Oyuncaklarla Rehabilitasyon

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında 180 pitbull ve Dogo Arjantin cinsi köpeğin bir yandan sevgiyle bir yandan da çocuk oyuncaklarıyla rehabilite edilerek uysallaşmaları sağlanıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesinin 500 hayvan kapasiteli Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezinde bulunan 180 pitbull ve Dogo Arjantin cinsi köpekler için örnek bir proje hayata geçirildi. Köpekler bir yandan sevgiyle bir yandan da evlerden toplanan çocukların kokusunun sindiği oyuncaklarla oyunlar oynayarak hem rehabilite ediliyor hem de uysallaşmaları sağlanıyor.

Türkiye’deki örnek barınaklardan biri olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Erhan İnce, “Hayvanlarımız ilçe belediyelerinin koordinesinde barınağımıza getirilmekte, burada tedavisi yapılacaksa önce tedavisi yapılıyor daha sonra kısırlaştırma, kayıt altına alıp küpeleme işlemi yapılıyor. Burada hayvanlarımız rehabilite ve tedavi işlemlerini gerçekleştirmek için misafir olarak ağırlıyoruz.” dedi.

“Oyuncak sayesinde daha ılımlı ve sevecen olmaya başladılar”

Hayata geçirdikleri projeyle hayvanların daha ılımlı ve sevecen olmaya başladıklarını dile getiren İnce, “Bu yaptığımız çalışmanın olumlu yönlerinden biri hayvanların sosyalleşmesini hedeflediğimiz için burada insanlarla bağ kurarak oyuncaklarla illiyet bağı kurarak onların kokusundan etkilenerek, insanlara karşı tavır ve davranışlarının daha hassas olması noktasında daha yumuşak geçişler olması açısından olumlu noktalarını görüyoruz. Burada gerek çalışanlarımızla gerekse dışarıdan gelen misafirlerimize karşı tavırları daha sert ve agresif yerine daha yumuşak, ılımlı ve sevecen olmaya başladıklarını gözlemledik.”

Başkan İnce bu projenin temel hedefini ise şöyle özetledi:

“Köpek Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurma aşamasındayız. Bu merkezdeki amacımız AFAD gibi, UMKE gibi, Jandarma gibi arama kurtarma timlerine bizim kendi yetiştireceğimiz köpekleri vererek hem toplum yararına bir hizmet yapmak istiyoruz hem de köpek sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza bizden sahiplendikleri köpekleri, temel itaat eğitimlerini vererek uyumu ve aileye karşı daha adaptasyonu gerçekleşmiş olarak teslim etmeyi planlıyoruz” olarak anlattı.

Kaynak: Haberler.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 1 =

Yeniler

Köşe Yazıları