RÖPORTAJ – ORİJİN AKVARYUM PET ÜRÜNLERİ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Yusuf bey, merhabalar. Pet Haber
Gazetesi okuyucuları için güncel ürün
skalanızdan bahsedebilir misiniz?

Merhabalar, biz Orijin Pet ürün portföyünde bir petshop ve veteriner kliniğinin teknik ve sağlık ekipmanları dışında tüm ihtiyaçlarını toplamayı amaçlıyoruz. Kedi ve köpek mamalarında Nestlé Purina Pet Care ürünlerini bölgemize sunarken, küçük hayvan yemlerini 3 marka altında kendimiz üretiyoruz.
Akvaryum yemi ve ilaçlarında Sera markası ile hizmet verirken, diğer akvaryum ekipmanları ve pet aksesuarlarında Hagen, Ezydog, Pawise, Vitakraft, Ista, SunSun gibi uluslararası markalar ile birlikte, yerli üreticiler ile de çalışıyoruz.

Birçok markayı temsil ediyorsunuz. Bu markaları Orijin Pet altında toplama sürecinizi nasıl özetlersiniz?

Gerçekten hem bizler hem sektör için önemli olan markaları portföyümüzde bulunduruyoruz. Neredeyse çeyrek asırdır sektörde hizmet veriyoruz. Ancak özel marka sürecimiz 2002 yılında Alman devi
Sera ile başlıyor. 2003 yılında ise Nestlé Purina Pet Care ile devam ediyoruz.
2005 yılında Hagen, 2006 yılında Jebo 2009 yılında ise başka bir Alman devi olan Vitakraft ile yollarımız kesişiyor. Aslında 2015 yılında daha da büyüyecek olan bir projenin ilk adımını atmış bulunuyoruz. 2012 yılında Sera ile 10. yılımızı yaşarken Orijin Pet
başka bir ilk yaşıyor ve kendi markamız Nature Plan ile üretime başlıyoruz. 2014 yılında ise ikinci markamız Polo’yu takvimler 2015’i gösterdiğinde ise 2009 yılında ailemize katılan Vitakraft ile Dünya’da bir ilki gerçekleştiriyor ve Alman lisansı ile üretime
başlıyoruz. 2015 yılında ilk olan bu proje günümüzde tek olma özelliğini koruyor.
Tüm Dünya’da Vitakraft Pet Care GmBH’ın bağlı ortaklığı olmadan
“Vitakraft” markası ile üretim yapan tek firmayız.

Yusuf bey, bu başarınız ile bizi gururlandırdınız. Başarınızın devamını diliyoruz. Bunlar sanırım süreklilik getiren bir yatırım sayesinde oluyor. Yeni dönem için de yatırım planlarınız var mı?

Sektörde 25. yılımıza girmek üzereyiz. Çeyrek
asırlık bir süreçte eksponansiyel bir büyüme beklenirken, biz üstel büyümemizi sürdürüyoruz. Hatta pandemi döneminde tüm sektör gibi ivme
kazandık. Yeni dönemde hem lojistik operasyonlarımızı güçlendirmek; üretim kapasitemizi arttırıp yeni ürün kalemleri eklemek için 18 dönüm arazi içerisinde yaklaşık 14.000 m2 kapalı alana sahip olan yeni yerleşkemizin inşaat çalışmalarına başladık. Yeni yerleşmemizde yeni ürün gruplarını üretecek şekilde planlamamızı yaptık. Eğer fırsat olabilecek yeni markalar çıkarsa değerlendirmeyi düşünüyoruz.

Pet sektörünün genel bir değerlendirmesi ve ülkemizdeki geleceği hakkında görüşlerinizi alabilir miyiz?

Pet sektörü ülkemiz için önü açık gelişmeye uygun bir sektör. Avrupa ile paralel bir değerlendirme yaparsak henüz gelişme aşamasında diyebiliriz. Bu pazar sektörümüze birçok ulusal ve büyük firmanın ilgisini çekmesini sağlıyor ve yatırım alıyor.
Birçok büyük firma sektörümüze dâhil oldular, başarı oranları düşük olsa da sektörümüzün
dışarıdan yatırım alması sevindirici bir gelişme. Sektörle birlikte sakin ama emin adımlarla birlikte Orijin Pet’in büyüyeceğini öngörüyoruz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları