Yangınlardaki İzler Kedileri İşaret Ediyor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Güney Kore kedilerin Üç Yılda 107 Yangın Başlattığını Bildirdi

Seul Büyükşehir İtfaiye ve Afet Departmanı son üç yılda kedilerin  107 yangın çıkardığını ve yangınların çoğunun mutfaktan çıktığını tespit etti. Departman kedilerinizi mutfaktan ve mumlardan uzak tutun uyarısında bulundu.

Kedilerin başlattığı tespit edilen yangınlarda 4 kişinin de yaralandığı belirtilirken, yangınların yarısından biraz fazlasının ev sahipleri evdeyken çıktığını da ekledi.

Yangınların çoğunun, kedilerin elektrikli sobalara atlaması ve yanlışlıkla düğmelerine basarak aletleri açmasıyla başladığına inanıyor.

Seul Büyükşehir İtfaiye ve Afet Departmanı yetkilisi ChungGyo-chul: “ Evde kimse olmadığında yangın geniş çapta yayılabileceğinden, evcil hayvanı olan hanelere ekstra dikkat etmelerini öneriyoruz.”

Departman, kedilerin piromaniye (birçok kez istekli ve kasıtlı olarak yangın çıkarma eylemi) dönüşmesini önlemek için, kedi sahiplerinin almaları gereken önlemler konusunda da önerilerde bulundu. Kedilerin cihazları açmasını engellemek amacıyla otomatik kilit sistemi olan ürünleri tercih etmelerini söyledi. Yanıcı nesnelerin ısıtıcıların, elektrikli mutfak gereçlerinin yakınında olmaması gerektiğine dikkat çekti.

Hayvan refahı kuruluşu American Humane , yalnızca kedilerin değil  tüm evcil hayvanların Amerika Birleşik Devletleri’nde yılda yaklaşık 1.000 yangına neden olduğunu tahmin ediyor. Tüm bunların aksine patili dostlarımız insanları yangınlardan kurtarmaya da yardımcı olabiliyor.

Çeviri: Gül Üngörmüş

Kaynak:TrtWorld

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − two =

Yeniler

Köşe Yazıları