Şehitkamil’den, doğadaki hayvanlara yem

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

gaziantepGAZİANTEP’te merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi, doğa hayatını korumak amacıyla yoğun kar yağışı sonrası doğada yiyecek sıkıntısı çeken canlılar için ilçenin farklı noktalarına vatandaşla birlikte yem bıraktı.

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdüren Şehitkamil Belediyesi, bir yandan da doğadaki canlıların yiyecek sıkıntısını ortadan kaldırmak için çabalıyor. Şehitkamil Belediyesi’nin ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesiyle toplanılan bayat ekmekler, soğuk ve karlı havada yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlara, sahipsiz kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının beslenmeleri için kullanıldı. Doğadaki hayvanları unutmayan Şehitkamil Belediyesi, toplanan bayat ekmekleri parklarda bulunan hayvan beslenme noktaları ve dağlarda yaşayan yaban hayvanlar için yem olarak bıraktı. Şehitkamil Belediyesi, her sene olduğu gibi bu sene de soğuk havada yeterli besinleri bulamayan kuşlara ve diğer canlılara destek oldu.

Şehitkamil Belediyesinin yapmış olduğu bu duyarlı davranıştan memnun kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, “Belediyemiz, topladıkları bayat ekmeklerin çöpe atılması yerine, sahipsiz ve sokak hayvanlarına yem olarak sağlıyor. Toplanan ekmekler, parklarımızda bulunan bu beslenme noktalarına bırakılarak, sokak hayvanlarına yem oluyor. Soğuk ve karlı havada yeterli besin ihtiyacı bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarımız, bu beslenme noktalarına gelerek, yem ihtiyacını karşılayabiliyor” dedi.

DHA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları