Van Kedisi Güzellik Yarışması Ertelendi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘Shopping Fest’ etkinlikleri kapsamında bugün düzenlenmesi gereken ödüllü Van kedisi güzellik yarışması olumsuz hava koşulları sebebiyle ertelendi

Kentin tanıtımı için Van Büyükşehir Belediyesinin himayesinde Van TSO işbirliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, İpekyolu Belediyesi, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği desteğiyle 15 ile 29 Mart tarihleri arasında ‘Van Shopping Fest’ alışveriş günleri düzenlenecekti. Birçok renkli etkinliğin düzenleneceği festivalde Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi de Van kedisini tanıtmak, hayvan sevgisini aşılamak, kalıcı hale gelerek kuşaklar arasında paylaşımının sağlanması amacıyla Van kedisi güzellik yarışması da düzenleyecek.  Bugün olması planlanan güzellik yarışmanın, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 26 Mart Cumartesi gününe ertelendiği açıklandı.

Duygusallığı, cana yakınlığı, mavi ve kehribar renkteki göz renkleri, beyaz ipeksi kürkü, aslan yürüyüşüyle kentin en önemli simgelerinden olan Van kedileri, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezince yapılacak yarışmada güzelliklerini sergileyecek.

İnsanlara hayvan sevgisini aşılamak ve kedileri tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmaya, vatandaşların evlerinde beslediklerinin yanı sıra nesli tükenme tehlikesi yaşadığı için Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde koruma altında tutulan Van kedileri katılacak.

Tanıtıma çok büyük katkısı var

Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, AA muhabirine, merkezde yürüttükleri çalışmaların Van kedisini güzelleştirmeyle ilgili olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bizde yarışmaya katılacak yüzlerce hayvan var. Sadece hangisini seçeceğimize karar vereceğiz. Güzellikle ilgili şey şudur, kedinin aldığı emri uygulayabilme kabiliyetidir. Kedinin sakin olması, dikkatinin dağınık olmaması ve söylenen şeyleri doğru yapması önemlidir. Yüz ifadesinden, kulağına, kuyruğuna kadar her şeyine bakıyoruz. Her görenin, ‘İşte bu çok güzel’ diyebileceği bir hayvan olsun isteriz. Bu anlamda çok seçeneğimiz var. İşin doğrusunu isterseniz iddiamız çok yüksek. Derece alacağımızı düşünüyoruz.”

Bu tür organizasyonların dünyada ilgi gördüğünü dile getiren Kaya, “Uluslararası ciddiyeti olan yarışmaları mutlaka değerlendiriyoruz. Bu yarışmaların Van kedisinin ve Van’ın tanıtımına çok büyük katkısı oluyor. Dünya kedi güzellik yarışmasında birinci olduktan sonra bizim Van kedisinin fotoğrafı Avrupa’da günün fotoğrafı olarak seçildi.” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, “Yarışma başvurusu sadece www.yarisma.van.bel.tr adresinden olup, elden başvuru yapılmayacak. Yarışmaya sadece beyaz Van kedileri katılıp, yarışmaya katılacak kedilerin 6 ay veya daha büyük olmaları, tüm aşılarının tamamlanmış veya en az 1 doz aşısının yapılmış olması gerekmektedir. Kedi sahipleri, kedinin sağlık karnesi ile yarışmaya gelip, sağlık karnesi olmayan ve aşıları yapılmamış kediler yarışmaya kabul edilmeyecektir. Yarışmada 1’inci olan kedinin sahibine tam altın, 2’inci olan kedinin sahibine yarım altın, 3’üncü olan kedinin sahibine çeyrek altın, 2 kedinin sahibine ise mansiyon ödül olarak gram altın verilecektir” denildi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 14 =

Yeniler

Köşe Yazıları