Tatlı Görüntülerinin Altında Vahşi Bir Leopar Geni Yatan Bengal Kedilerinin Bilmeniz Gereken 10 Özelliği

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Tatlı suratlarının altında atalarından aldığı genlerden dolayı bengal kedileri, hızlı ve çevik olmasıyla kusursuz avcılar olarak biliniyor. Avcı ruhlarının aksine gerçekten çok uysal ve dost canlısı olmasıyla biliniyor. Dost canlısı olmalarına Türkiye’de ve çoğu Avrupa ülkesinde izinsiz beslenmeleri yasak. Bengal kedisini diğer kedilerden ayıran birçok özellik var, hadi birlikte bu kedinin inanılmaz özelliklerine göz atalım.

Bengal kedisi, yakın tarihte Asya leopar kedisi ve evcil bir ev kedisinin çiftleştirilmesiyle ortaya çıkan güzel, zeki, ve leopar geninden dolayı atletik diyebileceğimiz melez bir tür olarak biliniyor. Bu güzel kediler kısa, parıltılı tüylere sahipler. İlk bakışta sanki bir kaplanı küçültüp ev kedisine çevirmişiz gibi gözükse de aslında kendine has bir çok özelliği var.

Görünüşte ne kadar sevimli ve rengi dışında normal bi sokak kedisinden farkı olmasa da bengal kedilerini sevimli dostlarımızdan ayıran pek çok özellik var. Türkiye ve pek çok ülkede, evcilleştirilip sahiplenilmesi yasak. Tabii yasak olmasında masum suratları altında yatan yırtıcı leopar geni, büyük bir rol oynuyor.

Sıradan bir sokak kedisine göre daha güçlü, daha yırtıcı olmasının yanı sıra, aslında çok kolay eğitilebilirler. Çok uysallardır, hatta çocuklu aileler için sahiplenilmesi önerilir. Tabii ki minik leoparlarımızın bunun gibi kendine has bir sürü bilinmedik özelliği var, hadi bunlara göz atalım;

Minik leoparlar diyebileceğimiz bengal kedilerinin özellikleri:
Bengal kedileri en sosyal kedi türüdür
Suya aşıktır, su ile oynamayı çok severler.
Bengaller miyavlamıyor ama oldukça konuşkanlar.
Sıradan kedilerin aksine eğitilebilirler.
Bengaller küçük birer hırsızlardır.
Boylarının 7 katı kadar yüksekliğe zıplayıp neredeyse düz zemine bile tırmanabilirler.
Bitmek bilmeyen bir enerjiye sahipler.
Oyun oynamayı ve sahipleri ile vakit geçirmeyi çok severler.
Parıltılı, göz alıcı kendine has tüyleri
Sevimli oldukları kadar meraklılar da

Bengal kedileri en sosyal kedi türüdür

Bu sevimli kediler, diğer kedilerle, kendi cinsiyle ve tabii ki insanlarla çok iyi anlaşıyor. Vahşi birer hayvanlar olsa da çevresine ve sevdiklerine karşı hep iyi davranıyorlar. Tek olmaktan hoşlanmıyorlar, eğer sahiplenmeyi düşünüyorsanız uzmanlar 2 tane bengal kedisinin tek bir bengal kedisinden daha iyi olacağını söylüyor.

Suya aşıktır, su ile oynamayı çok severler.

Evet, yanlış görmediniz. Bengaller sıradan kedilerin sudan bu kadar nefret etmesinin aksine suyu çok severler hatta bayılırlar.

Tabii ki temizlenmeyi çok sevdikleri için değil bengal kedileri de çoğu kedi gibi kendini yalayarak temizler ama bazen keyif banyosu yapmak isterler, bazen de sadece oyun oynamak için suya girerler.

Bengaller miyavlamıyor ama oldukça konuşkanlar.

Bengal kedileri, sıradan kediler gibi miyavlamazlar. Bu etkileyici kediler insanlara benzer bir şekilde iletişim kurarlar, hatta aynı sorulara veya cümlelere hep aynı şekilde cevap verdiğinide gözlemleyebiliyoruz. Mesela, bir bengal kedisine ‘’ mısın?’’ sorusunu öğretirsek, evet veya hayır anlamına gelebilecek iki farklı ses çıkarabilir.

Evimizde bulunan kedilere göre ne istediğini, aç olup olmadığını, huzursuz olup olmadığını veya oyun oynamak isteyip istemeyeceğini anlamak çok kolay. Güçlü bir iletişim yeteneği olduğunu söyleyebiliriz.

Sıradan kedilerin aksine eğitilebilirler.

Bengaller, kediler arasında en zeki kedi cinsi olarak kabul ediliyor. Bir köpeğe öğretebileceğiniz gel, otur, yat, pati ver gibi bir çok komutu öğretebilirsiniz. Eğitimi biraz sabır ve uğraş istese de sadece bu özelliği bile onu diğer kedi türlerine göre çok özel yapıyor.

Bengaller küçük birer hırsızlardır.

Evet, bengal kedileri hırsızlık yapabiliyor. Eğer hoşuna giden bir nesne varsa bu bazen parlak bir altın kolye, bazen de minik bir top olabilir, size fikrinizi sormadan alıp ortamdan tüyebilir. Hırsızlık yeteneği genlerinde bulunan avcılık ve zekasıyla birleşince karşı koyulması zor olabiliyor.

Boylarının 7 katı kadar yüksekliğe zıplayıp neredeyse düz zemine bile tırmanabilirler.

Bu kediler, inanılmaz atletikler. Yine leopar genlerinden gelen kas yapısı ve kemik yapısından dolayı çok yükseğe zıplayabiliyorlar. Sıradan bir kediye göre 3 kat daha keskin ve tehlikeli olan pençe diyebileceğimiz tırnakları sayesinde düz duvara bile tırmanabiliyorlar.

Bitmek bilmeyen bir enerjiye sahipler.

Çoğu kedi için enerjik diyebiliyoruz. Ama sevimli dostlarımız eninde sonunda yorulup uykuya dalıyorlar. Bunun aksine bengal kedilerinin bitmek bilmeyen enerjisi oyuncu yapısıyla birleşince sinir bozucu seviyede hiperaktiflik gösterebiliyorlar.

Oyun oynamayı ve sahipleri ile vakit geçirmeyi çok severler.

Her ne kadar vahşiliğinden dolayı beslemesi yasak olsa da, bu kediler aslında sanılanın aksine çok uysal, oyuncu ve sahibine karşı çok ilgili olabiliyorlar. Aslında evimizde bulunan evcil kedilerimize göre sahiplerine daha çok ilgi gösteriyorlar ve vakit geçirmeyi, oyunlar oynamayı çok seviyorlar.

Parıltılı, göz alıcı kendine has tüyleri

Kısa tüylü, benekli veya parçalı lekeli tüylere sahip olan bu kediler, gerçekten kendine has olan bir tüy yapısına sahip. İlk bakışta tüy yapısı olarak bengal kaplanını andırsa da tüylerini eşsiz yapan şey içindeki parıltı diyebiliriz.

Sevimli oldukları kadar meraklılar da

Kedigiller olarak bakıcak olursak evet, kedilerin meraklı canlılar olduğunu söyleyebiliriz. Ama bengal kedilerini diğer kedilerden ayıran özelliklerden birisi de aşırı meraklı olmaları olabilir.

Bengaller, her zaman çevresinde ne olup bitiyor, neler dönüyor diye kontrol etmek isterler. Bu durum mutfakta pişen yemekle alakalı bile olabilir. Aynı zamanda meraklı oldukları şeylere dokunurlar. Eğer bir bengal kedisine sahipseniz ortalıkta onun için tehlikeli olabilecel şeyler bırakmamanızı önerebiliriz.

Bengal kedileri, vahşi birer kediler de olsalar, gerçekten bir yandan da çok evcil hareketler gösteriyorlar. Zaten aslında beslenmesinin asıl yasaklanma sebebi yırtıcılığının yanı sıra, doğal alanlarından uzaklaştırılıyor olmaları, ülkemizde belirli izinlerle bu kedileri sahiplenebiliyoruz.

Bu sevimli kediler insanlar için tehlikeli değil hatta çok sosyal kediler olduğundan çocuklu aileler için evde beslenmesine çok olumlu bakılıyor. Her ne kadar olumlu bakılsa da bir çok insan bu tür hayvanların doğal ortamından alınıp evcilleştirilmesine karşı. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: Webtekno

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları