Sağlıklı evcil hayvanlar için 8 kural

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Evcil hayvan beslemek bazı sorumlulukları beraberinde getirir. Evcil dostlarınızın daha sağlıklı bir yaşam sürmesini istiyorsanız bu kurallara dikkat edin.

Düzenli veteriner kontrolünü atlamayın

Düzenli veteriner kontrolünü atlamayın

Gerektiğinde veterineri ziyaret ettiğinizden emin olun ve sistemli rutin denetimleri gözden kaçırmayın. Bazen evcil hayvanlarımız olağan görünebilir, lakin altta yatan bir durumları olabilir. Erken bir ziyaret, veterinerinize sıra dışı bir şey bulma talihi verir, böylelikle sevgili evcil hayvanınızın sağlıklı kalmasını sağlar.

Ona bir eş bulmayacaksınız, evcil hayvanınızı kısırlaştırın

Ona bir eş bulmayacaksınız, evcil hayvanınızı kısırlaştırın

Bazen evcil hayvanlarımızın anne ve baba olduklarını görmek istediğimizi biliyoruz; bu bizi gururlu büyükanne ve büyükbaba yapar. Fakat evcil hayvanınızın sıhhati için, onları mümkün olduğunca genç yaşta kısırlaştırdığınızdan emin olun. Bu, belli hastalıkların mümkünlüğünü azaltır ve kedinizin harika eşi aramak için kaçma mümkünlüğünü azaltır.

Ona masaj yapın

Ona masaj yapın

Birtakım vakitlerde kendimizi şımartmak için bir şeyler alırız. Tıpkı bizim üzere evcil hayvanlarımız da şımartıcı bir günü hak ediyor. Kediniz için mükemmeller yaratabileceğinden hafif bir beden masajı ile başlayın. Küçük böceklerin peşinden koşarak, oyun oynayarak ve zıplayarak geçen bir günün akabinde korkuyu azaltabilir ve kedinizin kaslarını gevşetebilir.

Evcil hayvanınızı aktif tutun

Evcil hayvanınızı aktif tutun

Oyun oynamasına kıymet verin; evcil hayvanınızı etkin ve eğlendirmek, bedenlerinin, zihninin ve zekasının gelişmesini sağlayacaktır. Ek bir bonus olarak, köpek yürüyüşleriniz sayesinde nizamlı idman yaparak daha sağlıklı bir hayat süreceksiniz.

Ne yediğine dikkat edin

Ne yediğine dikkat edin

50 bin köpek üzerinde yapılan bir araştırma, başka kümedeki köpeklere nazaran yüzde 25 daha az beslenen köpek kümesinin 2 farklı kategoriye yol açtığı sonucuna varmıştır: zayıf köpekler ve çok kilolu köpekler. Yağsız köpekler, benzerlerinden ortalama 18-24 ay daha uzun yaşadılar. Bu, kediler için de geçerlidir. Kedinizin öz denetimi varsa, özgür beslenme tamamdır, lakin kedinizin iştahı yüksekse, atıştırmayı seviyorsa ve kilo alıyorsa, onları denetlemek daha düzgündür. Rastgele bir kilo değişikliğine her vakit dikkat ettiğinizden emin olun.

Diş sağlığına özen gösterin

Diş sağlığına özen gösterin

Tıpkı bizim üzere evcil hayvanlarımızın da dişlerinin bakımına muhtaçlığı vardır. Evcil hayvanlarımızın günlük yapılacaklar listesindeki son şey diş fırçalama olduğundan, kulağa geldiği kadar kolay değil. 7 günlük diş fırçalama çabasını deneyebilirsiniz. Bu uzun bir süreç olabilir ve çok sabır gerektirir ve evcil hayvanınız birinci başta direnebilir. Lakin başarılı olamazsanız, reçeteli diş diyetleri yahut çiğnemeler üzere diğer alternatifler de vardır.

Onları içerde tutun

Onları içerde tutun

Evcil hayvanlarınızın ömrünü uzatmanın en kolay yollarından biri onları içeride tutmaktır. Olağanüstü dış yerlerde, tatlı kürklü bebeğiniz, ister süratli şoförlerden isterse başka yırtıcılardan olsun, travmaya maruz kalabilir ve rota dışında dolaşmasına müsaade vermemeyi seçtiğinizde hastalık taşıyan haşerelerle müsabaka talihi azalır. Dışarıdaki pak havayı hakikaten solumalarını istiyorsanız, açık havada korunaklı bir nizam oluşturabilirsiniz.

Onu mutlaka tarayın

Onu mutlaka tarayın

Köpeğinizi banyo yapmak yahut saç bölümü için kuaföre getirmek, kedinizin kürkünü fırçalamak ve tırnaklarını kesmek evcil hayvanınızın kendisine bakıldığını hissetmesini sağlayabilir. Kuaförden çıktığınızda ve kendinizi yeni bir insan üzere hissettiğinizde o duyguyu biliyor musunuz? Rastgele bir cilt tahrişi yahut enfeksiyonuna karşı önleyici bir tedbir olan tımarlamayı rutinine dahil ederek evcil hayvanınızın tıpkı duyguya sahip olmasına yardımcı olun.

Kaynak:posta.com.tr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − two =

Yeniler

Köşe Yazıları