Veterinerlere E-reçete Semineri

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl uygulamaya giren e-reçete ve İTS (İlaç Takip Sistemi) uygulamaları hakkında üyelerini bilgilendirdi.

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl uygulamaya giren e-reçete ve İTS (İlaç Takip Sistemi) uygulamaları hakkında üyelerini bilgilendirdi.
Bursa Akademik Odalar BirliÄŸi (BAOB)Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan toplantıda, elektronik takip sistemi ve mesleÄŸin meseleleri konuÅŸuldu. BVHO Genel Sekreteri Veteriner Hekim Melike Baysal, “Tek dünya, tek saÄŸlık” konseptinin veteriner hekimler olmadan gerçek anlamını bulamayacağını söyledi. Baysal, “Odamızda yönetim görevine gelmeden önce de,ÅŸimdi de söylediÄŸimiz ÅŸey insan, hayvan ve çevre saÄŸlığının bir bütün olduÄŸudur. Veteriner hekimler, ilgili meslek disiplinleri arasında saÄŸlam bir iÅŸbirliÄŸini gerektiren toplum saÄŸlığı konusunda, üzerlerine düşenden fazlasını yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Toplantı konumuz olan elektronik takip sistemi de bunlardan biridir” dedi.
İlaçların, özellikle de antibiyotik direncinin ve ilaç kalıntılarının takibi için kullanılması amaçlanan e-reçete sistemi için köklü deÄŸiÅŸiklikler gerektiÄŸini söyleyen Melike Baysal, sistemin bu haliyle istenilen gayeye ulaÅŸmasının pek de mümkün görünmediÄŸine dikkat çekti. Veteriner Hekim Baysal, bakanlığın sistemle ilgili olarak serbest veteriner hekimlerle diyalog halinde olması gerektiÄŸini de vurgulayıp, “Ancak denetimlerin sadece veteriner hekimler üzerinden yapılması varılmak istenen hedefe ulaÅŸmak için yeterli olmayacaktır. Çiftlik hayvanlarının küpeleme meselesi, küçük hayvanların çip sorunu ve kare kod uygulaması gelmeden çözülemeyecek olan spot ilaç, elektronik takip sisteminin tek başına yeterli olmayacağını açıkça gösteriyor” diye konuÅŸtu.
Baysal,mesleÄŸinin mensupları olarak bir araya gelmeye, birlikte mücadele etmeye kararlı olduklarını da vurguladı. Baysal, BVHO’nun bir yandan meslek içi eÄŸitimler, diÄŸer yandan da, “İlgili meslek disiplinleri ile ortak çalışmalar yaparak, toplum ve hayvan saÄŸlığının korunmasında veteriner hekimlerin taşıdıkları sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceklerine vurgu yaptı. Veteriner Hekim Baysal, “Dile getirmekten asla vazgeçmeyeceÄŸimiz konulardan bir diÄŸeri de, veteriner hekim yetiÅŸtiren fakültelerin sayısının azaltılması, mevcutlardaki eÄŸitimin kalitesinin iyileÅŸtirilmesi ve taban puanlarının arttırılması olacak” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerin sadece veteriner hekimler için deÄŸil, bu alandaki herkes için olması gerektiÄŸine de vurgu yapan Baysal, denetim olmadan saÄŸlıklı hayvani gıda olmayacağı gerçeÄŸi ile hem toplumumun hem de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yüzleÅŸmesi gerektiÄŸine vurgu yaptı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Yeniler

Köşe Yazıları