“3.3.13 saat 13 Taksim’e”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

_DSC0062

“3.3.13 saat 13 Taksim’e”

İnternet üzerinden örgütlenen hayvan severler, 3 Mart Pazar günü, Galatasaray Lisesi önünde toplanıp TBMM’ye seslendiler: Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklik tasarılarını geri çekin…

 “3.3.13 saat 13 Taksim’e” sloganıyla örgütlenerek, 3 Mart Pazar günü, Galatasaray’da toplanan çok sayıda hayvan sever, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim’e yürüdü. Hayvan sever derneklerin üyeleri, TBMM’de çıkarılmayı bekleyen 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklik tasarılarının geri çekilmesini istedi. Katılımcılar yürüyüş boyunca, “Yasa yapsana, yaşatmak için yasa yapsana”, “Yasama Yürütme hayvanları öldürme”, “Eğiten insan Pitbull bahane”, “Hepimiz Pitbull’uz bizi de uyutsana” sloganları attılar. Bazı göstericiler ellerini ve yüzlerini boyayarak hayvan katliamına dikkat çekerken, birçok göstericinin yanında köpekleri vardı.

_DSC0055Taksim’de katılımcılar adına İstanbul Barosu Hayvan Hakları Yürütme Kurulu’nun hazırladığı ortak basın bildirisi okundu.

Hayvan severlerin bildirisinde özetle şunlar yer aldı: “Meclis’teki tasarıların yasalaşması halinde, hayvanlara yönelik vahşet manzaraları, korkarız artacaktır. Yasal düzenleme ile büyük şehirlerdeki tüm sokak kedi ve köpeklerinden, Anadolu’da halkın kapısının önündeki kedi ve köpeğine, bütün sokak hayvanlarının zaman içinde tamamen yok edileceği açıkça ortadadır. ‘Yarın Hakka varınca, hesap sorar karınca’ sözünü defalarca zikreden Sayın Başbakanımızın da toplumun bu yaşam hakkı talebine duyarsız kalamayacağını umuyoruz.”

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları