BOSPHORUS Pet’ten Sn. Handan KEÇECİ ile ürünleri hakkında sohbet ettik

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Firmanızdan bahseder misiniz?

Uluslararası Pet sektörünü yakından takip eden firmamız, bu anlamda sektörün önde gelen firmalarına uzun yıllar ithalat ve ihracat konusunda danışmanlık yapmıştır ve halen yapmaya devam etmektedir. Özellikle son yıllarda yerli üretimin artması sektörün ihracatla tanışmasına zemin oluşturmuştur. İhracata yaptığı katkılardan dolayı pet sektöründe farklı bir yere sahip olan firmamız Premium yaş mama (konserve) ve fonksiyon bakım ürünleri üretimi alanında Türkiye pazarındaki eksikliğin ve ihtiyacın giderilmesi için 2019 yılında %100 yerli sermaye ile ‘Bosphorus’ markasını oluşturmuş ve ürünlerini ihracat aşamasına taşımıştır.

Hangi evcil hayvanlar için ürünleriniz bulunuyor, ürünlerinizden biraz bahseder misiniz?

Bosphorus Premium Pet Ürünleri olarak şu anda 7 çeşit Kedi, 3 çeşit köpek yaş mama, 15 çeşit kedi / köpek fonksiyon bakım ürünü ve 8 çeşit de ödül mamamız mevcuttur. Fonksiyon bakım ürünlerimiz içerisinde yavru kedi ve yavru köpek Süt Tozları, kediler için Antihairball malt pasteler, kediler ve köpekler için Multivitamin Paste, Glukozamin & Kondroitin Tablet, Derin Deniz Balık Yağı, Kalsiyum Tablet, Protein + Vitamin Tablet, Çinko & Biotin Tablet bulunmaktadır.

Fonksiyon ve bakım ürün portföyümüzü oluştururken önceliğimiz evcil dostlarımızın bebeklikten itibaren daha sağlıklı, zinde ve hareketli olmalarını sağlamak ve yaşlılık dönemlerinde oluşabilecek eklem problemlerinin önüne geçmektir. Ayrıca beslenme grubunda yer alan yaş mamalarımız %100 et ve et suyundan oluşmaktadır ve tamamen tahılsız olarak üretilmektedir.

Firmanızın yurt dışı faaliyetlerini anlatır mısınız?

5 kıtada ticari faaliyet yapan bir firma olarak, bugüne kadar pet sektöründe birçok firmaya yurtdışı kapılarını açtık.

Dünya çapında birçok firma ile yüz yüze görüşmeler sağlayarak edindiğimiz sektörel bilgi birikiminin sonucunda, Türkiye’de üretilen Premium bir mamanın dünya liderleri ile rekabet edebileceğini gördük.

Ürünlerimizi ilk etapta iç piyasada satışa sunmakla birlikte öncelikli hedefimiz uluslararası piyasaya açılarak dünyanın farklı bölgelerine ‘Bosphorus’ markasıyla ihracat gerçekleştirmektir. Bütün altyapımızı da bu yönde oluşturduk.

Şu anda yurtdışı firmaları ile bağlantılarımız başlamış olup ihracat çalışmalarımızı son hızla sürdürmekteyiz. Bu anlamda özellikle fuarlar bize çok yardımcı olmaktadır.

Temsilcisi olduğunuz markanın Türkiye pazarındaki çalışmaları nelerdir ?

Sektöre hızlı bir giriş yapan markamız Türkiye genelinde birçok noktada raflarda yerini almıştır. Özellikle son kullanıcılardan aldığımız pozitif geri dönüşler bizi hem mutlu etmekte hem de motivasyonumuzu artırmaktadır. Marka bilinirliği ve güvenilirliği için elimizden gelen çabayı sarfediyoruz.

2020 yılı için ne gibi hedefleriniz var, yeni yatırımlar planlıyor musunuz?

Firmamız şu anda tamamen yeni yatırımlara odaklanmış durumdadır. Sektörün ihtiyaçları ve müşterilerimizin talepleri doğrultusunda ürün portföyümüzü, doğru zamanda doğru ürünleri kaliteden ödün vermeden ekleyerek genişletmeyi ve dünya çapında bilinen ve tercih edilen bir marka olmayı hedefliyoruz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları