKAYA

Bu işe bir arkadaşımın köpeğine hediye olarak aksesuar isimlik yaparak başladığını belirten Pınar Alkaya; ” 1 Cici 1 Bici iki yıllık bir firma. Yaptığım bu ürünleri instagramda paylaştım ve çok fazla talep gördü. Böylece bu işe girmiş oldum. Öncelikle kedi ve köpekler için aksesuarlar, künyeler ve tasarımlar yapıyoruz. Bazen talep üzerine kuş kafeslerine de yapıyoruz. Ürünlerimizde asla kararmayan paslanmaz krom malzeme kullanıyoruz. Suya dayanıklı yazılar lazer kullanılarak yazılıyor, bir çıkma da olmuyor” dedi.

ÖNEMLİ BİR AKSESUAR

Satışlarını instagram ve web adresinden gerçekleştirdiklerini belirten Pınar Alkaya ; “İsimliklerin ön bölümlerine isim arka bölümüne ise telefon numarası ekliyoruz. Evcil hayvan sahipleri mutlaka isimlik-künye yaptırsınlar. Hayvanların kaybolduğunda bulunması
için çok önemli bir aksesuar olduğunu düşünüyorum” diyerek hayvanseverlerin önlem alması konusunda uyardığını belirtti.

ATLANTİK PET – TEVFİK YAVUZ

Atlantik Pet olarak sektörde yaklaşık 30 yıldır hizmet verdiklerini söyleyen Tevfik Yavuz; ” Yerli üretim bilincini kendimize parola edinmiş bir firma olarak 100’ün üzerinde ürünü tamamen kendi imkanlarımızla imal ediyoruz. Bünyemizde bulunan atlantik, exovit ve cado pet markalı ürünlerimizle sektöre kaliteli ve güvenilir ürünler sunmanın gayreti içerisindeyiz. Kedi, köpek, kuş, balık ve kemirgen türler için ürünlerimiz bulunmaktadır. Yakın zamanda İzmir ve Almanya fuarlarına katılıyoruz. Her fuara özel yeni ürünler üretebilmek öncelikli hedefimiz. Bu doğrultuda ekibimiz yoğun çaba sarf ederek her ayrıntıya önemle dikkat ediyor” şeklinde konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

PETZOO 2019 fuarının gayet başarılı geçtiğini söyleyen Tevfik Yavuz; Standımıza gösterilen yoğun ilgi bizleri son derece memnun etti. Ziyaretçilerimizin beğenisi ve ilgisi azmimizin ve motivasyonumuzun artması noktasında çok önemliydi. Ürünlerimizi incelemeye gelen ziyaretçilere yerli üretimi anlatabilmek, ülkemizde nelerin üretilebileceğini göstermek bizim için çok değerlidir. Fuarlar sektörümüz için çok önemli bir organizasyondur. Yurt dışından gelen birçok ziyaretçiyle yaptığımız görüşmeler ve kurduğumuz bağlantılar bizim için oldukça mutluluk vericiydi. PETZOO 2019 organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BEYAZ DEĞİRMEN – MURAT BEŞER

1959 yılından bugüne Tekirdağ’da kuşyemi ticareti ile uğraşan ve karma yemlerin imalat ve ihracatını yapan bir şirket olduklarını belirten Murat Beşer; “Kanarya, muhabbet kuşu, papağanlar için yemler üretiyor, bazı kuş yemlerini ise İtalyan Fly Raggio di sole firmasından ithal ediyoruz. e-ticaret sitemizden, perakendeci pet shoplara ve üreticilere toptan fiyatlarla satıyoruz. 2020 yılında ürün çeşitlerimizi arttırmak ve kedi köpek mamaları satmak öncelikli hedefimiz. Yurt dışından ve yurt içinden ziyaretimize gelen toptancı ve perakendeci arkadaşlarımızla bir araya gelme imkanı bulduğumuz için mutluyuz. Fuar sayesinde pet sektörünün toplanmasını ve yeniliklerin sergilenmesini olumlu buluyoruz” ifadelerini kullandı.

BİOTEM OXİLİTE MEDİKAL – BİOXİ

Biotem Oxilite Medikal, 10 yıldır Mersin Anamur’da Bioxi biyosidal antiseptik ve dezenfektan üretimi yapan bir şirket olduğunu belirten yetkili; Bambu Medikal olarak Ege ve Marmara bölge bayisi sıfatıyla fuara katıldık. Veteriner hayvancılık ve genel halk sağlığı alanında dezenfeksiyon ve antiseptik tedaviler üzerine kurulu bir sistemimiz var. Ürünlerimizin tamamı doğada çözülebilen ekolojik ve biyolojik ürünleri, hayvanların her türlü dezenfeksiyon yara meme deri bakımında, içme suyunda ve genel yaşam alanlarının biogüvenlik zincirinin oluşturulmasında kullanılıyor. Yüzde 9.98 doğallığında bir ürün olduğu için tüm hayvanlarda iritasyon ya da solumada yutmada ciltle temasta herhangi bir problem yaratmadığı için akvaryumdaki balıktan, kaplana, pantere ve fareye kadar tüm hayvanlarda
kullanılabiliyor” diye konuştu.

YENİ NESİL AKTİF DEZENFEKTAN

Ar-Ge çalışmalarına sürekli devam ettiklerini belirten firma yetkilisi ; “Bulaşığınızı yıkamaktan ocağınızı temizlemeye ya da büyük hayvan çiftliklerinde mekanik temizliğin gübrenin ya da yağın kirin pasın giderilmesinde etkili yüksek seyreltme oranında çok amaçlı bir temizleyici var. Biotem Oxilite Medikal adı altında ürettiğimiz ürünler Türkiye’de henüz yeni. Almanya lisanslı ve sağlık bakanlığı onaylı, sertifikasyonu çok güçlü bir firmayız. Bölge
bayiliklerimizin yanı sıra e-ticaret sitelerinde ürünlerimiz mevcut. Elektrolize su grubu yeni teknoloji ürünler, çamaşır suyundan üç kat daha güçlü, iki bin kat daha hızlı ve hiçbir toksit madde içermiyor. Ağzınızdaki uçuktan kedinizin kuşunuzun köpeğinizin yaşadığı alanlara kadar birçok yerde gönül rahatlığıyla kullanabilen yeni nesil aktif bir dezenfektan” ifadelerini kullandı.

CLEAR CAT – EMRAH KIRKIZ

Bizler CLEARCAT ailesi olarak evlerimizin neşe kaynağı, can dostlarımız kedilerimiz için Sodyum Bentonit kedi kumu üreten bir firma olduklarını ifade eden Emrah Kırkız; Ürünlerimiz natural (kokusuz), bebek pudrası, Marsilya sabunu ve lavanta kokulu olmak üzere 4 çeşit ve 5 Kg – 10 Kg olarak tüketicilerimize sunuyoruz. Yüzde 100 doğal olması, çabuk topaklaşması ve yüzde 50 üzerinde kötü koku hapsetme kapasitesine sahip olan ürünlerimiz tüketicilerimizden tam not alıyor” diye konuştu.

UCUZ VE KALİTELİ ÜRÜNLER SUNDUK

Sektörde tek Sodyum Bentonit kedi kumu olma özelliğine sahip olan CLEARCAT, 2020 yılının ilk çeyreğinde yeni markası CAT ROYALE’i piyasaya sunmaya hazırlandıklarını belirten Emrah Kırkız; “Kalsiyum Bentonit olarak piyasaya sunulacak olan yeni markamız CAT ROYALE’in yanı sıra sahip olduğu tecrübe ve kalitesiyle kedi tuvaletleri, kedi taşıma çantaları ve kedi tuvaleti küreklerinin de üretimine geçecek ve böylece piyasanın ihtiyaç duyduğu ucuz ve kaliteli ürünleri tüketicilerimizle çok yakın bir zamanda buluşturacaktır. PETZOO Türkiye 2019 fuarıyla tüketicilerle ve yurt dışı tedarikçi dostlarımızla ticaret yapma fırsatı bulmuş olduk” diyerek PETZOO Türkiye 2019 İstanbul fuarında ziyaretçilere 5000 adet kedi kumunu ücretsiz olarak dağıttıklarını söyledi.

DELTA CANLI HAYVAN ÜRÜNLERİ – HADİ TANJU ŞENTÜRER

Orman mühendisi olarak firmamı 1985 yılında kurdum. İlk önce akvaryum balığı üretmeye başladım ve daha sonra da malzeme imalatı ve pazarlamasıyla devam ettim. Son 15 senede kuş ithalatı ile ilgili çalışmalarımız oldu, rotamızı üretime çevirdik ” diyen firma yetkilisi; “Türkiye’de nesli tükenmekte olan Jakoyu üretmek için çiftlik kurduk. Kendi yemimizi üretip pazarlamaya başladık. Şimdilik ürünlerimize internette e-ticaret kanallarıyla satıyoruz. Daha sonraki aşamalarda pet shoplara toptan olarak dağıtımımız olacak. Önümüzdeki süreçte ürün çeşitliliğimizi, kaliteyi arttırıp pazarlama kanallarını çoğaltmayı düşünüyoruz. Hedefimiz ihracatta başlangıç yapmak” şeklinde konuştu.

PAZARLAMADA HIZLI GELİŞİM

Bu sene PETZOO Fuarı’na ilk defa katıldıklarını belirten yetkili ; ” Fuarda yeni dostlar edindik. Yurt dışındaki misafirlerimizi de ağırlayarak bilgi alış verişinde bulunduk. Türkiye bu sektördeki yatırımı ve pazarlamasıyla hızlı bir gelişim gösteriyor. Bu gelişim memleketimiz için iyi bir kazanç kapısı olacak. Ülkemizin jeopolitik yapısı olarak da dünyanın her yerine ulaşılabilirliği nedeniyle kıymetli bir coğrafyada yaşıyoruz” diye konuştu.

ELİF KULUÇKA – FİKRET ELİFOĞLU – PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

Elif Kuluçka’nın 2016 yılında kurulduğunu belirten firmanın yetkilisi Fikret Elifoğlu ; “Şirketimiz kanatlı kümes hayvanlarına ve evcil hayvanlara yönelik, üretim, bakım, geliştirme ünite ve ekipmanları üretimi, ithalat ve ihracatı yapıyor. Bütün kanatlılar, sürüngenler, kedi ve köpekler için ürünlerimiz bulunuyor. Önümüzdeki hedefimiz Avrupa
ve Orta doğu pazarlarında da yer almak. PETZOO Ankara ve İstanbul’a katıldık. Oldukça memnun kaldık. Organizasyonu yapan Selçuk Beye ve personeline teşekkür ediyoruz. Fuarda yeni hasta bakım ve tedavi ünitelerimizi, geliştirme ünitelerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Henüz pet sektörü ülkemizde yeni gelişiyor. Bu yüzden altyapı, tanıtım, lojistik ve tedarik konularındaki sıkıntıların en aza indirgenmesinde PETZOO’nun sağladığı büyük avantajlar olduğu aşikardır” diye konuştu.

EVİLLAM

2003 yılında kurulan firmamızda villa kiralama işinde varız diyerek fuara katıldıklarını ifade eden firma yetkilisi, “Fuara farklı bir konseple gelmek istedik. Tatile giderken evcil hayvanlarını rahatlıkla bırakabilecekleri pansiyonlarımız bulunuyor. Kedi ve köpekler için hizmet veriyoruz. Evcil hayvanlar için kiralanan villalar müstakil. Hepsinde havuzlar bulunuyor. Ayrıca içeride ve dışarıda oynayabilecekleri kulübeleri bulunuyor. Ayrıca çalışmış olduğumuz 7 kalem ürünümüz var. Bunu önümüzdeki ay 10 kaleme çıkarmaya çalışıyoruz. Şu anda üç premium ve dört tane orta segment mamamız var” dedi.

İHRACATIMIZI GENİŞLETİYORUZ

Firma yetkilisi sözlerine şöyle devam etti; “Bu fuarla birlikte yurt dışından bayağı iyi teklifler aldık. Kendi mamamız özellikle ve villa kiralama işinde çok güzel bir fikir olduklarını böyle konseptin biraz daha çoğalmaları için görüşmeler yaptık. Şu anda kendi mamamızı daha
sonra da kum, yatak ve konserve çıkartarak ihracatımızı genişleteceğiz.”

FATİH PET AKUARİSTİK – ALİ AYDIN – PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

Sektörde 40 yılı aşkın bir bilgi ve deneyime sahip olduklarını ifade eden Ali Aydın; “Pazardaki konumunu her geçen yıl daha da güçlendirerek, pet sektörüne sürekli yenilik ile heyecan katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fatih Pet ağırlıklı olarak akvaryum balığı ve aksesuarları konusunda zengin çeşitlere sahibiz. Balık yemi, akvaryum aksesuarları ve evcil hayvanlara dair her türlü malzemeyi rahatlıkla bulunabilecek adres olmaya çalışmaktayız.

PETZOO 2019 fuarını düzenleyen ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Firmamız adına olumlu geçtiğini söyleyebilirim. Fuara gelen bütün ziyaretçilerimize lansman ürünlerimizi yüzde 20 indirimle verdik. Özellikle Selçuk Beyin sektörümüze çok değerli katkıları olduğuna inanıyorum. Fuar kültürünün oluşup bunun yurt dışına taşması en büyük etken bu çalışmalar sayesinde olmuştur” diyerek sözlerini tamamladı.

GELİŞİM TEKSTİL, CREAM GREY – GÜLFEM YAVUZ

Cream Grey, tekstil tecrübesi ve hayvan sevgisinin birleşmesiyle 2019 yılı itibariyle Gelişim Tekstil bünyesinde faaliyete geçen bir pet giyim markası olduğunu ifade eden Gülfem Yavuz, “Kalite ve modayı birleştirerek can dostlarımıza tasarladığımız tüm ürünlerimizi, doğamızı koruma bilinciyle, sürdürülebilir kumaş ve malzemelerle üretiyoruz. Organik pamuk, BCI pamuğu ve geri dönüştürülmüş kumaşlar kullanıyoruz. Tüm Cream Grey ürünleri, The North Face, Napapijri, Timberland, Vans gibi bilinmiş markalara üretim yapan, toplamda 900 çalışan ile İstanbul merkezli Gelişim Tekstil’de üretiliyor. Ürünlerimiz köpek ve kedi için uygundur.

Kediler giyinmeyi çok sevmediği için daha çok köpekler için tercih ediliyor. Koleksiyonumuz modaya eşdeğer şekilde üretilmektedir. T-shirt, Sweatshirt modellerimiz mevcuttur” diye konuştu.

SÜPER BİR ORGANİZASYONDU – PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

Gülfem Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: “Cream Grey markası olarak katıldığımız ilk fuardı ve bizim için gerçekten harika bir deneyim oldu. Kurduğumuz birçok bağlantı ile markamızı pet shop, klinik, kuaför, kafe ve son kullanıcılar ile buluşturma fırsatı yakaladığımız için hedeflerimize ulaşmış olduk. Fuara özel yüzde 20 indirim olanağı sunduk.
Büyüyen pet sektöründe hedefe yönelik olarak markaları, tedarikçileri, pet shop, klinik ve son kullanıcıları bir araya getiren süper bir organizasyondu. PETZOO Fuarı yetkililerine bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyoruz.”

GÖKTÜRK PATİ EVİ – BURCU ERİŞ

3 yıl önce Göktürk Pati Evi’ni kurduğunu belirten Burcu Eriş, “Firmamızda evcil hayvanlar için tekstil ürünleri ve özel üretimler yapıyoruz. Ürünlerimizi askısıyla birlikte uluslararası iç barkoduyla satışa sunuyoruz. Farklı testlerden geçen ürünlerimiz kaliteli olduğu gibi garantili olması esasını da ön plana aldık. Evcil hayvan besleyenler bu nadide ürünleri Boyner mağazalarından alabilecekleri gibi web sitesinden de sipariş verebilirler. Bu arada Pet Shop ve veteriner kliniklerine toplu satışlarımızın bulunuyor” diye konuştu.

ANTALYA’DAKİ FUARA DA KATILACAĞIZ

Fuarların insanları daha çok bilinçlendirdiğine de değinen Burcu Eriş, “PETZOO Fuarı’na ilgi oldukça yoğundu. Daha önceki fuarlara müşteri olarak gitmiştim. Son fuarda ise firma sahibi olarak katıldım. Farketiğim en önemli nokta ise taleplerde ciddi bir artış var. Önümüzdeki dönem Antalya’da yapılacak fuara da katılarak, tüm yeni ürünlerimiz orada sergileyeceğiz” dedi.

GÜNER SERAMİK – GÖKŞİN ÖZGÖREN – PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

Güner Seramiği 1967 yılında kurduklarını belirten Gökşin Özgören ; “Güner Seramik ve GNR Pets olarak daha çok akvaryum dekoratif ürünler ve yavruluklar üzerine başladığımız sektörde şu an el yapımı seramik kedi ve köpek mama kaplarıyla sürecimizi devam ettiriyoruz. Yakın zamanda da bunlarla ilgili değişik alternatif ürünleri de ilave edeceğiz. Öncelikle akvaryum içindeki balıkların üremesi için, kaplumbağa ve bazı sürüngenlere de uygun ürünler ile kedi- köpek mama kaplarıyla ürün garımızı genişletmeye çalıştık. İstanbul’da ki üretim tesisimizin yetersiz olması nedeni ile kapasitemizi 5 katına çıkaracak Çorlu üretim tesisimiz yakın zamanda tamamlanacak. Bunun sonrasında hem ihracat hem yurt içi üretim kapasitemizi artırarak daha geniş bir kitleye ulaşmak istiyoruz” diyerek Amerika ve Orta Avrupa ülkeleri pazarlarıyla ilgili ciddi hedefler koyduklarını belirtti.

DÜNYAYA AÇILAN KAPI

Güner Seramik olarak GNR Pets markasının tanıtımını üç sene önce ilk olarak bu fuarda yaptıklarını belirten Gökşin Özgören; “Markamızı GNR Pets adı altında evcil hayvan grubumuza lanse etmeye çalışıyoruz. PETZOO uluslararası olması dolayısıyla dünyaya açılan bir kapı olarak, başladığı günden bu yana aşama kaydetmiş ve sektör için verimli ortamı yaratmış bir fuar. Yurt dışından gelen misafirler, kurduğumuz bağlantılar bu fuarın takip edilebilir ve başarılı olduğunu bize gösteriyor” dedi.

KOCAMAN PET – ÖMER KOCAMAN – PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

Bolu merkezde kurulan 2 bin metrekara kapalı alana sahip 15 yıl önce sektöre adım atan Kocaman Pet firma sahibi Ömer Kocaman ; “Biz bir aile şirketiyiz. Şirketimizde pet tekstil, pet aksesuarları, kedi köpek tasmaları üretiyoruz. Ayrıca deri ve tekstil ürünleri üzerine tecrübeliyiz. Türkiye çapında 2500 noktada bayimiz bulunuyor. Avrupa’da Almanya, Hollanda, İsviçre, İngiltere gibi ülkeler başta olmak üzere Amerika ve Afrika ülkeleri dahil yaklaşık 15 ülkeye ihracat yapıyoruz. Amacımız yerli bir üretici olarak, ‘Made in Turkey’ markalı logolu ürünlerimizle ülkemizi en iyi iyi bir şekilde temsil etmek. Firma olarak Kocaman Pet, arka planda Doggie-Cattie, Delibon ve Purole Rohce markalarımızla da piyasadayız. Ürünlerimizdeki kaliteden ödün vermeden çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

PET SEKTÖRÜNÜ YÜCELTEN FUAR

Fuarın sürekli katılımcı olduklarını belirten Ömer Kocaman ; “PETZOO Fuarı, Türkiye’de pet sektörünü büyüten, yücelten bir fuar. Burada üretici firmalar, imalatçı firmalar, ithalatçı firmalar, bayiler ve kullanıcılar bir vizyon ediniyor, kendini geliştirebilecekleri bir ortam oluşuyor. Yani fuar total bir vizyon kazandırıyor sektöre ve insanlarda yeni ufuklar açıyor. Türkiye için önemli bir değer PETZOO, her yıl gelişerek büyüyor. Bu sene çok iyi bir fuar süreci geçirdik. Yabancı müşteriler oldukça fazlaydı, güzel kontaklar kurduk. Gelecek fuara da ismimizi şimdiden yazdırdık” dedi.

KRCPACK AMBALAJ – HANDE DEMİR – PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

Krcpack Ambalajın ( Flexibles ) iç ve dış pazarda ambalaj sektörünün öncü firmalarından biri olduğunu belirten Hande Demir; “Avrupa’nın en uzun makine parkuruna sahip ve ihracat ağırlıklı çalışan firmamız evcil hayvan ürünlerinden, gıdaya, tekstilden deterjana kadar hemen her sektöre hitap ediyor. Ürün çeşitleri arasında doypack, block bottom, quadro, üç kenar kaynak, vakum ve kapaklı ambalajları kilitli ve kilitsiz versiyonlarıyla istenen kalınlık ve yapıda üretiliyor. Özellikle gıda, petfood ve temizlik ürünleri alanında dünyanın birçok yerine ürün gönderiliyor” şeklinde konuştu.

FUAR VERİMLİ GEÇTİ

Krcpack Ambalaj, her yapı ve ebatta evcil hayvan maması ve kumu ambalajları da ürettiklerini ifade eden Hande Demir ;” Kedi ve köpek maması, kuş yemi, kedi kumu için doypack, block bottom, üç kenar kaynak, quadro tiplerinde her laminasyon özelliğinde, her kalınlıkta ve ölçüde ambalaj üretiyoruz. Petzoo 2019 Fuarı’nın firmamız için verimli geçtiğini düşünüyoruz. Evcil hayvan ürünleri ambalajı üretimindeki ileri bilgi ve pratiğimizi sergileye bildiğimiz ve iddiamızı ortaya koyduğumuz başarılı bir platform olduğu kanısındayız. Dört gün boyunca bir arada olma ve ilişkilerimizi geliştirme fırsatımız oldu. Bunun yanı sıra birçok yeni katılımcıyla birbirimizi tanıma olanağı yakaladık” dedi.

MAGİC PWR

2010 yılından beri İzmir’de evcil hayvanlar için kozmetik alanında özgün ürünler sunmaya çalışan bir üretici olduğunu belirten Magic PWR firma yetkilisi: “Bütün hayvanlar için koku giderici ve kozmetik temalı ürünler yapıyoruz. Son bir yıldır Ankara fuarıyla beraber tek kullanımlık ürünlerle başladık. Önce kuş kafesleri için çıkarttık, tavşanlar için çıkarttık, bu yıl ise 5 değişik esansta kedi kumu ve kedi köpek yatakları piyasaya sürdük. Ticari kaygı gütmeden, herkesin çok rahat elde edebileceği ürünleri tüketicilere sunuyoruz” diye konuştu.

FUARLARIN KATKISI ÇOK BÜYÜK

PETZOO’nun kurulduğundan bu yana fuarlara katıldığını belirten yetkili; Fuarların büyük faydası olduğuna inanan biri olarak birçok katkısını gördüm. Son fuarda katılım oldukça yüksekti. Birçok kişiyle tanışma fırsatı bulduk” diyerek fuarda emeği geçenlere teşekkür etti.

NİNA PET – MEYSAM KAYEH – PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

Nina Pet, Hâmi Pars’ın markası olarak İran’ın en büyük kedi ve köpek aksesuarları üreticisidir. Firma yetkilisi Meysam Kayeh; “Kediler ve köpekler farklı boyutlarda olduğu için farklı renklerde, yataklar yuvalar, oyuncaklar ve tasmalar üretiyoruz. Her türlü evcil hayvan aksesuarı üretimi kapasitesine sahibiz. Amacımız başka ülkelere, pazarlara açılmak. Nina Pet olarak İran’ da faaliyete başladık ve İran’da tanındık. Artık Orta Asya dışında Avrupa’ da Nina Pet’ i tanıtmayı düşünüyoruz” dedi.

PETZOO SAYESİNDE ANLAŞMALAR YAPTIK 

Nina Pet firma yetkilisi Meysam Kayeh şöyle devam etti: “PETZOO Fuarı’nı, Rusya ve Almanya’daki fuarlarla karşılaştırdığımızda bir eksiklik görmedik. Fuarla ilgili daha fazla reklam, tanıtım yapılarak yerli ve uluslararası katılım arttırılabilir. Hatta yurt dışında da reklam yapılabilir. PETZOO sayesinde Türkiye, Macaristan ve Almanya’dan müşterilerimizle anlaşmalar yaparak siparişler aldık.”

NORDMENDE MEDİKAL – SİNAN KORKMAZ

Nordmende firmasını 1990 yılında kurduklarını belirten Sinan Korkmaz ; Elektronik ve sağlık ürünleri satışı yaparak ticaret hayatına başladık. Çağın gerekliliği olan tüm ürünlerden imalatını ve ithalat yaparak bugünlere gelmiş bulunmaktayız. Firmamıza ait ulusal ve uluslararası 10′ a yakın medikal, kişisel bakım, ev aletleri ve PETZOOM, NUNBELL, PEDİ PAWS olmak üzere 3 adet Pet Shop ürünlerine ait markalarımız
mevcut. Ürünlerimiz genel olarak kedi ve köpek tuvaleti, tırnak bakım, tüy toplama ürünleri, tasma, otomatik makaralı tasma, oyuncak, köpek kıyafeti, kedi tuvaletleri vb benzer tüm Pet sahiplerinin tercih ettiği ürünlerin satışını yapıyoruz” dedi.

FUAR YENİ UFUKLAR AÇTI

PETZOO 2019 fuarına ilk defa katıldıklarını söyleyen Sinan Korkmaz;” Genel olarak fuarın tüm etkinliklerinden memnun kaldık. Fuarda birçok Pet Shop sahibi ile tanışma fırsatı bulduk. Firmamızın özellikle tercih ettiği ve tüm dünya da ilgi odağı olan, yenilikçi, spesifik ürünleri en hızlı şekilde uygun fiyatla tüketicilerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Yapmış olduğumuz tetkikler sayesinde, müşterilerimizin de bu yönde istekleri olduğunu görmüş bulunmaktayız. Bu anlam da PETZOO fuarı firmamıza yeni ufuklar açtığını özellikle belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

PETTENPETE

Pettenpete firma yetkilisi; PETZOO fuarının çok başarılı geçtiğini belirterek, “Fuarlar insanların birbiriyle buluştuğu tanıtım açısından en uygun yerlerden biri. Bu fuarlara yurt dışından gelen katılımcılarla da görüşüp onların deneyim ve bilgilerinden yararlanıyoruz. Böylelikle kendimizi geliştirip güncelliyoruz” dedi.

BÜTÜN ÜRÜNLER MEVCUT

Firmalarının Türkiye’deki pet sektöründeki tedarikçi, veteriner, pet shop, üretici, ithalatçıların buluştuğu tek pazar yeri olduğunu belirterek; “Sitemizde pet sektörüyle ilgili akla gelebilecek bütün ürünler mevcut. Her yıl büyüyen bu sektörde halkımız internet üzerinden pek çok şey satın alabiliyorlar. Biz de bu sektör içerisinde dijital platformumuzda yerimizi alarak halkımıza hizmet veriyoruz. Hayvanseverlerin evcil hayvanlarının ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

PROFARM KİMYA – GARO YALÇIN – PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

Profarm Kimya Laboratuvarı San. Ve Tic. Ltd. Şirketi’nin 1994 yılında İstanbul’da kurulduğunu belirten firma yetkilisi Garo Yalçın; “Misyonumuz; insanların ve can dostlarımız evcil hayvanların sağlıklı bir çevrede yaşamaları için her alanda biyogüvenliğin önemine dikkat çekmek, onların değişen ihtiyaçlarına göre ürün ve hizmet sunmaktır. Profarm olarak, sadece Pet dünyasında değil, halk sağlığı, PCO, sera, at, endüstriyel balıkçılık ve gıda güvenliği alanlarında da ürün ve hizmetler sunuyoruz. Ürün yelpazemizi, çevreye duyarlı aynı zamanda da çok amaçlı ürünler oluşturuyor. Öncelikle belirtmeliyiz ki biyogüvenlik ürünlerimiz hastalık yapıcı mikro organizmaları elemine etmek, bulaşıcılığını azaltmak, temiz ve hijyenik bir ortam oluşturmak amacıyla her alanda kullanılmaktadır” diye konuştu.

PROBİYOTİKLER AB ONAYLI

Pet sağlık ürünleri ile vitamin karması ürünlerin kedi, köpek ve süs kuşlarına yönelik olduğunu belirten Garo Yalçın sözlerini şöyle tamamladı: “Pet sağlık ürünlerimiz, Probiyotik & prebiyotik, proteaz enzimleri ve vitaminlerle zenginleştirilmiş sindirim sistemi düzenleyici ürünlerdir. Bu ürünlerde kullanılan probiyotiklerin türlere göre ( süs kuşları veya kedi köpek) Avrupa Birliği onaya sahip olmasına özellikle dikkat etmekteyiz. Yine pet sağlık ürünlerimiz arasında doğal antikoksidiyaller ve anti viral ürünlerimiz bulunuyor. Vitamin & mineral karmalar ise; eklem sağlığı, döl verimi, deri ve tüy sağlığı gibi değişik amaçlar için özel formüllerle üretilmiş pet performans arttırıcı ürünlerdir. Bu arada PETZOO 2019 İstanbul fuarı firmamız açısından çok başarılı geçmiştir. Yeni ürünlerimizi fuar boyunca tanıtma fırsatı bulduk. Fuarı organize edenlere teşekkürlerimizi sunarız.”

PROMARİN – MURAT ALİ ALTINSEL

2011 yılında doğal yaşam için tematik aydınlatma ve iklimlendirme otomasyon sistemleri üretmek amacıyla 3 mühendis ortak tarafından kurulan Promarin firma ortaklarından Murat
Ali Altınsel; “Kamu ve özel sektör ihaleleriyle yüksek teknolojili iklimlendirme ve otomasyon sistemleri gerektiren hayvanat bahçeleri, hayvan barınakları, halk akvaryumları, sürüngen ve kuş evleri, tropik merkezler, kelebek bahçeleri ve doğal yaşam parkları gibi tesislere ait proje ve uygulamalar anahtar teslimi olarak başarıyla tamamlanmıştır. Firmamız, akvaryum led aydınlatma sistemleri, su altı ve derin su aydınlatma sistemleri, tuzlu su akvaryumları için protein skimmer (protein süzgeçleri), her tür kanatlı hayvan için kuluçka makineleri, teraryum, akvaryum, kuş ve sürüngen evleri, hayvanat bahçeleri ve barınaklar için iklimlendirme otomasyon sistemleri üretmektedir” dedi.

HAYVANSEVERLERİ MUTLU ETTİK

Murat Ali Altınsel sözlerine şunları ekledi: “PETZOO Fuarı aracılığıyla, perakende piyasasında ismimizi kalabalık kitlelere duyurmayı planladık ve kısmen başarılı olduk. Fuar için fiyatlarımızda özel bir iskonto yaparak, müşterilerimizi ve ziyaretçilerimizi memnun etmeye çalıştık. Bu fuarın sektöre ve firmamıza büyük faydası olduğu ve olacağı yadsınamaz bir gerçek. Firmamızı kalabalık kitlelere tanıtma yolunda bizler için güzel bir adım oldu.”

TİSERT – İBRAHİM SERT – PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

“Firmamız, 1977’den beri akvaryum ve pet sektöründe, kaliteyi yaşam felsefesi olarak benimseyen köklü bir kuruluştur” diyen İbrahim Sert şirket hakkında şu bilgileri verdi; “Üretimlerimizle pet sektörünün birçok alanında hizmet veriyoruz. Kedi, köpek, kuş, tavşan, balık, kaplumbağa ve daha birçok evcil hayvanın ihtiyaçları için ürünlerimiz bulunuyor. Son dönemdeki ihracata yönelik çalışmalarımız ile yurt dışındaki müşterilerimizden gelen istekleri göz önünde bulundurarak ürün yelpazemizi hızla geliştiriyoruz. Sürekli gelişim ve yenilenme ile global rekabette sürdürülebilir bir şekilde var olmayı hedefliyoruz.”

YENİ ÜRÜNLERİMİZİ TANITTIK

PETZOO Fuarı’nda belirlenen hedeflere yüksek ölçüde ulaştıklarını belirten İbrahim Sert; “Fuarda müşterilerimizin istek ve beklentileri ile ilgili geri bildirimlerini sürekli gelişim planımızda yer alması için bir araya getirme şansımız oldu. Yeni ürünlerimizi tanıttık ve aynı zamanda müşterilerimizle gelecek adımlar için fikir alışverişi yaptık. Bu fuarın her geçen yıl katılımcısıyla, ziyaretçisiyle, organizasyonu ile birlikte gelişiyor olması hem firmamız için hem de sektör için önemli” diye konuştu.

TROPİK EVCİL – SELİM KINSUN

Tropik Evcil Hayvan Dünyası 2010 yılında kurulmuş olmasına karşılık temelleri 1954 de hizmet vermeye başlamış olan Teknik Akvaryum’a dayandığını ifade eden Selim Kınsun; “Sektörün hem genç sayılabilecek bir firması iken hem de en derin tecrübeye sahip olmamızın vermiş olduğu avantajlarla sektörümüzün perakende, toptan, ithalat, ihracat ve üretim alanlarında bulunmuş olmasının deneyimlerini, yeniliğin verdiği enerji ile birleştirme
gayretindeyiz. Şu an perakende tarafında yirminin üzerinde mağazamız ve en yüksek gönderim adetlerine sahip e-ticaret hizmetimizle son tüketiciye en çok ulaşan firma konumundayız. Tüm bu birikimlerimizi 80 kişilik ekibimizle, meslektaşlarımıza, müşterilerimize ve evcil dostlarımıza en uygun ürünleri sunabilmek için Natura markası altında yeni bir yola çıktık” diye konuştu.

SEKTÖREL BİR MERKEZ OLDU

Selim Kınsun sözlerini şöyle tamamladı: “Natura markamız kedi ve köpek ürünlerine yönelmiş bir markadır. Bu nokta da düşük tahıllı ve ekonomik seri olarak kuru mama çeşitlerimiz, yaş mama çeşitlerimiz, kedi kumu çeşitlerimizle başlangıç yaptık. Önümüzdeki yıl ürün çeşitliliğimize besin takviyeleri, şampuanlar, ödüller ve bir çok farklı kedi köpek aksesuarları eklemeyi planlamaktayız. Perakende alanındaki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek gelecek yılda mağaza sayımızı otuzun üzerine çıkartmayı planlıyoruz. Yine e-ticaretteki liderliğimizi de daha iyi hizmet ve yüksek adetli gönderi adetlerine ulaştıracak alt yapı yatırımlarımızda devam edecek. Bundan yaklaşık altı sene önce Dernek Başkanı sıfatıyla fuar açılışında yapmış olduğum konuşmada Orta doğu, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler için İstanbul Fuarının sektörel bir merkez haline gelmesi gerekliliği fikrini savunmuş bir kişi olarak bunun gerçekleşmeye başladığını görmek benim için ayrıca bir mutluluk oldu.”

UNAŞ YEM SANAYİ – MESUT SAĞIR

1998 yılında Bursa’da kurulan Unaş Yem’in 2012 yılına kadar büyük firmalara gıda katkı malzemeleri imalatı yaptıklarını belirten Mesut Sağır; “2012 yılında sektör değiştirdik, pet yemleri konusunda üretime geçtik. Önce akvaryum balık yemleri, daha sonra kuş mamaları konusunda üretime geçtik. Kanarya, muhabbet kuşu ve benzerleri için kuru mama ve yaş mamalar üretiyoruz. Özellikle nemli yumurta mamaları ve tropikal mamalar ağırlıkta olmak üzere çeşitli ürünlerimiz var. 2020 yılı başında (perle morbide mama nemlendiricisi) üretimine gireceğiz. Ardından da kuş hapları konusunda da imalatımıza başlayacağız. Bizim ilk fuar katılımımız PETZOO 2019 oldu. Müşterilerimize kendimizi tanıttık ve birçok bağlantı yaptık. Fuarın yeni bağlantılar kurmak için önemli bir faktör olduğunu fark ettik” diye konuştu.

WHİTE NANO PET – EZGİ MATUR – GECE MATUR

White Nano Pet Ltd Şti AR-GE aşaması 8 sene sürmüş olan nano teknolojik evcil hayvan ürünleri üretimi ve satışı yapan bir firma olduklarını belirten Ezgi Matur şöyle konuştu: “Tüm ırklardaki köpek, kedi, hamster, ginepig gibi evcil hayvanların vücut kokularına içeriğinde bulunan nano teknolojik boyutta gümüş iyonları ve patentli solüsyonu ile son verirken, tüylerini daha parlak ve sağlıklı yapan, mantar, uyuz, egzama, alerji, kepeklenme gibi deri problemleri tedavisine destek olan nano havlu ve nano sprey üretimi yapıyoruz. İngiltere ve Kanada’ya da ihracatı bulunan ürünlerimiz Türkiye’de veterinerlerde ”Pet Body Cleaning” petshoplarda ise ”Cleapet” markası ile yer alıyor. Ürünlerimiz vegan olmakla beraber, organik ağız bakım iplerimizle köpeklerde ağız kokusu ve tartara son vermekteyiz.”

ÖNEMLİ GERİ DÖNÜŞLER ALDIK

Yurt içi pazarı için yeni bayilikler oluşturduklarını ifade eden Gece Matur; Fuarda kontak kurduğumuz Kuveyt ile ihracat aşamasında olmak mutluluk vericiydi. Yüzde 35 indirim, hediye ürünler ve nano teknoloji ile üretilen ürünler dışında çam paleti, kedi kumu, besin
takviyeli ödül maması ve ekstra güçlü özel tasarım tasmalar sunduk. Firmaların son kullanıcı ve diğer sektör firmaları ile yakın temas halinde bulunmasını sağlayan bu organizasyonda ciddi geri dönüşler aldık. Marka ve firmaların sektörde görünür olmasına aracı fuarlar sayesinde her katılımda kendimizi yeniliyoruz” dedi.

WOOFY PET FURNITURE

WOOFY Pet Furniture firma yetkilisi sektöre 2018 yılı sonunda katıldıklarını belirterek; “Kedi ve köpeklere yönelik mobilya ve ev dekorasyon ürünleri üretimi amacı ile firmamızı kurduk. Tüm ürünlerimiz demonte, içerisinde kurulum şablonuyla küçük bir koliyle naklediliyor. Birinci sınıf melemin kaplı MDF kullanıyoruz. Yıkanabilir yatak ve bazı kedi modellerinin dış yüzeyinde yine yıkanabilir ve değiştirilebilir tırmalama yüzeyleri var. İhracat odaklı çalışıyoruz, yurt dışında bu ürünü doğru ve etkili yerlere ulaştırarak büyüme hedefindeyiz. Daha farklı modeller ve alternatiflerle dış ülkelerde de yerimizi almak istiyoruz. Şu an Hollanda ve Kanada ile çalışmaktayız” diye konuştu.

PETZOO Türkiye 2019 Katılımcı Görüşleri

Fuar sonuç raporu için: www.petfuari.com

PETZOO Türkiye 2019 Haberi için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

PETZOO Türkiye 2019 – Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − ten =

Yeniler

Köşe Yazıları