Sektörel bütünlük adına mücadele vermeye başladık

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Ülkemizde sektörün büyüdüğünün en önemli göstergelerinden biri de uluslararası organizasyonlara olan katılımdır. Çin’de ve Almanya’da 2015-2016 yılları içinde gerçekleşen önemli fuarlara 1000 m2‘ye yakın ulusal katılımın gerçekleşmesi ve yurt dışı pazarlarında ülkemizin adının geçmesi ayrı bir gurur kaynağımız olmaktadır.

Ülkemizde sektörün büyüdüğünün en önemli göstergelerinden biri de uluslararası organizasyonlara olan katılımdır.

Çin’de ve Almanya’da 2015-2016 yılları içinde gerçekleşen önemli fuarlara 1000 m2‘ye yakın ulusal katılımın gerçekleşmesi ve yurt dışı pazarlarında ülkemizin adının geçmesi ayrı bir gurur kaynağımız olmaktadır.

Değerli Sektör Temsilcileri,

Öncelikle tüm sektörümüzün mübarek Ramazan ayını kutlar, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim. Sektörümüzde son günlerde yaşanan birleşme çabası, bir araya gelme isteği gözle görülür bir şekilde kendini göstermeye başlamıştır. Evcil hayvan sektöründe mağaza sahibinden, üreticisine ve ithalatçısına kadar herkesin bir bütün olarak hareket etmenin önemini ve faydasını konuşuyor olması sevindirici bir durum.

Ülkemizde her yıl gelişen nadir sektörlerden biri olan Pet Sektörünün büyümesinin neticisinde bir kabuk değişimi yaşamakta. Dükkancılıktan, mağazacılığa yükselen, esnaflıktan perakende mağazacılığa geçen bu süreçte sıkıntılar yaşanıyor olması normaldir ve bunlar doğum sancısı gibidir. Hayırlı ve daha da güzel dönemler için çekilen sıkıntılardır.

Evcil Der olarak göreve geldiğimiz 5 ay gibi kısa bir sürede farklı konularda görüşmeler, çözüm arayışları ve sektörel bütünlük adına mücadele vermeye başladık. Önümüzde uzun bir yol var. Hep beraber bu yolda yürümemiz hedefe olan varış süremizi kısaltacaktır.

Ülkemizde sektörün büyüdüğünün en önemli göstergelerinden biri de uluslararası organizasyonlara olan katılımdır. Çin’de ve Almanya’da 2015-2016 yılları içinde gerçekleşen önemli fuarlara 1000 m2‘ye yakın ulusal katılımın gerçekleşmesi, yurt dışı pazarlarında ülkemizin adının geçmesi ayrı bir gurur kaynağımız olmaktadır.

2012 yılında Almanya’da gerçekleşen Interzoo Fuarı’na Türkiye’den 4 firma varken, 2016 yılında 22 firmanın katılması sektörümüzün ne kadar hızlı büyüdüğünün bir göstergesidir. Bu vesile ile yurt dışı fuarlarında ülkemizi temsil eden tüm firmalara teşekkür ederim.

Şimdiden mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar dilerim.

Saygılarımla…

SELÇUK ÇETİN

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + fourteen =

Yeniler

Köşe Yazıları