Türkiye’den Yurt Dışına İlk Türk Pet Mağazası Açıldı!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Selim KINSUN ile PETBOX’ın kuruluşu ve yurt dışında açılan ilk Türk pet mağazası hakkında konuştuk.

Merhabalar Selim Bey, öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

Benim için pet sektörü yalnızca bir iş kolu olmaktan ziyade baba emaneti olarak, doğduğum günden itibaren içinde olduğum bir yaşam alanı. İlkokul çağımdan üniversiteyi bitirene kadar her boş zamanımda mağaza temizlemekten satışa, üretim hattında çalışmaktan ithalat ihracat operasyonlarını gerçekleştirdiğim bir dünya. Bugün sektörümüzde mağaza paspasını yapan küçük bir çocuktan, sektörümüzün dernek başkanlığına kadar her alanında bulunmuş olmak benim için çok keyifli bir deneyim oldu ve daha farklı hedefleri başarma arzusu ile olmaya da devam ediyor.

Petbox’ın kuruluşu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Petbox, gurur duyduğum babam Turgut KINSUN’un sahibi olduğu 1954 kuruluş tarihli Teknik Akvaryum’da edindiğim yıllara dayanan tecrübenin ardından 2010 senesinde Kanyon AVM’deki ilk mağazası ile hayata başladı. Gelişen süreçte mağazacılık alanında 20 senelik deneyime sahip Hakan Yüksel’in ortak olarak başında bulunduğu bu yapı geçen 12 senenin ardından İstanbul’da 23 mağazası ve yurt dışı atılımı ile ülkemizin en büyük perakende mağazacılık zincirinden, uluslararası arenada adından konuşulacak bir marka olma yolunda ilerliyor.

Evcilbesinleri.com hakkında neler söylemek istersiniz? Sadece beslenmeleri konusunda değil, tüm ihtiyaçları konusunda tedarik sağlıyorsunuz değil mi?

Evcilbesinleri.com firmamızın mağazacılık başarısının online ticaret tarafında da gerçekleşebilmesi için o günün şartlarında kendi alanında uzman Ali TOPTAŞ’ın kurduğu yapının firmamız bünyesine katılması ile internet satış hizmeti ile fiziki mağazacılığın bütünleştirilmesi hedefi gerçekleştirildi. Sonrasında yine internet satış hizmetlerinin ülkemizdeki en deneyimli kişilerinden olan ortağımız Mehmet YALÇIN’ın yönetiminde üstün hizmet kalitesi şiarıyla sektörümüzde en yüksek gönderi adetlerine sahip yapılarından biri olarak 14.000 adete yakın mamasından, tasmasına, yatağından kozmetiğine, her tür ürünü evcil dostlarımızın kullanımına sunmakta.

Türkiye’de ilk evcil hayvan mağazacılığını başlatan firmasınız. İlgi ve talep ne yönde ilerliyor?

Ülkemizde ev içi evcil hayvancılık ağırlıklı olarak akvaryum hobisi ile başlamış diyebiliriz. Babam Turgut KINSUN’un bu konuda döneminin çok ilerisinde bir vizyon ile bu hobinin büyümesine çok ciddi katkı sağladığını söylemek yanlış olmaz. Milenyumun başına kadar bu hobi sektörümüzün en ağırlıklı tarafını oluşturuyordu, o dönemde tüm çevre ülkelere akvaryum ihracatı gerçekleştirme başarısını gösteren bir konumda yer aldı ülkemiz. Şahsım adına Sibirya’dan, Belçika’ya, Cezayir’den İran’a akvaryum ve akvaryum malzemelerimizin gönderimini sağlamış olmak ülkem adına bir gurur sebebidir. İlerleyen yıllarda kuş ve kemirgenin eklenmesi ile çeşitlenen ülkesel sektörümüz kedi ve köpek beslenmesinin artması ile çok daha yüksek bir ivmelenmeye sahip oldu. Özellikle son yirmi senede gelişim ile günümüzde sektörümüzün %80’lik dilimini kedi ve köpek dostlarımızın ihtiyaçları oluşturuyor. Bu konuda da ülkemizin pozisyonu sevinç verici zira bugün dünyanın onlarca ülkesinde Türk malı ürünler raflarda yerlerini almakta.


ÜSKÜP MAĞAZASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Yurt dışında açılan ilk Türk Pet Mağazanız hakkında neler söylemek istersiniz?

Biz kuruluşumuzdan itibaren başarıyı kazancın önünde konumlandırdık, sonuçta da başarı kazancı yanında getirdi. Türkiye’de adından başarı ile bahsedilen en büyük mağaza zinciri hayalini gerçekleştirdikten sonra bize yeni hedefler gerekliydi ki bu da bayrağımızı başka ülkelerde gururla temsil edebilmek olacaktı. Bu anlayışla yaptığımız araştırmalar neticesinde hem kültürel ve tarihi yakınlığımız hem de pazarda yer alabilme fırsatları dolayısı ile Kuzey Makedonya’yı seçtik. Geçtiğimiz hafta açılışını yaptığımız Üsküp mağazamız bölgenin en büyük ve profesyonel mağazası olarak ziyaretçilerimizden yoğun ilgi ve takdir görmesi bizim için çok sevindirici.

İlerleyen zamanlarda sizi yurt dışında daha fazla görmeye devam edecek miyiz?

Firmamız bugün itibarı ile markaları olan Natura, Eco Natura, Mamamia ve Petbox ile 17 ülkede ürünlerini evcil hayvan dostlarımızın kullanımına sunmakta, bu bizim için bir başlangıç. Hedefimiz, hem mağazacılık alanında ülkemizde gösterdiğimiz başarı doğrultusunda yurt dışında ilkini açtığımız Petbox’ı yaygınlaştırmak hem de diğer markalarımızın çatısı altındaki yüzlerce ürünümüzü dünya çapında kullanılan ürünler ve bilinen markalar haline getirebilmek.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mıdır?

Bundan 8 sene önce o zamanki ismi ile Pet İstanbul bugünkü ismi ile Uluslararası PetZoo İstanbul açılışında yaptığım bir konuşmayı hatırlıyorum, Türkiye’nin pet sektöründe bir üretim merkezi, bu fuarında her ülkeden tedarikçilerin ilgi ile takip edeceği bir alan olacağına olan inancımı belirtmiştim. Bugün ne mutlu bana ki bu inancımın gerçekleştiğini, bizim firmamız ve onlarca, yüzlerce Türk firmasının dünyanın dört bir yanına Türk malı ürünlerini kaliteleri ve yenilikçi yaklaşımları ile göndermekte olduğunu görüyoruz. Bu gurur hepimizin, ama daha yeni başladık kat edeceğimiz çok yol, başaracağımız çok iş var.

Röportaj: Demet İNCE

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − twelve =

Yeniler

Köşe Yazıları