Türkiye’nin En Meşhur Kedisi “Gli”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Ayasofya'nın kedisi

ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Erdoğan’ın Ayasofya Müzesi Ziyaretinde sevdiği Gli adlı kedi o kadar meşhur oldu ki artık bir twitter adresi ve ABD’den bile takipçileri var…

AYASOFYA Müzesi’nde yasayan Kedi Gli’nin isminin de bir hikayesi var. Bebekken tüy renginden dolayı Gri dense de espri olsun diye adı Gli kalmış. Ayasofya Müzesi’nde ısınmak için aydınlatma projektörlerinin karsısında oturup sürekli ışığa bakınca da şaşı olmuş!

Twitter ve blog hesaplarını açan Amerikalı Josh Leo, onu Ayasofya’da bir sütunun altında otururken görüp ‘karizmasına’ hayran kalmış. Leo, ABD’den Gli’yi görmek için İstanbul’a gelenler olduğunu anlatıyor: “O Ayasofya’nın şansı. Bu kadar ilgi duyulan kedinin tüm dünyada tanınmasını istedim. Çok sayıda insanın onun fotoğrafını çekip, sanal ortamlarda paylaştığını gördüm.
Gli’yi görenlerin yalnız olmadıklarını bilmelerini istedim. Hakkında blog ve Tvvitter sayfası açtım. Fotoğraflarını paylaştığım blogunu ziyaret edenler, Ayasofya’da kendi çektikleri Gli fotoğrafları ve anılarını da ekliyor.
Tvvitter sayfasında onun ağzından İngilizce tweet atıyorum. Onu çok özledim, Gli’yi ekim ayında eşim ve yeni doğmuş bebeğimle ziyaret edeceğim.

” TAM 1500 yıl önce inşa edilen Ayasofya Müzesi, İstanbul’un en önemli simgelerinden… Müzeyi ziyaret edenler bilir, içeride sizi hemen bir kedi karşılar: Gli. Fotoğraf çektirmeye bayılır, yanınızda müzenin müdürü gibi turlar ve yorulunca da bir Firavun kedisi asaletiyle tarihi sunaklardan birinin üzerine oturur. Doğduğundan beri Ayasofya’nın içinde yaşayan 9 yaşındaki Gli, müzenin ziyaretçilerinden Amerikalı Josh Leo tarafından İngilizce olarak açılan blog ve twitter adresleriyle artık dünya çapında bir şöhrete sahip. 2009 yılında ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyaretinde, Obama ile Başbakan Erdoğan’ın karşısına çıkıp bir de aynı fotoğraf karesinde yer alınca meşhur olmuştu. Fatma@stargazete.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları