Ali ENGİN İle MEDİKAPET’in Hikayesini Konuştuk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Merhabalar Ali Bey, Medikapet olarak pet sektöründe çok yenisiniz. Kuruluş hikayenizden bahseder misiniz?

Bizim hikayemiz Biofeline markamızla başladı. Öncelikle bütün ortaklarımızın ortak noktası hayvansever olmamız, hepimiz yıllardır evimizde dostlarımızla yaşarken, sektörel araştırmalarımız sonucu  neler yapabiliriz düşüncesi bizi bu alanda bir marka yaratma heyecanına itti. Pandemi sürecindeki evdeki dostlarımızla yaşama, onlara hayatımızda daha büyük yer açma düşüncesi markamız için güzel bir rüzgar yakalama olanağı tanıdı bizlere. Bizde markamızın amacını son tüketiciye çok iyi ulaştırdığımızı düşünüyorum. Amacımız dostlarımıza en iyi içerikli ürünleri, en sağlıklı şekilde ve ticari bir kaygı olmaksızın ulaştırmaktı. Bunda da başarılı bir yol izleyerek dostlarımızın hayatlarına dokunabildik. Bizim hikayemiz böyle başladı. Medikapet’in hikayesi de tam olarak burada başladı. Dostlarımıza en iyi, en kaliteli ürünleri önce ülkemizden başlayarak bütün dünyaya üretme serüvenimiz. Bu kısa süreçte Biofeline markamızı yabancı bir sermayeye satarak sektöre de ayrı bir heyecan getirdiğimizi düşünüyorum.

Üretim tesisiniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Üretim tesisimizi, en önemli önceliğimiz dostlarımızın gerek sağlıklarına gerekse damak tatlarına en iyi ürünleri üretebilecek alt yapıyı kurarak başladık. Tabi bu süreçte en önemli nokta işlerinde uzman, çok ciddi alt yapıya sahip ARGE ekibimizi kurarak başladık. Çünkü sektörün kaliteli ürünlere ihtiyacı olduğu kadar da dostlarımızın damak zevklerine uygun yeni içerikli ürünlere ihtiyaçları var. ARGE ekibimiz inovatif yeni ürünler çıkarma aşamasında çok güzel çalışmalar yapmakta. Tabii ekipman olarak ARGE ekibimizin düşüncelerindeki ürünleri çıkarabilecek cihazlarda son derece önemli. Biz bu konuda tesisimizi zamanımızın en iyi makinalarıyla kurduk. Tamamen kapalı bir devre ve insan etkisinin minimum düzeyde olduğu çok güzel bir makine sistemi kurduk. Ürünlerimizin içerisindeki nem oranlarından tutun da, ham madde tartılmasına kadar makinalarımız özel olarak yapmakta ve tamamen kapalı devrede ürünlerimizi üretmekteyiz.

Medikapet olarak pet sektörü için neler üretiyorsunuz? Ürün kategorileriniz nelerdir?

Fabrikamızda dostlarımız için ek gıda, vitamin ve tamamlayıcı yem adına bütün ürünler üretilmektedir. Biraz daha açarsak sıvı olarak bütün vitamin takviyeleri, somon yağı, deri ve tüy sağlığı için damlalar, bağışıklı kuvvetlendirici sıvılar, toz ve tablet grubu olarak dostlarımızın sağlığı için gerekli bütün içerikler, özellikle macun grubunda aklınıza gelecek bütün içeriklerde paste ürünleri üretiyoruz. Ayrıca bu ürünler özel veteriner serilerini de üretmekteyiz. Çok yakın zamanda ödül mamaları, steakler ve meo üretimine de başlayacağız.

Avrupa’nın önde gelen yem üretimi üreticileriyle ortak çalışmalar yürütüyorsunuz. Bu çalışmalardan bahseder misiniz?

Bu konuda çok güzel çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’de bir ilk olarak koruyucusuz malt macun serisi üretimine başlıyoruz. Yurt dışında dev firmalarla boy ölçüşecek hatta onlarla sektörde yarış içerisine girebilecek içeriklerimiz hazırlandı. Umarım yakın zamanda dünya devleriyle bir Türk markası olarak ses getireceğiz.

Patili dostlarımızın ailelerinden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Aslında biz ürettiğimiz ürünleri önce dostlarımızdan önce kendimiz test ediyoruz. Belki inanmayacaksınız ama ürettiğimiz ürünlerin tadına önce biz bakıyoruz özellikle malt grubunda. Çünkü keyifle söyleyebilirim ki yemediğimiz hiçbir şeyi dostlarımıza yedirmeme düşüncemiz var. Hal böyle olunca da üretilen ürünleri tüketen dostlarımızda keyifle ürünlerimizi tüketiyorlar. Onların aileleri de gerek sosyal medyadan bizlere veya marka sahiplerine , gerekse doğrudan bizlere çok güzel geri dönüşler yapıyor. Bu da bizim işimize olan aşkımızı her gün tazeliyor.

UYGULAMALARA DAİR EĞİTİM DE VERİLİYOR

İsteyenlere ürünlerinizle ilgili uygulama adımlarının eğitimini konferansla ya da telefonla sunuyorsunuz. Bunu biraz açar mısınız?

Bizim ürünlerimizle alakalı en gerçekçi düşünceleri dostlarımızın ailelerinden alıyoruz. Aslında bizim ürünlerimizin hikayesi, ürünümüzün dostlarımızdan birinin evine girmesiyle başlıyor. Onlar bizim ürettiğimiz ürünleri keyifle yedikçe ve sağlıklarını bizim ürünlerimizle koruduklarında hikayemiz başarıyla neticeleniyor. Bizde bu geri dönüşleri en iyi şekilde ailelerinden almak için sürekli onlarla temas halinde kalmayı hedefliyoruz. Bir ürünün arkasında Medikapet yazıyorsa bütün ailelerimizle temas kurmak bizim asli görevimizdir. Bunun için gerek sosyal medya platformlarında gerekse çağrı merkezimizden iletişim kurarak kendimizi geliştiriyoruz.

Ekim ayında düzenleyeceğimiz Petzoo Eurosia’ya siz de katılacaksınız. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Biz Petzoo fuarına ilk olarak Biofeline markamızla girmiştik ve inanılmaz güzel sonuçlar aldık. Hem yurt içi hem de yurt dışı müşterilerimizle en sağlıklı iletişimi bu fuarda kurmuştuk. Sanırım bize çok uğurlu geldi ve markamızı çok güzel yerlere getirip sattık. Şimdi aynı heyecanla bu sefer üretici olarak olarak Ekim ayındaki fuarı bekliyoruz. Bizi asıl heyecanlandıran Petzoo fuarında gelen yabancı firmalar. Amacımız globalleşmekse bu fuar buna açılan en güzel kapı olacağını düşünüyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.

Son olarak neler eklemek istersiniz?

Dünya çapında ciddi anlamda büyüyen ve gelişen pet sektöründe bizim amacımız bir Türk firması olarak globalde söz sahibi olmaktır. Bunu da yapabilecek hem bilgi birikimi hem de teknolojiye sahibiz. Ama buradaki en önemli husus dostlarımızın keyifle yiyebileceği ve onlar için en sağlıklı ürünleri çıkarmak. Bu da Medikapet olarak bizim en önemli misyonumuz ve amacımızdır.

Röportaj: Demet İNCE

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × three =

Yeniler

Köşe Yazıları