Hayvan hakları platformu kuruluyor, Dostlar için birleÅŸiyorlar METE KIZIK İZMİR – Sokakta yaÅŸayan hayvanlar için ölüm anlamı taşıyan 5199 No’lu yasada deÄŸiÅŸiklik yapılmasını öngören tasarının yoÄŸun tepkiler sonucu tekrar görüşülmek üzere geri çekilmesinin ardından, hayvan koruyucuları arasında birlik ve tek ses olma yönünde bir adım İzmir’de atılıyor.
50’ye yakın sivil toplum kuruluÅŸu “İzmir Hayvan Hakları Platformu” ismi altında birlik oluÅŸturmak ve eylem planı hazırlamak için yarın birleÅŸiyor.
HAYTAP İzmir temsilcilerinden Esin Önder, “Hayvan koruyucusu tüm birey ve kuruluÅŸlar bir araya geliyor. Türkiye’ye örnek olacak giriÅŸim İzmir’den yükselecek” dedi.
Sibel Atun da “Herkesin yeteneÄŸine ve becerisine göre çalışacağı, örgütlü, tek sesli, programlı bir oluÅŸumun kuruluÅŸu gerçekleÅŸiyor. Hayvan hakları konusunda tüm kurum ve kuruluÅŸların yer alacağı bu yeni yapı, hayvan hakları konusunda dev bir adım olacak” dedi.
BuluÅŸma, yarın Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde saat 17.00’de baÅŸlayacak.
