Sn. Fatih BALCAN: “Pet Sektöründe Yatırımlarımıza Devam Edeceğiz”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
– Yemmak’tan biraz bahseder misiniz?
Yem makineleri üretiminde sektör lideri olan Yemmak; rendering, kimya ve biomass
sektörleri için endüstriyel proses çözümleri sunuyor. 50 yılı aşkın tecrübesiyle 4 kıtada 43 ülkeye ihracat yapan Yemmak Bandırma’daki 50 m2’lik fabrikasında, uzman mühendisler
yönetimindeki 250 kişilik kadrosuyla, proje danışmanlığı ve mühendisliği, özel amaçlı projeler, otomasyon, modernizasyon, çelik konstrüksiyon ve satış sonrası destek hizmetleri veriyor. Yemmak; makine, proses ve anahtar teslim proje çözümlerini tek merkezden yönetebilen Türkiye ve Avrupa’daki nadir üreticiler arasındadır.
– Ürettiğiniz makineleri biraz anlatır mısınız?Günümüz teknolojisine bakıp düşündüğümüzde diğer üreticilerin makinelerine göre ne gibi farklara sahip?

 

Her projeyi bütün bir sistem olarak gören Yemmak; müşterileri için en değerli çözümleri bulup müşterilerine iletir. Projeyi ele alış açısı ile fark yaratan çözümler sunmayı hedefler.Öncü projelerle fabrikaları marjinal fayda üreten yapılara dönüştürme misyonuyla hareket eden Yemmak, bu zamana kadar kanatlı, büyükbaş ve balık yemi üreten en büyük hacme sahip birçok fabrika kurdu.

Üretimini yaptığımız başlıca ürün grupları;

• Hammadde alım ve temizleme üniteleri

• Katı sıvı hammaddeler için depolama çözümleri

• Öğütücüler

• Karıştırıcı sistemleri

• Harmanlama üniteleri

• Peletleme teknolojileri

• Tartma ve torbalama makinaları

• Taşıyıcı ekipmanlar

• Elektrik güç ve kontrol panoları

• Otomasyon sistemleri

– İyi bir yemde neler olmalı?

İyi bir yem hayvanın tüm ihtiyacını karşılayan besinleri içermelidir. Özellikle evcil hayvan mamalarında maksimum jelatinizasyon ile sindirilebilirliğin tam olması gerekmektedir. Yerli üretim ekstrude mama ithal mamadan 5 kata daha fazla ekonomik ve ekstrude mama pelet mamadan %3 daha fazla kuru madde sindirilebilirliğine sahiptir.

– Mama/yem üreticileri bu makineleri nasıl daha verimli kullanabilir, en üst seviye kapasiteyle nasıl üretim gerçekleştirebilirler?

Kapasitenin maksimum seviyede olması prosesteki ürünlerin aynı üretici firmadan tercih edilmesi ile doğru orantılı bir durumdur. Makinelerin rutin bakımlarının düzenli yapılması makine arızalanmalarının önüne geçeceği için üretim duruşlarını minimize eder. Tercih olarak orijinal yedek parçaların temin edilmesi de makinelerin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Sonuç alarak bakımların düzenli yapılması ve orijinal yedek parçaların kullanılması da makine verimliliğini arttıracaktır.

– Pet sektöründe gelecekle ilgili planlarınız nelerdir?

Pet sektörü yüksek büyüme potansiyeline sahip olan bir alan. Bunun için geçmişte hayata geçirdiğimiz tesislerin de deneyim gücünü arkamıza alarak bu alanda yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz.

– Mevcutta gelen yeni tesis talepleri için çalışmalarımız devam ediyor.

Referanslarımız arasında Manisa / Turgutlu’da Lider Pet Food markası için kurduğumuz 8 T/S kapasiteye sahip bir tesis ve Gebze’de Tropikal Pet (Lesa) için kurduğumuz 4 T/S kapasiteye sahip tesis bulunuyor.

– Pet sektörüne yönelik fuar planlamanız var mı? Petzoo Fuarları hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Petzoo Fuarları ilgi alanımızda olup fuar katılımlarımızın normale dönmesiyle beraber katılmayı planladığımız fuarların başında gelmektedir.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 + 20 =

Yeniler

Köşe Yazıları