Tasarım Barınaklar Kahire Sokaklarında

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Kahire’deki sokak kedileri, araba lastiklerinden yapılmış üst sınıf barınaklar yaratan ve dağıtan çevre dostu bir sanatçı sayesinde artık uyuyacak sıcak bir yere sahip. Geri dönüştürülmüş malzemelerden tasarlanan barınaklar şimdiden kedilerin uğrak yeri oldu.

Mısırlı sürdürülebilirlik bilincine sahip tasarımcı İbrahim Abougendy, organik çözümlere ve geri dönüşüme odaklanan bir girişim olan bir mobilya tasarım firmasının kurucusu, sokak kedilerini kışın sıcak ve güvenli tutmak için ustaca bir çözüm buldu. Bir e-ticaret evcil hayvan malzemeleri mağazası ile işbirliği içinde, hayvanları kışın daha fazla koruma sağlayan, yüksek dönüşümlü lastiklerden yapılmış mobil barınaklar olan ‘Sheltires’ yarattı.

Tasarımcı Ibrahım Aougendy:

“Kediler çok zor koşullarda yaşıyor. Gördüğümüz gibi iklim değişikliği nedeniyle Mısır’da kar yağışı ve yoğun yağış var. Risk altındaki sokak hayvanları için bir adım önde olmaya çalışıyoruz. 10 derece daha sıcak bile onlar için çok büyük fark yaratacaktır.”

Her biri beş kediyi barındırabilecek ayrı bölmelere sahip bu barınaklar hem geri dönüştürülmüş ve termal olarak yalıtılmış araba lastiklerinden yapılıyor, hem de mobil oldukları için istenilen yere konulabiliyor.

Proje internet sitesi üzerinden de hizmet veriyor. İsteyenler bu küçük yuvaları yurt dışından sipariş verebiliyor ya da sokak hayvanları için bağışta bulunabiliyor.

Kaynak:EgyptToday

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları