Benzeri Nadir Bulunan Bitkisel İçerikli, Özgün Formüllü Fitoterapötik Besin Destek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

1.Pet sektörünün Uluslararası Fuarlarda önemli firma sayısı ile temsil edildiğini katılımcı listelerinde görüyoruz ve sizin bu konu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Açıkçası bizler için de yeni bir deneyim, her ne kadar yurtiçi pazarda 1990 yılından beri faaliyet göstersek dahi yurtdışı alanı için ihracatımız 2 yılı geride bırakmış durumda ve bizler de yeni katılımcılardan biri sayılabiliriz.

Pandemi döneminin zorlu ve kısıtlı zamanlarında başlayan ihracat serüvenimiz oldukça kısa bir zamanda 10’dan fazla ülkeye açılmamızı kapsamış bulunuyor.

Dünya çapında tanınmış firmaların yanında uluslararası fuarlarda artık bizler de dahil Türk firmalarının da gün geçtikçe daha güçlü şekilde yer aldığını görüyoruz. Bizleri hem firmamız adına hem de ülkemizi temsilen fuarda bulunuyor olmakla iki gururu bir arada duyuyoruz.

 

2.Zoomark Fuarına kaçıncı katılımınız ve önceki Fuarlara göre bu yılı değerlendirir misiniz?

Zoomark için ilk deneyimimizdi ve bundan önce ilk yurtdışı fuar deneyimimizi Interzoo Nurnberg’te yaşamıştık.

Şu an için oldukça başarılı bir deneyim yaşadık fakat 2025 Zoomark zamanı bu soruyu daha iyi yanıtlayabiliriz J

 

3. Standınıza ziyaret sayısı ortalama kaç firma oldu?

4 kıta ve 30 farklı ülke olmak üzere 45 farklı firma ile yüz yüze toplantı gerçekleştirdik.

Bunun dışında elbette kataloglarımızı ve kartlarımızı alan ve bizim standlarını ziyaret ettiğimiz birçok firma oldu.

 

4.En yoğun ziyaret eden ülkeler?

İhracata yeni başlayan her ülke için göz bebeği olan Ortadoğu bölgesinden her zamanki gibi yoğun bir ilgi gördük. Fakat bunun yanı sıra Zoomark lokasyonu sebebi ile oldukça fazla İtalya menşeili firma ile de bir araya geldik ki en büyük amaçlarımızdan biri de gerek kedi-köpek mamaları gerek ise besin destek ürünleri markalarımızdan biri ile İtalya pazarına giriş yapabilmektir.

5.Fuar katılımı öncesi yeni ürün çalışması hedef şirketlere nasıl bir hazırlık yaptınız?

Biz Beta Pet Health olarak oldukça dinamik bir firmayız. Fuar öncesinde Unique ve Guupy pet mama markalarımız; TheraVet ve Vet Prive besin destek markalarımız ile oradaydık. Ayrıca Vet Prive markamızın satışına yeni başlayacağımız mama serisi için tanıtım ve materyal çalışmalarımızı da yaparak etkili bir şekilde katılım gösterdik. Hâlihazırdaki müşterilerimiz ve potansiyel müşterilerimiz için araştırmalarımızı yapıp iletişime geçerek randevularımızı oluşturduk.

Türkiye’nin ilk veteriner reçeteli/prescription diyet maması olan markamız Unique Veterinary Prescription Diet’i ve tamamen bitkisel içerikli, özgün formüllü fitoterapötik besin destek markamız TheraVet’i özellikle ön plana çıkardık. Pazarda diğer ürün gruplarına göre benzeri daha nadir bulunan bu ürünlerimiz beklediğimiz şekilde oldukça fazla ilgi gördü.

 

6.Bu yıl başka hangi Uluslararası Fuar planınız olacak?

Yurtiçi fuar planlarımız var, ancak 2023 senesi için kesin olamamak ile beraber PetsArabia gibi Ortadoğu da düzenlenecek fuarlar için araştırmalarımız devam etmektedir.

7. Zoomark fuarında stantınızı ziyaret eden yerli yabancı tüm dostlarınıza, iş ortaklarınıza ve distribütörlerinize ne söylemek istersiniz?

Öncelikle tüm ziyaretçilerimize, iş ortaklarımıza ve distribütörlerimize teşekkür etmek isteriz. Kendileri ile bu şekilde küresel etkinliklerde bir araya gelmekten oldukça keyif alıyoruz.
Zoomark ekibine de pet sektörü için verimli ve keyifli bir ortamı sağladıkları için ayrıca teşekkür ederiz.

Yerli ve milli markalarımızın ve firmalarımızın Avrupa’da ve tüm dünyada varlığını görmek ve Dünya’da başarılarını kanıtlamış firmaların içerisinde Türk firmaları olarak ülkemizi temsil etmek gerçekten çok gurur vericiydi. Hep beraber başarılarımızı devam ettirmeyi diliyoruz.

8. Zoomark International 2023 fuarında hangi ürün tanıtımlarını yaptınız? Fuar sonrası ihracattaki büyümenizi sürdürmeyi planlıyor musunuz?

Kendi markalarımızdan; kedi ve köpek mamaları kategorisinde Unique Veterinary Prescription Diet, Unique Super Premium Pet Food, Vet Prive Pet Food, Guupy Pet Food, kedi ve köpek besin destek ve bakım ürünleri kategorilerinde ise TheraVet ve Vet Prive markalarımızın skalasında bulunan tüm ürünlerimizin tanıtımlarını gerçekleştirdik.

Tabii ki ihracat departmanı olarak her zaman en büyük hedefimiz yeni ülkeler ile birlikte mevcut distribütörlerimiz ile de sıkı çalışmalar oluşturup tonaj sayımızı arttırmaktır.

Bu ve bunun gibi yurtdışı fuarları yeni kitlelere ulaşırken aynı zamanda mevcut müşterilerimiz ile de bir araya gelmeyi sağladığı için hem yeni kampanyaları yüz yüze duyurup aramızdaki güven ilişkisini arttırmak hem de yeni pazarları değerlendirmek için oldukça fazla olanak sağlıyor.

Beta Pet Health ailesi olarak dış ticaretteki temel amacımız tanınan bir Türk firması imajını içerdiği için mümkün olan en yüksek büyüme hedefi ile potansiyel iş ortaklarımız ile görüşmeye devam etmekteyiz.

Röportaj: Büşra BESLİ
Röportaj Veren: Beta Group Veteriner Hekim / Dijital Pazarlama Yönericisi: Simge Saka ve İthalat & İhracat Uzmanı Onur Tekinay

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + 10 =

Yeniler

Köşe Yazıları