Sara, kurtarıcısıyla hayat kurtaracak…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

street-dogANTALYA’da 8 ay önce sokaktan alınarak kısırlaştırılmak için hayvan barınağına getirilen köpek, döndüğü sokakta 2 ay sonra bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Köpeğe ilk müdahaleyi iki ay önce kısırlaştırma operasyonunu gerçekleştiren veteriner hekim Mustafa Demirtaş yaptı. Yaşam mücadelesini kaybetmek üzere olan köpeği yoğun bakıma alarak günlerce başından ayrılmadan tedavisini sürdüren Demirtaş, 1.5 ay süren tedavinin ardından yaşam savaşını kazanan, ismini “Sara” koyduğu köpekle, ikinci kez kader birlikteliğini hayat kurtarmak için yaptı. 

Sara ile kurtarıcısı veteriner hekim Demirtaş’ın yolu, bu kez de Almanya’daki Care-4-Life Derneği’nin “Sahiplen ki o da bir hayat kurtarım” slogamyla Türkiye’deki barınaklarda arama kurtarma faaliyetlerine kabiliyetli köpekleri araştıran çalışması “Cankurtaran” isimli projede kesişti. 

6 ay önce Alman ve Türk uzmanlardan oluşan ekip, Antalya Büyükşehir Belediyesi veteriner Şube Müdürlüğü’ne bağlı geçici barınma evindeki sahipsiz köpekler arasından kabiliyetli 4 köpeği seçti. Seçilen 3 köpeğin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na gönderilmesine, köpek Sara’nın ise veteriner hekimliği bünyesinde arama kurtarma köpeği eğitimi alarak görev yapmasına karar verildi. 

Hayatını kurtardığı köpekle kader birlikteliklerinin kısırlaştırma operasyonu ile başlayıp, daha sonra yaşanan bir kaza ile devam ettiğini belirten Demirtaş, “Bu kader birlikteliği inşallah gerektiğinde kurtarılacak canlar için sürdürülür. Çok sayıda köpeğin hayatını kurtarmak için vesile oldum, ancak şimdi kurtardığımız bir köpekle hayat kurtaracak olmak farklı bir duygu” dedi. 
Antalya’da köpek eğitim uzmanı Alman Klaus Röper liderliğinde bir hafta eğitimden geçen Sara’mn eğitiminin 3 ay daha devam edeceğini belirten Demirtaş, daha sonra Sara ile birlikte arama kurtarma sertifikası alabilmek için Almanya’da yapılacak sınava katılacaklarını bildirdi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları