SİNGAPUR’DA LÜKS HAYAT KÖPEKLERE GÜZEL…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

590190913862Singapur’da evcil hayvanlar için yogadan tekne gezisine, bakım merkezinden cenaze servisine kadar her türlü hizmet bulunuyor.

Güneydoğu Asya ülkesi Singapur’da kenti temiz, sakin ve yaşanabilir kılmak için pek çok ceza getirilmiş. Kamusal alanlanda yerlere tükürmek, güvercin beslemek, tuvaletin sifonunu çekmemek, metroda yiyip içmek yasak. Yani yaşam standartları yüksek Singapur’da yaşamanın bedeli, fazlasıyla medeni olmaktan geçiyor. 5.3 milyon kişinin yaşadığı Singapur’da 57 bin köpeğin hayatı en az insan hayatı kadar değerli ve konforlu. Evcil hayvanlar lüks içinde, bir hayat sürüyor. Sadece köpekler için düzenlenen tekne gezileri bile var.
Geçen yıl kurduğu Pet Cruise isimli şirketinde teknesiyle köpekleri gezdiren Joe Howe, dünyanın kişi başına milli geliri en yüksek üçüncü ülkesi Singapur’da köpeklerin bile şımartıldığı söylüyor. 7.8 metre uzunluğundaki katamaranını köpek kruvaziyerine dönüştüren Howe, tekne içindeki her türlü detayı köpeklerin gözünden tasarlanmış. Tuvalet yapmak için bölümler, köpekler için can kurtarma yeleği bu aksesuarlar arasında yer alıyor. Haftasonu hiç boş kalmadığını söyleyen Howe, iki saat süren bir tekne gezintisinin “misafir” başına, (ki bu köpek veya sahibi insan olabilir) 32 dolar olduğunu, tekneyi iki saatliğine kapatmanın fiyatmmsa 320 dolar olduğunu söylüyor. Sadece köpek değil, başka evcil hayvanların da tekne gezintisine çıkarıldığını anlatan Howe, bir keresinde kaplumbağasını gezintiye çıkaran bir hayvanseveri misafir ettiğini anlatıyor. Howe, “Genç çiftler çocuktan önce evcil hayvan alıyorlar. Bazıları bu hayvanları çocukları yerine koyuyor. Hatta çocuk yapmaktan vazgeçiyorlar” diyerek Singapur’da yaşanan pet çılgınlığını paylaşıyor.
KÖPEK BAKIM MERKEZÎ
Köpekler için sunulan lüks hizmet arasında Petopia isimli köpek bakım merkezi de yer alıyor. Merkezde, köpekler bakımdan geçerken sahiplerinin iyi zaman geçirmesini sağlamak için her türlü rahatlık düşünülmüş. 20 dakikalık aromasız bir köpek banyosunun fiyatı, köpeğin cinsi ve büyüklüğüne göre 50 dolarla 95 dolar arasında değişiyor.

Şimdi moda köpek yogası
HONG Kong ve Tayvan’da moda olan köpek yogası Doga, Singapur’a da ulaştı. Kentteki Süper Cuddles Clubhouse isimli doga merkezi geçen yazdan bu yana hizmet veriyor. Sahibi Rasalind Ow, “Köpekler saatlerce evde yalnız kalıyor. Doga ise köpekle sahibini ruhsal anlamda da buluşturmayı başaran bir yöntem” diyor. Ow yoga hareketlerinin köpeklerle birlikte yapılacak biçimde uyarlandığını söylüyor.

Köpekler için ölüm ilanı ve cenaze servisi
SİNGAPUR’DA yayımlanan The Strait Times gazetesi, pazarları “köpek ölüm ilanları”na yer veriyor. Ölüm ilanı olur da, kaybedilen bir köpek için cenaze evi de olmaz mı? Pets Cremation Center (Evcil Hayvan Kremasyon Merkezi) isimli merkezde cenaze işlemleri yapılan köpek, kentteki çoğunluğun inanışına göre yakıldıktan soma külleri vazoya koyuluyor. Bu vazonun saklanması için bir oda kiralanabiliyor. Merkezin sahibi Patrick Lim, “Çoğu kişi, hayvanına ailesinden bir insanmış gibi davranıyor. Bir köpeğin hayattan göçmesi sahibine çok acı veriyor” sözleriyle durumu dramatize ederken, basit bir kremasyon işleminin fiyatının 120-400 dolar arasında değiştiğini söylüyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 − 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları