TOİ MOİ VE KİTYUS MARKALARIMIZI, KALİTESİYLE ÖN PLANA ÇIKARDIK. 100’DEN FAZLA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
  1. Pet sektörünün Uluslararası Fuarlarda önemli firma sayısı ile temsil edildiğini katılımcı listelerinde görüyoruz ve sizin bu konu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Evcil hayvan ürünleri sektörünün bir araya gelmesini sağlayan uluslararası pet fuarları, küresel pazarda firmaların marka bilinirliğini arttırması ve doğrudan iş bağlantıları kurmak açısından oldukça önemli bir yere sahip. Ceylan Mineral olarak biz de Toi Moi ve Kityus markalarımız ile Türk pet sektörünü temsil eden firmalar arasında yerimizi aldık. Hem markalı ürünler hem de Private Label alanındaki yetkinliklerimizi potansiyel alıcılarla buluşturmak için iyi bir fırsat olduğunu düşündüğümüz fuarlar, aynı zamanda sektördeki yenilikleri görmemiz için bize imkanlar sunabiliyor. Hem potansiyel müşterilerle ilişki kurmak hem de mevcut müşterilerle ilişkileri geliştirmek için fuarlarda yaratılan ortamlar firmaların da katılımını teşvik eden önemli bir unsur oluyor.

2.Zoomark Fuarına kaçıncı katılımınız ve önceki Fuarlara göre bu yılı değerlendirir misiniz?

Daha önceden yapılan gerek Avrupa’da gerekse Asya’da birçok uluslararası fuara katılım gösterdik. İlk kez katıldığımız Zoomark Fuar’ında özellikle markalı ürünlerimiz Toi Moi ve Kityus kalitesiyle ön plana çıkardık ilgi gördü. Daha önceki fuarlarda fiyat odaklı yaklaşım gösteren potansiyel alıcıların bu fuarda daha çok kalite odaklı yaklaşım gösterdiklerini gözlemledik ve bu sebeple daha fazla ilgiyle karşılaştığımızı söyleyebiliriz.

3. Standınıza ziyaret sayısı ortalama kaç firma oldu?

Halihazırda kendi madenlerimizden çıkarttığımız ve fabrikamızda ürettiğimiz Toi Moi ve Kityus markalı sodyum bentonit kedi kumlarımızın ticaretini yapan mevcut iş ortaklarımızın ziyaretlerinin haricinde 100’den fazla firma ile görüşmelerimiz oldu.

4.En yoğun ziyaret eden ülkeler?

Ürünlerimizin daha yoğun olarak ihracatını gerçekleştirdiğimiz Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin yanı sıra navlun masraflarının da bir miktar gerilemesiyle uzak doğu ülkelerinden de bağlantılar kurduk.  Fuarın İtalya’da olması Avrupa’dan birçok firmanın standımızı ziyaret etmesini sağladı.

 

5.Fuar katılımı öncesi yeni ürün çalışması hedef şirketlere nasıl bir hazırlık yaptınız?

Markalı ürünlerimizden Toi Moi’nin ve yeni çıkan ürünümüz Kityus’un özellikle tozsuz yapısını, topaklaşma kalitesini ve koku emiş hızını göstermek için ziyaretçilerimizin bu özellikleri deneyimleyeceği alanlar oluşturduk. Görsel olarak video ve resimlerle de desteklediğimiz bu ürün özelliklerini hem fuar süresince hem de fuar sonrası müşterilerimize aktardık.

 

  1. Bu yıl başka hangi Uluslararası Fuar planınız olacak?

Bu senenin ilk yarısında katıldığımız Paris ve Bolonya fuarlarının ardından, senenin 2. yarısında da Endonezya, İzmir ve İstanbul Pet Fuarlarına katılım sağlamayı planlıyoruz.

 

  1. 7. Zoomark fuarında stantınızı ziyaret eden yerli yabancı tüm dostlarınıza, iş ortaklarınıza ve distribütörlerinize ne söylemek istersiniz?

Kendi ocaklarımızdan çıkarttığımız sodyum bentonit madenlerini fabrikalarımızda kedi kumu olarak işleyip hem markalı, hem private label hem de big bag olarak dünyanın farklı noktalarından gelen ziyaretçilerimize sunduğumuz fuar süresi boyunca bizleri ziyaret eden tüm paydaşlarımıza ilgileri için teşekkür ediyoruz. Kalite odaklı sürdürülebilir madenciliği ilke edinen Ceylan Mineral’in bu ilkeyi iş modeline nasıl yansıttığını göstermek adına onları Türkiye’deki fabrikamıza ve ofislerimize de davet ediyoruz.

 

  1. 8. Zoomark International 2023 fuarında hangi ürün tanıtımlarını yaptınız? Fuar sonrası ihracattaki büyümenizi sürdürmeyi planlıyor musunuz?

Fuar süresi boyunca sodyum bentonit kedi kumu markalarımız olan Toi Moi ve Kityus’un tozsuzluk, koku hapsetme, güçlü ve hızlı topaklanma özelliklerini gösterebildiğimiz gibi yine kendi fabrikamızda üretebildiğimiz big bag ve private label ürünlerin tanıtımını yaptık. Aldığımız olumlu geribildirimler ve fuar sonrası dönüşler mevcuttaki ihracat hacmimizi arttırmak için önemli fırsatlarımızın olduğunu gösteriyor.

Röportaj: Büşra BESLİ

Röportaj Veren: Ceylan Mineral Madencilik San. Ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Tolga KILIÇ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − 9 =

Yeniler

Köşe Yazıları