TİSERT Her Geçen Gün Büyüyor!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

“Yeni yerimizde, uzun süredir uyguladığımız IS0 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi’nin yanı sıra IS0 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ni uygulamaya geçirdik.”

Türkiye pet sektörünün en eski firması olma ünvanını barındıran TİSERT, geçtiğimiz ay İstanbul Esenyurt’taki yeni yerine taşındı. Üretim, depo ve ofislerini aynı yere taşıyan firma, üretim verimliliğini arttırmak adına üretim sistemini de yeniledi. Pandemi dönemi ile aynı zamana denk gelen bu süreçte, bazı ufak gecikmeler harici zorluklarla karşılaşmadığını belirten firma yetkilileri, artan talebe karşılık verebilmek için böyle bir yenilenmeye girdiklerini ifade ettiler.

– TİSERT sektörde tanınan bir firma, bu aşamaya gelmesindeki en etkili faktörler nelerdir, bu alandaki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

1977 yılından beri hiç durmadan evcil hayvanlar için çalışıyoruz. Akvaryum malzemeleri ile başlayan üretim hattımızı zamanla farklı ürünler ekleyerek geliştirdik. Son yıllarda artan ihracat talepleri ile birlikte ürün çeşidimizi arttırmaya yönelik yatırımlar yapıyoruz. Kurulduğumuz günden beri tüketiciyi merkezde tutan bir kalite anlayışını benimsedik, bu doğrultuda hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki evcil dostlarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı amaçlıyor ve bunun üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

– Tanıtım çalışmalarınızda gözettikleriniz nelerdir? Nelere dikkat ediyorsunuz?

Öncelikle ürünlere odaklanıyoruz. Ürünlerimizin kusursuz olması için çalışıyoruz. Sonrasında markalaşmanın sonsuz bir süreç olduğunu düşünüyor ve bu süreci en iyi şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz. Marka bilinirliğinin devamı için distribütörlerimiz ile birlikte emek veriyoruz. Müşterilerimizin ve son kullanıcıların ürünlerimiz ve markalarımız ile ilgili yorumlarına çok önem veriyoruz ve attığımız adımları bunlara göre şekillendiriyoruz.

– TİSERT neden yeni bir yere taşınma ihtiyacı duydu?

Son dönemdeki büyüme hızımız çok yüksek bir ivmede gerçekleşti. Daha önce bulunduğumuz alan yetersiz gelmeye başladı. Hem üretim sistemimize hem de dağıtım sistemize yatırım yapabilmemiz için daha büyük bir alana taşınma ihtiyacı duyduk.

Yeni yerimizde, uzun süredir uyguladığımız IS0 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi’nin yanı sıra IS0 22000:2005 Gıda Güvenliği Yöne- tim Sistemi’ni uygulamaya geçirdik. Ürettiğimiz tüm ürünleri Dünya standartlarının üzerine çıkarma yolunda ilerliyoruz.

– Pandemi sürecinden etkilendiniz mi? Bu durum ihracata veya yurt içi satışlara yansıdı mı?

Pandemi süreci taşınma sürecimiz ile aynı zamana denk geldi. Ancak bazı ufak gecikmeler dışında bir sorun yaşamadık. Bu dönemde hem yurt içinde hem de yurt dışında satışlarımız da katlanarak devam etti.

Yeni yerimizde Covid-19’a karşı her türlü tedbirimizi aldık. En yakın zamanda bu zorlu dönemin hem ülkemizde hem de tüm dünyada geçmesini umuyoruz.

– Ürün çeşitliliğinizden bahseder misiniz?

MIO markası altında kedi ve köpek ürünlerimiz, BEAKS markası altında kuş ve kemirgen ürünlerimiz, AQU- AWE markası altında da akvaryum ürünlerimiz bulunuyor. Kendi markalarımız dışında, PRODAC akvaryum yemleri ve malzemeleri, HY- DOR akvaryum ekipmanları, TECO akvaryum soğutucuları ve DOCO kedi köpek tasmaları ithal ürün gruplarımızı oluşturuyorlar. Önümüzdeki dönemde iki yeni markamız daha olacak onların çalışmalarına da geçtiğimiz günlerde başladık.

– TİSERT’te yeni bir ürün/ürün grubu var mı?

Yepyeni ürünler ve yepyeni projeler için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen taleplere en iyi şekilde karşılık vermeye çalışıyor, ürün gruplarımızı da bu şekilde geliştiriyoruz.

Son zamanlarda öne çıkan ürünlerimizin başında yeni çıkardığımız Be- aks Deluxe kuş ve kemirgen yemleri serisi yer alıyor. Beaks Deluxe serisi, daha önce piyasaya tanıttığımız Beaks Exclusive serisinin devamı olarak ortaya çıktı. İlk ürettiğimiz ürünler özel olarak tasarladığımız kullanıcı dostu kutu ambalajlarda 750 g ve 1000 g olarak piyasaya sunulmuştu. Bu ürünler çok iyi geri dönüşler aldı ve müşterilerimizden daha küçük boyutlar için de çok fazla talep gelmeye başladı. Bu yüzden, kuş ve kemirgen yemlerimizi 400 g ve 500 g paketlerde üretimine ve dağıtımına başladık.

Beaks Deluxe kuş ve kemirgen yemleri serisinin haricinde, birçok farklı modelde ve farklı renk seçimleriyle Mio kedi oyuncakları üretimimize de başladık. Bu ürünler de geçtiğimiz günlerde raflarda yerini aldı. Aldığımız geri dönüşler de çok olumlu oldu. Daha önce ithal olarak tedarik ettiğimiz bu ürünleri kendi üretim ağımıza katmış olduk.

– Okurlarımıza iletmek istediğiniz neler var?

2020 yılı için belirlediğimiz planları “Kaliteye odaklan, mükemmelliyeti yakala!” olarak özetlemiştik. Son dönemde yatırımlarımızı daha çok üretimimize yönlendirdik; ürünlerimizin kalitesini yüksek tutarken ulaşılabirliklerini de arttırmak istiyoruz. Sürekli gelişim ve yenilenme ile global rekabette sürdürülebilir bir şekilde var olmayı hedefliyoruz. Bize olan inançları ve destekleri için herkese teşekkür ediyoruz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları