EVDE BALIK BAKARKEN DÄ°KKAT!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Balık sahibi olanların veya balık sahiplenmek isteyenlerin, evcil hayvanların bakımında dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir?

Balık, bakımı kolay olduğu için sahiplenilen evcil hayvanların başında geliyor. Çocukların ya da ilk kez evcil hayvan bakacak olan kişiler için ilk tercih balık oluyor. Fakat unutulan bir husus; balıkların bakımının yem vermekle bitmediğidir.

Evcil hayvanlar tıpkı insanlar gibi, hayati ihtiyaçlarının karşılanmasıyla beraber ortama uyum sağlamak ve sevgi görmek ister. Cam fanus veya akvaryumlarda beslenen balıklar için ilginin daha az önemli olduğu düşünülse de bazı hayvan severlere göre durum böyle değildir.

Balıkların sahibini tanıyacak kadar akıl ve zekâya sahip olmadıkları söyleniyor.Balıklar, aynı zamanda sesleri farklı frekanslar yoluyla duydukları için diğer evcil hayvanlar gibi size tepki vermeyebilirler.Fakat bazı balık türlerinin sesleri duyabildiği ve sahibini tanıyabildiği biliniyor.

Balıklar çoğu insan tarafından bakımı kolay olduğu düşünülen evcil hayvanlardır.Yeni bir arkadaş edinmek, sorumluluk almak, çocuğunun hayvanlarla tanıştırmak isteyenler tercihini balıktan yana kullanıyor.Balığı aldıktan sonra kısa süre içerisinde kaybedenlerin sayısı da oldukça fazla.Balık bakarken dikkat edilmesi gereken konuların araştırılması gerekiyor.Türüne göre aldığı balığa uzun süre bakmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hayati konuların önceden araştırılması gerekiyor.

Peki, balık bakarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Öncelikle hangi balık türünü alacağınızı belirleyin.

Bu balık türünün rahat yaşayabilmesi için gerekli şartları öğrenin.

Balığınıza uygun bir akvaryum alanı oluşturun.

Akvaryumun içerisine gerekli materyalleri koyun.

Yaşam alanını oluşturduğunuz balığınızın suyunun temizlenmesi için bir filtre edinin.

Filtrenin ardından bir ısıtıcı alarak, su sıcaklığının yükselip düşmesini engelleyin.

Yem miktarı çok önemli. Kimi balığa günlük birden fazla yem vermek ona zarar verirken kimi balık ise obur olduğu için günde birkaç kez beslenmek ister.

Kaliteli yem kullanın.

Açık yemlerin tercih edilmemesi gerekiyor. Bunun yerine kapalı ve bilinen markada bir yem kullanmanız balığınızın sağlığını koruyacaktır.

İçilebilir, klor bulundurmayan, dinlenmiş su kullanın

Balıkların hijyenik ve güvenilir bir suda daha rahat yüzebilmeleri için suyun temizliği önemlidir. Akvaryumunuzun suyunu haftada 1 kez değiştirin.

Su deÄŸiÅŸimine dikkat!

Su değiştirirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu pis suyun hepsinin dökülmemesi, akvaryumda balıkların yüzdüğü suyun yüzde 30 veya yüzde 50’sinin kalarak, yeni suyun üzerine eklenmesi gerekiyor.Aksi takdirde, balığınızın hayatı tehlikeye girer.Bu küçük detay, birçok balığın ölümüne sebep olmuştur.

Balıklarda tıpkı diğer evcil hayvanlar gibi, stres ve psikolojik nedenlerden ölebilir. Bu yüzden balıkları sürekli rahatsız ederek, onlara dokunarak, bulundukları ortamları değiştirerek onları strese sokmayın! Akvaryumun yanından geçerken onları korkutmaktan kaçının! Akvaryuma yeni bir balık gelecekse hastalıklı olmadığından emin olun. Akvaryumda birden fazla balık bulundurmanın en büyük riski bulaşıcı hastalıklardır.

 

kaynak:https://www.bartinhalkgazetesi.com.tr/

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × five =

Yeniler

Köşe Yazıları